„ComeToSEAus“, în linie dreaptă Făgădău propune un memorandum transpartinic pentru susţinerea proiectului Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021!

Oraşele Constanţa şi Craiova sunt finaliste în cursa pentru câştigarea titlului de Capitala Tineretului din România. Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, împreună cu tinerii care au înscris oraşul nostru în competiţia pentru obţinerea titlului de „Capitală a Tineretului 2020 - 2021” au prezentat direcţiile de acţiune ale proiectului  şi clipul de promovare.

Din partea echipei de lucru, la conferinţa de presă au participat Alexandra Barbu şi Ionuţ Barbu (Liga Studenţilor din Universitatea –„Ovidius“ din Constanţa), Alesia Mazilu (Consiliul Judeţean al Elevilor) şi
Cătălin Ionescu, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Printr-un mesaj video a fost prezent la eveniment şi managerul proiectului, Lorela Florescu.
 
Proiectul „ComeToSEAus“ reprezintă o colaborare între administraţia locală şi studenţii universităţilor de la malul mării. Oraşele finaliste trebuie să îşi dezvolte dosarul de candidatură şi să îl depună până pe data de 30 septembrie (ora 16.59).
 
Oraşul câştigător va fi anunţat la Iaşi, în octombrie 2019, în cadrul Summitului Tinerilor, ediţia a IV-a. Oraşul câştigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR), şi va deţine titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021.
 
Echipa câştigătoare va avea oportunitatea de a-şi finanţa proiectul propus, dar va avea şi un punct de pornire în atragerea de surse adiţionale de finanţare. Proiectele consolidate ale celor două oraşe finaliste urmează să fie susţinute în faţa membrilor juriului de selecţie, în cadrul Summitului Tinerilor, ediţia a IV-a. Jurizarea proiectelor se va face în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.

 „ComeToSEAus“ are cinci direcţii de acţiune - SmartGreenCool, Artsy şi Togheter   


Proiectul de candidatură al tinerilor din Constanţa, intitulat „ComeToSEAus“ (vino la mare/vino să ne vezi), reprezintă în primul rând dorinţa tinerilor de a construi şi de a se implica în comunitate. Candidatura a fost depusă în numele municipiului Constanţa, sub semnătura primarului Decebal Făgădău, care a anunţat ieri că este extrem de mândru de această realizare a tinerilor din Constanţa.
 
„Noi mergem la Iaşi, direct câştigători, aceşti tineri m-au molipsit şi mi-au dat încredere că putem să câştigăm şi evident, vom câştiga” a spus edilul.
 
În proiect sunt angrenaţi deja 200 de voluntari, însă este nevoie în continuare de sprijin din partea celor care doresc să fie parte din proiect.
Cea mai mare reuşită de până în acest moment este coagularea ideilor şi energiilor tinerilor, indiferent de instituţia de învăţământ din care provin - o susţin atât ei, cât şi primarul Făgădău.

 
Profitând de prilej, edilul-şef al Constanţei a anunţat că va propune tuturor reprezentanţilor formaţiunilor politice de la nivel local să semneze un memorandum pentru susţinerea agendei Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021, indiferent cine va câştiga alegerile locale anul viitor.
 

Totodată, Făgădău spune că administraţia locala va investi în acest proiect şi, mai mult decât atât, va dubla orice sumă va fi oferită de mediul de afaceri din Constanţa pentru implementarea proiectului „ComeToSEAus“.
 
Asociaţiile care sunt implicate în acest proiect sunt: Liga Studenţilor din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, AIESEC Constanţa, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, UN Youth Association of Romania - Constanţa Branch, Asociaţia Studenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa şi Asociaţia Studenţilor Şagunişti.
 
Citeşte şi:
 

O colaborare între administraţia locală şi studenţii universităţilor de la malul mării „ComeToSEAus“, proiectul prin care Constanţa ar putea deveni Capitala Tineretului din România! (galerie foto)

Interviu live Tinerii din Constanţa vor să ducă marea la Iaşi şi să se întoarcă cu titlul de Capitala Tineretului din România (galerie foto+video)

Cum te poţi alătura proiectului „ComeToSEAus“ Echipa de lucru a proiectului Constanţa - Capitala Tineretului din România 2020-2021 caută voluntari

 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exodul continuă. Constanța, orașul cu cei mai nefericiți tineri. „Domnule primar, ce faceți pentru noi?”

02 Jun 2022 2052

În Constanța se înregistrează cel mai redus nivel de fericire al tinerilor. Unde sunt cei mai fericiți tineri

02 May 2022 2996

Atletism Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa RMA și la Campionatul Municipal din București (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Jan 2022 2825

DJST Constanţa desfăşoară prima ediție a proiectului „Reprezentativitate la nivel de tineret”

21 Oct 2021 2001

Primăria Constanța cumpără servicii de organizare pentru „Summitul Tinerilor, Ediția 2021”

15 Oct 2021 1725

Universitatea „Ovidius” din Constanța organizează primul maraton de vaccinare dedicat tinerilor

11 May 2021 2057

„Constanța - Capitala Tineretului din România 2021-2022” inaugurează prima galerie de artă colaborativă de la malul mării

01 May 2021 2523

Echipa Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 lansează amplul proiect de informare a tinerilor pe diferite teme educative - #ComeToSEAusINFORMED

25 Feb 2021 1632

#ConstanțaEsteBine. Studenție-n pandemie Puternica influență a stagiilor de practică și a voluntariatului asupra viitorului loc de muncă

21 Dec 2020 2628

Diana Brînză și Maria Cimpoeru, de la CS Năvodari, vor concura la Europenele de box feminin

05 Nov 2020 4243

Este Ziua Tineretului. Constanța, orașul câștigător al titlului „Capitala Tineretului din România”, ediția 2020-2021

12 Aug 2020 1903

#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța- Capitala Tineretului din România” ajută 2000 de elevi din județul Constanța să se protejeze împotriva COVID-19 (galerie foto)

03 Jun 2020 3153

#ConstantaEsteBine Echipa “Constanța - Capitala Tineretului din România” demarează o campanie de donații intitulată “Safety Kit pentru educație”

09 May 2020 7365

Epidemia de coronavirus a dat peste cap preluarea de către Constanța a titlului de Capitală a Tineretului din România. Ce se întâmplâ cu proiectul #ComeToSEAus?

04 May 2020 2553

Constanţa, Capitala Tineretului din România Un autobuz supraetajat al CT Bus poartă mesajul #ComeToSEAus prin municipiu

05 Mar 2020 5396