CJC are un nou consilier Ramona Petcu, de la cabinetul lui Ţuţuianu, noul membru al AGA Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”

Ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) a fost una aerisită, însă adunarea ordinară nu a fost lipsită de contre, pe care aleşii judeţeni şi le-au aruncat unii altora. Pe ordinea de zi s-au aflat doar 28 de proiecte de hotărâre, dintre care cinci au fost adăugate suplimentar, la iniţiativa preşedintelui CJC, Marius Horia Ţuţuianu.

Consilierii judeţeni au desemnat-o pe Ramona Petcu ca reprezentant al judeţului Constanţa în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Societăţii Naţionale „Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa” SA. Ramona Petcu, membră până acum a cabinetului preşedintelui CJC, Marius Ţuţuianu, a fost propusă de către consilierii PSD, în timp ce consilierii PNL l-au nominalizat pe George Niculescu.

Petcu vine la pachet cu o vastă experienţă, întrucât a făcut parte din consiliile de administraţie ale mai multor instituţii. În această situaţie, Ramona Petcu îl înlocuieşte pe directorul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanţa, Ovidiu Tănase, membru până acum în AGA Aeroportului „Mihail Kogălniceanu”. Tănase ocupa această poziţie din luna octombrie a anului 2012, în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean.

„New-entry” în CJC - Ionela Lokman

Legislativul judeţean are, începând de ieri, un nou membru, în persoana Ionelei Lokman. Aceasta a fost propusă de către PSD pentru postul de consilier judeţean rămas vacant în urma demisiei lui Lucian Lungoci, care a devenit administrator special al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. Lungoci şi-a înaintat demisia către conducerea CJC la data de 25 august a acestui an, tocmai pentru a evita starea de incompatibilitate.

Bugetul Consiliului Judeţean, rectificat

Totodată, ieri a fost aprobată şi rectificarea bugetului CJC pentru anul în curs. Mai exact, consilierii judeţeni au stabilit veniturile totale, în sumă de 380.092.603 lei, şi au aprobat cheltuieli totale în valoare de 439.292.603 lei, bugetul înregistrând un deficit de 59.200.000 de lei, care va fi acoperit în totalitate din disponibilităţile aflate în contul de excedent bugetar al anilor precedenţi.
 
Pe lângă rectificarea bugetului CJC, aleşii judeţeni au aprobat şi noua listă de investiţii a autorităţii judeţene, în valoare de 668.474,00 de lei. Aceasta prevede, printre altele, achiziţionarea următoarelor produse: 12 aparate de aer condiţionat, patru hărţi administrativ-teritoriale, un espressor super-automat, un software antivirus, un plotter, 16 imprimante 30 de computere şi zece cabine de pază.

Au fost completate AGA-urile a două asociaţii. PNL şi PSD fac cu rândul la nominalizări 

Consilierii judeţeni au mai aprobat, ieri, numirea lui Marian Iordache în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Asociaţiei „Euroregiunea Marea Neagră”, ca reprezentant al judeţului. Iordache a fost nominalizat pentru această funcţie publică de către consilierii PNL, în timp ce PSD nu a făcut nicio propunere.
 
Tot ieri, membrii CJC l-au desemnat ca reprezentant al judeţului chiar pe şeful lor, Marius Ţuţuianu, în AGA Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sud-Est” pentru Situaţii de Urgenţă. Cu alte cuvinte, am putea spune că aleşii judeţeni din partea PNL şi PSD au făcut cu rândul în a nominaliza câte un reprezentant în cele două asociaţii.

Trei oboare revin în folosinţa primăriilor din judeţ

În cadrul aceleiaşi şedinţe, aleşii judeţeni au aprobat transmiterea a trei bunuri imobile, respectiv oboarele din localităţile General Scărişoreanu, Negru Vodă şi Cobadin, în proprietatea consiliilor locale care se ocupă de administrarea acestor localităţi. Mai clar, cele trei oboare au avut nevoie de efectuarea unor lucrări de modernizare, fără însă ca primăriile să dispună de fondurile necesare în acest sens, trecând temporar în administrarea CJC cele trei imobile, reparaţiile efectuându-se din bugetul judeţului.

Două proiecte retrase de pe ordinea de zi

La propunerea preşedintelui Horia Marius Ţuţuianu, Consiliul Judeţean şi-a dat acordul cu privire la retragerea de pe ordinea de zi a două proiecte. Primul face referire la aprobarea Caietului de obiective pentru concursul de proiecte de management şi a comisiei de concurs de proiecte de management la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, ca urmare a demisiei preşedintelui comisiei, Magdalena Tiţă. Șeful CJC a propus, astfel, retragerea proiectului şi reluarea întregii organizări într-o şedinţă viitoare. Consilierii liberali au cerut însă ca din viitoarea comisie să facă parte experţi în istorie, care să certifice calitatea viitorului management al muzeului.
 
„Din această comisie nu am văzut nicio personalitate marcantă în domeniul istoriei. Dacă tot alegem un nou director, trebuie să găsim o variantă care să includă şi un reprezentant din Facultatea de Istorie de la Universitatea «Ovidius» din Constanţa. Din această comisie trebuie să facă parte oameni de valoare, care să certifice ulterior directorul ce va câştiga acest concurs”, a declarat, în timpul şedinţei, unul dintre consilierii judeţeni liberali. În replică, şeful CJC, Marius Horia Ţuţuianu, a anunţat că va ţine cont de doleanţele liberalilor.
 
Cel de-al doilea proiect retras de pe ordinea de zi face referire la atribuirea licenţelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, conform Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007, operatorului de transport CDI Transport Intern şi Internaţional SRL. Proiectul a fost retras întrucât există mai multe reclamaţii la adresa operatorului de transport public de persoane, conform cărora şoferii de pe microbuzele firmei, care desfăşoară transport public de persoane pe traseul Constanţa - Cernavodă şi Cernavodă - Medgidia, ar opri între staţii şi nu ar respecta legea. Până la clarificarea acestor reclamaţii, preşedintele CJC a propus retragerea proiectului de pe ordinea de zi.
 
În altă ordine de idei, aleşii judeţeni au atribuit alte două licenţe de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale către societăţile Flaviu Transcom SRL, care efectuează transport public de persoane pe ruta Tuzla - Agigea, şi Marcon Star SRL, care efectuează transport public de persoane pe ruta Constanţa - Agigea.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe CJC plătește peste 30.000 de euro pentri combustibil auto aferent anului 2024 pentru autovehiculele din parcul auto (DOCUMENT)

19 Apr 2024 59

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 440

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. execută lucrările Proiectul de salvare și punere în valoare a Mormântului pictat hypogeu s-a majorat cu 10%! (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 403

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 465

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 514

LIVE TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 861

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 452

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 595

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 318

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 728

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 735

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5904

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 484

Ședință Consiliul Județean Constanța Reabilitarea, modernizarea și dotarea „Casei Albe” din Constanța, estimată la peste 11,2 milioane de euro!

14 Apr 2024 831

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 425