Administratie locala

Comunicat de presă Contractul de finanţare pentru proiectul „Zonă de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu“, semnat de Primăria Ovidiu şi MDRAP

Unitatea Administrativ-Teritorială Oraşul Ovidiu, în calitate de beneficiar, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management, şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de organism intermediar, au semnat, în data de 24.04.2018, contractul de finanţare pentru proiectul „Zona de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu”.
 
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 - „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiţii 5.2. - „Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.
 
Proiectul va fi implementat în oraşul Ovidiu, pe o perioadă de 51 de luni (respectiv între 10.02.2016 şi 30.04.2020), are o valoare totală de 6.425.304,96 de lei, din care 4.791.251,05 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 732.779,58 de lei este valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional, iar 901.274,33 de lei este contribuţia beneficiarului.
 
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creşterea calităţii vieţii prin ridicarea gradului de confort urban şi îmbunătăţirea factorilor de mediu în oraşul Ovidiu, iar obiectivele specifice sunt: dezvoltarea zonelor de recreere şi mişcare în aer liber şi diversificarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, creşterea suprafeţelor de spaţii verzi din oraşul Ovidiu, creşterea numărului beneficiarilor prin diversificarea şi creşterea calităţii serviciilor oferite şi asigurarea nediscriminării, tratamentului egal, transparenţei, eficienţei utilizării fondurilor publice. Până la finalul perioadei de implementare a proiectului, urmează a se realiza 6.754 mp spaţii verzi.
 
Primul parc este situat pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea Insulei Ovidiu. În suprafaţă de 3.742, mp, parcul va face legătura între Debarcader şi Parc Faleză Lac. Printre facilităţile oferite locuitorilor prin amenajarea acestui parc se numără: un perete de escaladă pentru copii şi adulţi, ce va avea lungimea desfăşurată de 15,35 m şi înălţimea variabila până la maximum patru metri; amfiteatrul natural, realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului cu şase gradene de odihnă şi spaţii de circulaţie; plase de relaxare deasupra apei. Mobilierul urban va permite apropierea cărucioarelor pentru copii sau a celor rulante. Coşurile de gunoi vor avea trei compartimente. Iar cei care vor ieşi la plimbare îşi vor putea potoli setea la cişmelele de apă potabilă. La acestea se adaugă sistem de irigaţie, inclusiv staţie de pompare realizată îngropat; sistem de iluminat; sistem de supraveghere video. Zona de panouri fotovoltaice va asigura cantitatea de energie necesară consumurilor estimate pentru iluminat.
 
Al doilea parc se află pe terenul amplasat în zonă de-a lungul canalului pluvial, dintre cartierele Sat Vacanţă şi Ovidiu Sud, de la Drumul Naţional 2A până la lacul Siutghiol. În suprafaţă de 2.832 mp, parcul va cuprinde mai multe puncte de interes şi funcţiuni, cum ar fi un labirint de vegetaţie, un loc de recreere pentru copii şi adulţi deopotrivă. Spaţiul de odihnă şi relaxare va cuprinde băncile şi vegetaţia de ambianţă, care va crea alveole şi pergole de umbră pentru locurile de odihnă. Peluza va fi realizată prin dale înierbare. La acestea se adaugă zeci de bănci de odihnă, coşuri de gunoi, cişmele/ţâşnitori de apă potabilă. Nu va lipsi nici sistemul de iluminat şi sistemul de supraveghere video.
 
Citeşte şi:
 
Investiţii majore Două parcuri de agrement în oraşul Ovidiu, în valoare de peste şase milioane de lei

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivalul ONE Nume mari vor concerta în piaţa Ovidiu din Constanţa

23 Jul 2019 1734

Firmă cu zero angajaţi. Primăria a decis cine organizează Spectacole Estivale Piața Ovidiu” Constanța 2019! (documente)

23 Jul 2019 1663

Simona Halep vine acasă! Primăria Constanţa, invitaţie pentru constănţeni şi turişti. Vezi programul evenimentului

19 Jul 2019 1986

Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu

16 Jul 2019 774

Plimbări cu caiace și hidrobiciclete, oferite gratuit de Primăria Ovidiu

15 Jul 2019 569

Andrei Muntmark, fiul „regelui eolienelor“, doreşte reabilitarea unei clădiri din Piaţa Ovidiu

04 Jul 2019 3167

În atenţia autorităţilor locale Grupul de Iniţiativă „Peninsula“ a lansat în dezbatere câteva propuneri privind circulaţia şi dezvoltarea centrului vechi al municipiului Constanţa

02 Jul 2019 1006

În cadrul Zilelor Orașului Ovidiu, gazda primei ediții a Festivalului de Dansuri Tradiționale ale Etniilor din Dobrogea

29 Jun 2019 803

Zilele Oraşului Ovidiu Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, ajuns la cea de-a XII-a ediţie, la linie de start

27 Jun 2019 891

Trei zile pline de evenimente Zilele Oraşului Ovidiu, la linie de start. Autoritatea publică locală a pregătit zeci de surprize

25 Jun 2019 1546

Graţie şi splendoare Spectacolul „Lacul lebedelor“, jucat în premieră în oraşul Ovidiu, pe scena amenajată pe lacul Siutghiol (galerie foto)

24 Jun 2019 1113

Comunicat de presă Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța angajează inspector. Nu este necesară experiența

22 Jun 2019 1007

Comunicat de presă Post vacant la Primăria Orașului Ovidiu. Condiții de participare

20 Jun 2019 982

Amânare în dosarul privind Regulamentul de acces în zona Peninsulară

20 Jun 2019 1474

Au fost desemnaţi câştigătorii celei de-a doua ediţii a Cupei Ovidiu la dans sportiv. Pe podium au urcat şi sportivi din oraşul Ovidiu (galerie foto)

10 Jun 2019 885