Comisia de urbanism a municipiului Constanța. Investițiile Isaran Green, Cambela Prod, Comtrans și parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, pe ordinea de zi

  • Comisia tehnică de estetică urbană și Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism se vor întruni în data de 09.11.2022, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe din cadrul Primăriei Constanța
  • Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte, printre care și Plan Urbanistic Zonal  pentru zona delimitată de str. Tisei și limite cadastrale, inițiator Isaran Green SRL - etapa emitere aviz Arhitect șef
  • Tot pe ordinea de zi se regăsește și Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobile P+4-6E – locuințe colective, str. Rozelor nr. 5, investitor Cambela Prod SRL
  • Membrii Comisiei de amenajarea teritoriului și urbanism vor avea la mapă și Planul Urbanistic Zonal pentru parcare supraetajată Casa de Cultură
  • Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este cererea Comtrans SA de emitere aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ – reglementare teren bd. Aurel Vlaicu nr. 186 lot 2-6

 
 
Comisia tehnică de estetică urbană și Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism se vor întruni în data de 09.11.2022, începând cu ora 11:00, în sala de ședințe din cadrul Primăriei Constanța.

Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte, printre care și Plan Urbanistic Zonal  pentru zona delimitată de str. Tisei și limite cadastrale, inițiator Isaran Green SRL - etapa emitere aviz Arhitect șef.

Investitorul propune dezvoltarea unui cartier rezidențial verde, ce va dispune de un confort ridicat al locuirii și de o diversitate a funcțiunilor complementare acesteia. În prezent, terenurile ce au generat prezenta documentație sunt încadrate în categoria de folosință arabil și sunt terenuri libere de construcții. 

PUZ-ul s-a aflat în consultare publică și luna trecută a fost organizată și o  dezbatere publică la sediul Primăriei Constanța.

Tot pe ordinea de zi se regăsește și cerere emitere aviz de oportunitate – elaborare PUZ – reglementare teren situat în str. Cibinului nr. 14C, inițiator Crizantema SRL dar și Planul Urbanistic de Detaliu pentru construire imobile P+4-6E – locuințe colective, str. Rozelor nr. 5, investitor Cambela Prod SRL – etapa emitere aviz Arhitect șef.

Pentru acest proiect, cele două certificate de urbanism care vizează o investiţie imobiliară pe strada Rozelor (DE 388) nr. 5, parcela Vn 385/5, Parcela Vn 387/3/1 şi Vn 387/4 au fost emise încă din 2019.

Certificatul de urbanism nr. 3515 presupune: „Construire locuinţe colective P+4 etaje întrucât imobilul se află în două zone de reglementare. Oportunitatea realizării unei reglementari urbanistice omogene pe terenul cu numărul cadastral 203302 poate fi studiată printr-un plan urbanistic zonal elaborat în condiţiile art. 32 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismului, cu modificările şi completările ulterioare“. De asemenea, certificatul de urbanism nr. 3516 prespune - „Construire locuinţe colective P+4 etaje, întrucât sunt necesare elaborarea şi aprobarea unui Plan urbanistic de detaliu (P.U.D.) conform HCL nr. 258/2017. În cazul parcelelor cu formă neregulată (de exemplu: figura nr. 4) retragerile faţă de limitele laterale şi posterioare se vor reglementa printr-o documentaţie de urbanism P.U.D.”


Tot pe ordinea de zi se regăsește și Plan Urbanistic de Detaliu – construire imobil S+P+6E+etaj tehnic – locuire colectivă cu spații comerciale la parter, Palazu Mare, parcela VN 385/1/2, investitor Naciadi Enache – etapa demarare consultare publică dar și Plan Urbanistic de Detaliu – construire imobil S+P+M+5-8E – locuire colectivă, Stațiunea Mamaia, zona grădina de vară Albatros, investitor Cîrîc Daniel – Angelin – etapa demarare consultare publică.

Membrii Comisiei de amenajarea teritoriului și urbanism vor avea la mapă și Planul Urbanistic Zonal pentru parcare supraetajată Casa de Cultură, inițiator UAT municipiul Constanța - etapa II Studii de fundamentare.  Municipalitatea a emis, în data de 26 august 2022, Certificatul de Urbanism nr. 1923, care vizează elaborarea unui Plan Urbanistiz Zonal pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, care se va ridica în vecinătatea blocurilor L127, L 128 și L 126.

Teritoriul situat în municipiul Constanța, în suprafață de cca. 3,5 ha, delimitat de bd. Alexandru Lăpușneanu, limite cadastrale, al. Daliei și alei carosabile. Parcarea va avea între 2 și 4 niveluri și se va întinde pe aproximativ 4.700 de metri pătrați şi minimum 800 de locuri.

Imobilul va fi echipat cu iluminat public interior şi exterior, supraveghere video, bariere de acces şi ieşire, rigole pentru scurgerea apei pluviale exterioare, spaţii verzi, sistem de alarmare luminos şi acustic şi panouri fotovoltaice.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi este cererea Comtrans SA de emitere aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ – reglementare teren bd. Aurel Vlaicu nr. 186 lot 2-6, reanalizare AO nr. 79264/26.04.2021. Primăria Constanţa a emis încă din 2020 un certificat de urbanism pentru societatea Comtrans SA, necesar pentru o investiţie situată pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 186 Lot 2, 186 Lot 3, 186 Lot 4, 186 Lot 5, 186 din municipiul Constanţa.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

PUZ-ul pentru dezvoltarea unui cartier rezidențial în proximitatea zonelor comerciale de pe bulevardul Aurel Vlaicu, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

PUZ, iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 559

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 638

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 355

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 1963

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 721

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 596

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1357

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 703

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 704

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 771

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 760

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2680

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1246

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1624

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 855