Comuna Peştera, capitala bunei dispoziţii Sărbătoarea Florii de Salcâm, aşteptată cu nerăbdare de zeci de mii de oameni (galerie foto)



A devenit deja o tradiţie ca Ziua Comunei Peştera, sau Sărbătoarea Florii de Salcâm, să aibă loc, an de an, în luna mai. Preţ de o zi, comuna constănţeană se transformă în locul cel mai căutat de iubitorii de ieşiri la iarbă verde, amatori de distracţie, spectacol şi bună dispoziţie. Sâmbătă, 16 mai, Valea Izvorului se va transforma în ring de distracţie pentru toţi cei care vor veni să asiste la spectacolul de zile mari ce se va desfăşura în aer liber. „La prima ediţie a evenimentului, ne-am bucurat de prezenţa a câtorva mii de oameni, însă, an de an, petrecerea câmpenească a luat amploare, astfel că anul trecut am primit aprecieri din partea a peste 30.000 de persoane“, a spus primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie.

„Ne place să trăim în curăţenie şi frumos“


Despre petrecerea oferită de administraţia locală de la Peştera se vorbeşte şi dincolo de graniţele judeţului. Astfel, tot mai multe persoane din Călăraşi, Ialomiţa sau Tulcea vin aici pentru câteva ore de relaxare şi distracţie, într-un cadru unde verdeaţa ierbii şi pomii în floare atrag tot mai multe persoane în căutarea frumuseţii naturii. Trebuie menţionat şi faptul că, la Peştera, autorităţile locale au un interes deosebit pentru natură, primarul Valentin Vrabie coordonând în fiecare an campaniile de plantare de arbuşti, sute de mii de puieţi prinzând deja rădăcini la Peştera. „Aşa cum acasă ne place să trăim în curăţenie şi frumos, acelaşi lucru se întâmplă şi în comunitate. Din respect şi apreciere pentru oameni, întreaga localitate îmbracă haine de sărbătoare. Ne aşteptăm oaspeţii într-un cadru curat, plin de flori şi iarbă verde. Când faci lucruri din inimă, în care pui suflet, emoţiile puternice sunt inevitabile“, a declarat primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie.

Andra şi Cătălin Măruţă, pe scenă la Peştera 


Sâmbătă, se anunţă o vreme superbă, numai bună de ieşit la iarbă verde. Iar când distracţia alături de familie şi de prieteni este întregită de un concert incendiar, avem deja toate ingredientele pentru o zi de neuitat. Pe scena de pe Valea Izvorului vor urca, sâmbătă, începând cu ora 12.00, Mariana Edulescu, Mariana Culda, Gheorghe Lupu, ansamblul Dunărea Tulcea, Pindu, Mihai Trăistariu, Marian Cosma, Favorit Band, Nycolas Papadopulus, Edy Band şi Lambrino. Distracţia va atinge cote maxime atunci când DJ Rynno şi Silvia, Andra sau Zdob & Zdub vor încinge spiritele petrecăreţilor. Sarea şi piperul show-lui vor fi presărate de cel care va prezenta momentele artistice, Cătălin Măruţă.

Tradiţiile musulmane, respectate la Peştera

Nu vor lipsi nici tradiţionalele lupte tătăreşti, pe care primarul le organizează în fiecare an, în parteneriat cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România. Trebuie precizat şi faptul că primarul Valentin Vrabie promovează buna convieţuire interetnică pe meleaguri dobrogene, în urmă cu doar câteva zile el inaugurând o geamie în satul Izvoru Mare, acolo unde vieţuiesc doar 12 musulmani.
 
Geamia „Mamut Kuyusu“: Valentin Vrabie, primul primar creştin care a construit un lăcaş de cult pentru fraţii musulmani
 
La ora prânzului, cei mai curajoşi tineri îşi vor măsura puterile în competiţia tradiţională de lupte tătăreşti. Ei vor încerca să îşi doboare adversarul pentru a câştiga marele premiu pus la bătaie, un batal.

Show aviatic şi plimbări cu animale exotice

De la ora 14.00, spectacolul propriu-zis va fi deschis de Cătălin Măruţă. În premieră absolută, în acest an, organizatorii - administraţia locală a comunei Peştera - au pregătit şi un show aviatic, alături de spectaculosul show de lasere care pune stăpânire pe văzduh, la lăsarea serii. Anul acesta, cei care vor veni la Sărbătoarea Florii de Salcâm de la Peştera vor rămâne cu multe amintiri frumoase, deoarece vor avea ocazia de a se plimba cu animale exotice: cămile, elefanţi, zebre şi ponei. Chiar şi finalul sărbătorii de la Peştera se anunţă spectaculos, astfel că, aproape de ora 22.00, cerul va fi brăzdat de mii se steluţe produse de artificii.

 „Este un spectacol pentru toate gusturile“

 „Din respect pentru dumneavoastră, şi în acest an, pe data de 16 mai, vă aştept să veniţi alături de noi pe Valea Izvorului, pentru a petrece împreună. Spectacolul pe care comuna Peşteră îl oferă cu prilejul Zilei Comunei - Sărbătoarea Florii de Salcâm este mai degrabă un act de cultură. Avem invitaţi care acoperă toate zonele de folclor şi toate categoriile etnice dobrogene, este un spectacol pentru toate gusturile, pentru toţi oamenii, de la cei mai mici, până la cei mai în vârstă“, este invitaţia pe care primarul Valentin Vrabie o adresează tuturor celor care vor să petreacă în splendoarea naturii câteva ore de bună dispoziţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De 1 Iunie Surpriză pregătită de autorităţile locale pentru toţi copiii din Peştera

29 May 2015 2165

Reproşuri dure privind alocările bugetare pe 2015 Valentin Vrabie - „Liviu Dragnea, acest «Ali Baba», şef peste administraţia locală“

21 Jan 2015 3357