Administratie locala

Comunicat de presă Târgul Toamnei, un real succes al Primăriei Ovidiu. Zeci de localnici s-au distrat pe cinste (galerie foto)

Săptămâna trecută, în localitatea Ovidiu a avut loc Târgul Toamnei, pe platoul Centrului Cultural „Elena Roizen“. Dacă, joi, în prima zi a evenimentului, a avut loc lansarea Asociaţiei „Poiana lui Ovidiu“, a broşurii de prezentare a asociaţiei, dar şi a site-ului oficial al acesteia, sâmbăta trecută, locuitorii din Ovidiu au participat la Sărbătoarea mustului. Evenimentul a fost organizat de Primăria Ovidiu, cu sprijinul Cramei Viişoara.
 
„După Revoluţie, copiii noştri nu au mai cunoscut tradiţia. Am renunţat uşor la Dragobete, de exemplu, şi l-am înlocuit cu Valentine’s Day, am spus că Halloween-ul este mai interesant decât Dragobetele. Am vrut să le arătăm tinerilor tradiţia, modul în care se face vinul. Vom încerca să venim, an de an, cu două târguri pe an“, a spus primarul localităţii Ovidiu, George Scupra.
 
La rândul său, Gheorghe Albu, proprietarul Cramei Viişoara şi fost secretar de stat, a ţinut să precizeze că viticultura ne leagă de moşii şi strămoşii noştri. „Prin viticultură ne legăm de moşii şi strămoşii noştri. Cultura viţei-de-vie are o tradiţie mai mare de 4.000 de ani. Vinul este considerat sacru, pentru că îl folosim în biserică, la diferite ritualuri. Are calităţi sacre, dacă este consumat ponderat“, a spus Gheorghe Albu.
 
Locuitorii din Ovidiu şi invitaţii lor nu au pierdut ocazia să guste din mustul dulce. Gheorghe Albu a fost cel care s-a plimbat printre invitaţi şi le-a umplut paharele cu must delicios. Pe lângă degustarea mustului dulce, localnicii şi nu numai au participat la Sărbătoarea plăcintelor, eveniment ai cărui protagonişti au fost elevii Liceului Tehnologic „Ion Podaru“ şi cei ai Şcolii Gimnaziale nr. 3 din satul Culmea. Astfel, pe parcursul a patru zile, locuitorii oraşului Ovidiu, dar şi oameni din alte localităţi limitrofe au avut ocazia să-şi facă aprovizionarea pentru sezonul rece cu produse de calitate şi să se distreze pe cinste.
 
Reprezentanţii autorităţii locale susţin că la Târgul Toamnei au participat peste 30 de producători, care au reuşit să-şi vândă toată marfa. Mulţumiţi au fost şi localnicii, care şi-au umplut cămările cu fructe şi legume proaspete.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, premiat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Asociației Orașelor din România (galerie foto)

26 Mar 2019 310

Primăria Orașului Cernavodă angajează șofer

24 Mar 2019 507

Suită de evenimente culturale dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso, organizate de Primăria Ovidiu (galerie foto)

21 Mar 2019 403

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, la Summitul Partidului Popular European (galerie foto)

18 Mar 2019 926

Primăria orașului Ovidiu caută șef pentru Serviciul Achiziții, Investiții, Programe și Proiecte

06 Mar 2019 441

Lăcaş de cult care seamănă cu o vilă Când va fi oficiată prima slujbă în biserica din staţiunea Mamaia (galerie foto + video)

06 Mar 2019 1875

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post de conducere vacant. Cine poate participa

22 Feb 2019 637

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 600

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1673

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 1051

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 707

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“

25 Jan 2019 1078

Comunicat de presă Zece cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate

21 Jan 2019 936

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

18 Jan 2019 2381

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 2268