Administratie locala

Comunicat de presă Oraşele Ovidiu şi Sulmona din Italia s-au înfrăţit. Acordul, semnat de Annamaria Casini şi George Scupra (galerie foto)

Un eveniment important s-a desfăşurat ieri, la Sulmona, Italia. Oraşul Ovidiu din judeţul Constanţa şi oraşul italian Sulmona au semnat documentul de înfrăţire, după ce, în primăvară, fusese semnat în oraşul Ovidiu actul premergător înfrăţirii.
 
Ceremonia a fost prezidată de primarul oraşului Sulmona, Annamaria Casini. La rândul său, delegaţia din Ovidiu a fost reprezentată de primarul George Scupra şi viceprimarul Doru Cumpănaşu. La eveniment a participat şi Gheorghe Miloşanu, ministru delegat al României la Ambasada Română din Italia. Părţile au stabilit şi calendarul de evenimente culturale pe care cele două oraşe, Ovidiu şi Sulmona, le vor desfăşura, în parteneriat, în anul 2018.
 
Unul dintre proiectele comune este realizarea unei tabere de creaţie în oraşul Ovidiu, în parteneriat cu Primăria Sulmona, la care vor participa studenţi ai facultăţilor de arte din Europa, în cadrul bimilenarei ovidiene. „Venerează-i memoria, iubeşte-i mormântul! Ovidiu este al meu, dar şi al tău. Noi i-am dat naştere şi voi îi păstraţi rămăşiţele pământeşti. Gloria ne este comună!“, a spus, în finalul discursului său, primarul George Scupra, citându-l pe primarul oraşului Sulmona, care, în anul 1887, a participat la inaugurarea statuii poetului Ovidius Publius Naso în oraşul Constanţa.
 
Reamintim că, în data de 6.03.2017, Primăria Ovidiu a fost gazda unei delegaţii din oraşul Sulmona, locul naşterii poetului latin Ovidius Publius Naso, condusă de primarul Annamaria Casin. Cu acest prilej, a fost semnat documentul premergător înfrăţirii celor două oraşe. Ulterior, delegaţia din Italia a vizitat Palatul Parlamentului din Bucureşti, unde s-a întâlnit, oficial, cu ministrul Românilor de Pretutindeni şi cu senatorul Nicolae Moga. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanţa caută parteneri pentru organizarea spectacolelor estivale din Piaţa Ovidiu

25 Apr 2019 253

Primăria Ovidiu susţine sportul Zeci de sportivi, la competiţia oficială la lupte greco-romane „Cupa Ovidiu“ - ediţia I (galerie foto)

08 Apr 2019 484

Bolarzi retractabili în zona peninsulară din Constanţa. Primăria consultă piaţa. Ce sunt aceştia şi cum funcţionează (document)

03 Apr 2019 1792

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate

02 Apr 2019 1177

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

31 Mar 2019 849

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, premiat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Asociației Orașelor din România (galerie foto)

26 Mar 2019 526

Primăria Orașului Cernavodă angajează șofer

24 Mar 2019 663

Suită de evenimente culturale dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso, organizate de Primăria Ovidiu (galerie foto)

21 Mar 2019 491

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, la Summitul Partidului Popular European (galerie foto)

18 Mar 2019 992

Primăria orașului Ovidiu caută șef pentru Serviciul Achiziții, Investiții, Programe și Proiecte

06 Mar 2019 496

Lăcaş de cult care seamănă cu o vilă Când va fi oficiată prima slujbă în biserica din staţiunea Mamaia (galerie foto + video)

06 Mar 2019 2029

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post de conducere vacant. Cine poate participa

22 Feb 2019 707

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 660

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1728

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 1131