Comuna Cumpăna, în straie de sărbătoare Festivalul Internaţional Rodul Pământului - Zilele Recoltei, un succes (galerie foto)




Cântec, dans, bună dispoziţie, produse tradiţionale, fructe şi legume proaspete pe alese, dar şi specialităţi culinare româneşti şi internaţionale dintre cele mai variate, animale exotice şi de curte, iepuri şi porci vietnamezi; toate acestea au fost principalele puncte de atracţie în comuna Cumpăna.


Sâmbătă şi duminică, localitatea constănţeană a fost gazda Festivalului Internaţional „Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna“, sărbătoare ajunsă deja la cea de-a XII-a ediţie, o tradiţie în rândul dobrogenilor.

O sărbătoare a tuturor naţionalităţilor

Zeci de producători agricoli, dar şi cele mai pricepute gospodine din Constanţa şi din alte judeţe au fost la Cumpăna pe 13 şi 14 septembrie pentru a-şi expune bucatele alese şi produsele cele mai de soi. Petrecerea câmpenească a debutat sâmbătă, de la ora 10.00, când, chiar de la intrarea în localitate, tineri îmbrăcaţi în frumosul port popular, acompaniaţi de Fanfară, au defilat spre locul central al petrecerii - stadionul din localitate. Renumita brânză de Sibiu, borşul de peşte, pâinile gustoase de la Cumpăna şi cele uriaşe de la Mangalia, specialităţile turceşti, produsele din carne din Maramureş, ţuica, gemurile şi dulceţurile, fructele şi legumele autohtone, dar şi alte produse de manufactură au fost doar câteva dintre tentaţiile festivalului dedicat pământului, gastronomiei româneşti şi internaţionale, bogăţiei etnografice şi folclorice. 

Oaspeţi de seamă la Cumpăna

La invitaţia primarului economist Mariana Gâju, la eveniment au luat parte mai mulţi reprezentanţi ai regiunilor turistice ale României, precum şi oaspeţi din Bulgaria, Grecia, Israel, Turcia şi Moldova. Administraţia locală a comunei Cumpăna i-a avut alături la moment de sărbătoare şi pe reprezentanţi din administraţia publică centrală, Ministerul Agriculturii, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie si Agricultură Constanţa, Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa, precum şi din prestigioase firme din localitate, din judeţ şi din ţară.

„Ca urmare a încheierii acordului de cooperare între Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova (CALM) şi Asociaţia Comunelor din România (ACoR), reprezentată la nivel judeţean de primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju, au fost prezenţi la festival atât reprezentanţi ai comunelor înfrăţite cu localitatea Cumpăna, cât şi o delegaţie de 40 de primari din Republica Moldova. Totodată, comuna Cumpăna deschide porţile implementării proiectelor transfrontaliere, prin parteneriatele încheiate cu autorităţile locale din oraşul Edremit din Turcia şi municipalitatea Dobrich din Bulgaria, ai căror reprezentanţi ne sunt oaspeţi la acest eveniment“, a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la ceas de sărbătoare.

Iar pentru că evenimentul a fost un prilej de bucurie pentru toţi locuitorii comunei Cumpăna, administraţia locală i-a premiat pe gospodarii comunei, dar şi pe cei care au împlinit 80 de primăverii, pe soţii care au rezistat 50 de ani împreună, dar şi pe cei mai mici locuitori, născuţi începând cu luna mai a acestui an. Festivalul s-a încheiat aseară, cu un spectacol în memoria regretatului Liviu Vasilică, melodiile sale fiind interpretate de fiul său, Florin Vasilică, împreună cu grupul Teleormanul, pe scenă urcând, totodată, şi alţi artişti consacraţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 525

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 574

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 515

Achiziții Constanța Iată de unde cumpără Primăria Cumpăna echipamente digitale pentru unitățile de învățământ (DOCUMENT)

20 Apr 2024 1485

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 602

Acțiune de plantare de copaci la Cumpăna. Ce mesaj a transmis primarul Mariana Gâju (VIDEO)

15 Apr 2024 426

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 850

Accident rutier la Cumpăna, județul Constanța! Implicat, un șofer beat, drogat și fără permis

11 Apr 2024 653

Constanța Un nou pas important în demararea proiectului Nodului Rutier de la Cumpăna - A4

11 Apr 2024 628

Comunitatea musulmană a comunei Cumpăna a participat la tradiționala Cină de Iftar – Masa Prieteniei

08 Apr 2024 616

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 703

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 620

Urmărire în trafic Un șofer a încercat să sfideze Poliția! Nu a oprit în Cumpăna, dar a fost prins la Constanța

16 Mar 2024 824

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 859

Societatea Alfahad SRL, înființată recent la Cumpăna, județul Constanța. Cu ce se ocupă

03 Mar 2024 689