CJC nu sistează finanţarea Spitalul Judeţean Constanţa, în Programul naţional de tratare a infarctului miocardic (document)

Consilierii judeţeni constănţeni au aprobat, în cadrul şedinţei de ieri, o hotărâre privind alocarea unei sume de bani Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, în vederea acoperirii cheltuielilor materiale necesare tratării afecţiunilor cardiace. Prin această hotărâre, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa primeşte de la CJC 523.000 de lei, în completarea sumelor alocate prin Programul naţional de tratare a infarctului miocardic, program în care, din luna august, este cuprins şi judeţul Constanţa.

„Practic, din august, de când vom fi şi noi, Spitalul Judeţean Constanţa, beneficiarii programului IMA, cheltuiala necesară cu decontarea acestor servicii va fi mult mai mică din partea CJC. Nu se mai pune problema continuării programului Consiliului Judeţean pentru că suntem în programul naţional. Fiind în programul naţional, noi am avut o discuţie cu reprezentanţii ministerului (n.r. Ministerul Sănătăţii), care ne-au spus că cel puţin anul acesta ei nu ne pot asigura toată suma necesară. Am considerat că dacă tot am alocat o sumă la începutul anului să nu o luăm acum înapoi şi să o lăsăm spitalului pentru diferenţa care nu se acoperă din programul naţional“, a explicat Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

În expunerea de motive ataşată proiectului de hotărâre, se menţiona: „În urma discuţiilor purtate de reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, s-a hotărât ca Judeţul Constanţa să participe în cadrul Programului naţional de tratare a infarctului miocardic, program de sănătate iniţiat şi derulat de Ministerul Sănătăţii în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Faţă de această situaţie, Programul judeţean de prevenire şi reducere a mortalităţii ca urmare a infarctului miocardic acut (IMA) pentru anul 2014, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 75/17.03.2014, nu-şi mai găseşte aplicabilitate, urmând a fi încetat prin prezenta hotărâre“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.