Comunicat de presă Acţiune de dezinsecţie, demarată de Primăria Ovidiu pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul West Nile

La începutul lunii septembrie, Primăria Ovidiu a demarat o acţiune de dezinsecţie pe teritoriul oraşului. Acţiunea vine ca urmare a recomandării Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, Departamentul Situaţii de Urgenţă, privind măsurile de reducere a riscului epidemiologic de îmbolnăvire prin neuroinfecţii cu virusul West Nile. Dezinsecţia s-a efectuat cu substanţa Aqua K-Othrine EW 20, o emulsie recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban.
 
De asemenea, Primăria Ovidiu recomandă locuitorilor oraşului să ia următoarele măsuri suplimentare: cosirea la timp a vegetaţiei ierbicole, folosirea cremelor, a spray-urilor cu substanţe repelente de către persoanele care se supun riscului (paznici, personal de la salubrizare, staţii de pompare ape etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spaţiile şi clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.
 
Aqua K-Othrine EW 20 este un insecticid de contact şi ingestie, realizat în baza unei tehnologii revoluţionare anti-evaporare. Este un produs pe bază de apă, extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetaţie şi în zone de circulaţie. Substanţa are o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, omizi). Acţiunile de dezinsecţie au drept scop menţinerea unui nivel scăzut al densităţii insectelor de disconfort, precum şi eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.
 
„Menţionam că produsele folosite nu sunt toxice pentru plante, animale şi oameni, substanţele fiind avizate de Ministerul Sănătăţii“, au transmis reprezentanţii Primăriei Ovidiu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un cor îngeresc a poposit în sala Casei de Cultură din Cumpăna, vestind Nașterea Domnului Isus Hristos (FOTO)

15 Dec 2023 690

Universitatea Ovidius Constanța a primit o nouă autorizație de construire pentru vitorul cămin studențesc

05 Sep 2023 1279

Spectacole Constanța Programul ultimei săptămâni din cadrul evenimentului „Seri de Teatru și Muzică la Pontul Euxin“

30 Aug 2023 865

Constanța În acest weekend începe ediția a cincea a „Seri de teatru și Muzică la Pontul Euxin”. Programul complet al evenimentului

16 Aug 2023 842

UOC Conferință despre dezvoltarea Dobrogei, organizată la Constanța

28 Jul 2023 767

Primăria Constanța face un sondaj de opinie pentru a afla dacă locuitorii sunt mulțumiți de serviciile publice oferite

23 Jun 2023 1460

Imobiliare Constanța Prompt Tur SRL modifică investiția de pe strada Smaraldului

15 Jun 2023 1237

De Dragobete, iubește românește... alături de Primăria Cumpăna

21 Feb 2023 1259

Realizarea expertizei tehnice la Casa Ion Bănescu de pe bulevardul Tomis a fost câștigată de High Construct Project (DOCUMENTE)

19 Nov 2022 1873

La Constanța Mâine se dă startul evenimentului „Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării”

29 Sep 2022 860

La Constanța Un nou proiect cultural-artistic - Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării

27 Sep 2022 874

LIVE TEXT Dezbatere publică pe tema amplasării unor monumente în Constanța. Direcția pentru Cultură propune ca statuia lui Carol I să fie amplasată la intrarea în zona istorică a orașului (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 1903

SEAS - Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului Un spectacol cadou înainte de final!

26 Aug 2022 1443

Proiectul „Vacanța de vară cu Zbumzzi” vă invită la joacă!

11 Aug 2022 892

Primăria Mihail Kogălniceanu informează cetățenii de organizarea evenimentului „Bursa generală a locurilor de muncă”

19 May 2022 1191