Conexiuni cu o firmă care a construit pe teren retrocedat Fortaletza Management se mută în Portul Constanţa (documente)

O nouă societate s-a mutat la Constanţa. Şi nu oriunde, ci în Portul Constanţa, cel mult disputat de primarul Radu Mazăre. SC Fortaletza Management SRL a avut o nouă adunare a asociaţilor, în care s-a decis schimbarea sediului social în Incinta Port, Poarta 3, etaj 1, birou nr.1. Firma apare înfiinţată în luna aprilie a acestui an, perioadă în care o altă societate cu acelaşi nume, dar cu sediul în capitală, a fost radiată din Registrul Comerţului. Asociaţi în firmă sunt Perez Vicente Jose Antonio, cetăţean spaniol, Vicente Perez Pardo, de asemenea de origine spaniolă, şi Băjenaru Valeriu Constantin, român, care fusese desemnat şi administrator al companiei. Numai că, în urma ultimei adunări generale a asociaţilor, acesta a fost înlocuit, revocându-i-se funcţia de administrator, în locul său fiind numit şi învestit administrator cu drepturi depline Perez Vicente Jose Antonio.

De altfel, numele lui Băjenaru este adesea întâlnit alături de firme ale unor spanioli care au avut afaceri în Constanţa. Ceminter Hispania SA şi Fortaletza Management SRL apar ca asociaţi în Ceminter Internaţional SA, care funcţionează tot în Incinta Port Constanţa şi este administrată de acelaşi Valeriu Constantin Băjenaru. Societatea are ca obiect de activitate comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare. Tot el este şi directorul firmei Decirom SA, al cărei acţionariat este compus din Ceminter Uruguay SA, Ceminter Hispania SA, Fortaletza Management SRL. Administratorii societăţii sunt Jose Antonio Perez Vicente,  Vicente Perez Pardo şi Băjenaru Valeriu Constantin, iar obiectul de activitate este „manipulări“. Acelaşi Băjenaru apare şi în Intermonte SRL şi în Black Sea Invest Company SRL.

Băjenaru şi spaniolii de la Proconstruct

În 2008, în Ceminter International SRL apărea şi numele unui alt spaniol „celebru“: Mario Garcia Martinez, care fusese numit administrator al societăţii în locul lui Băjenaru. Însă în acelaşi an, după doar câteva luni, societatea avea să îşi schimbe acţionariatul: Ceminter Hispania SA, reprezentată prin Jose Antonio Perez Vincente, şi SC Decirom SA, reprezentată prin Valeriu Constantin Băjenaru. Mario Garcia Martinez apare şi în alte patru firme cu nume sonore: Danubius Agregates Production SRL, alături de Niculaie Iamandoiu şi de Ştefan Rădulescu, şi în SC Piatra Albă Invest SRL, alături de Ana Maria Paise din Piatra Neamţ, Maritimo Development SRL şi SC Proconstruct Invest. Ultima societate este tocmai cea care a ridicat un bloc pe unul dintre terenurile din Dosarul Retrocedărilor. Proconstruct Invest îi are ca acţionari pe Mario Garcia Martinez (care este şi administrator), pe Montori Lasierra Luis Mariano, pe Del Valle Carro Isidro, dar şi societatea spaniolă Montajes E Ingineria Del Cemento SA.

„Telenovelă spaniolă“ cu hotărâri de Consiliu Local

În 2006, o hotărâre de Consiliu Local (HCL nr. 486/2006) atesta că terenurile situate între blocurile BM7, BM8 şi BM9 şi cartierul consilierilor au proprietari privaţi, în speţă pe George Secărea, Cameliu Babinciuc, Nicolae Piti şi Ion Marius Ruşa. În 2008, în şedinţa de Consiliu Local este adoptată HCLM 681/17.12.2008, prin care se operează reglementări urbanistice (PUZ) pentru un teren de 1.200 de metri pătraţi din zona blocului BM9. Terenul aparţinea firmei Proconstruct Invest SRL, care cumpărase, prin contractul 609 din 21 februarie 2008, cei 1.200 mp din Faleză Nord de la soţii Horia-Dan şi Claudia-Anelise Mihail pentru 900.000 de euro. Potrivit unei fişe a corpului de proprietate, terenul identificat sub numărul cadastral 12.825 aparţinuse Ştefaniei-Carmen Dragne Gardef, Eleonorei-Lavinia Gardef, Corneliei Gardef şi lui Adrian Sorin Mugur Cănănău, care îl obţinuseră în urma dispoziţiei de primar 244 din 16 septembrie 2003. Firma beneficiară a blocului de pe strada Pescarilor, Proconstruct Invest SRL, a fost fondată în 2008 de cele două societăţi spaniole. Apoi, a fost cooptat şi Mario Garcia Martinez.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 555

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 737

Dosarul Retrocedărilor Teren din Mamaia, zona Ceainăria Japoneză, pe masa Tribunalului Constanța! Când se pronunță instanța

12 Mar 2024 508

Teren din Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel explică de ce Apele Române nu pot revendica 500 mp din cartierul Faleză Nord! (MOTIVARE)

29 Feb 2024 885

Administrația Chițac vrea să recupereze 4,38 de milioane de dolari din Dosarul Retrocedărilor! Curtea de Apel s-a retras pentru deliberări

26 Feb 2024 477

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1252

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 882

Holland Development Group SA nu va fi radiată din Registrul Comerțului, au decis judecătorii! Tribunalul Constanța a închis procedura de insolvență (MINUTA)

19 Feb 2024 1103

Banca Națională a României câștigă, la București, un proces cu primarul Chițac, legat de terenul din Piața Ovidiu (MINUTA)

14 Feb 2024 2953

Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel păstrează mențiunile despre retrocedările din Constanța pentru un teren de 5.000 de metri pătrați, din Mamaia (MINUTA)

13 Feb 2024 781

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 853

Municipiul Constanța, proces contra lui Georgică Giurgiucanu! Dosarul, amânat

12 Feb 2024 675

Curtea de Apel amână contestația Flash Lighting Services SA pentru iluminatul public din Constanța (DOCUMENT)

01 Feb 2024 805

Administrația Chițac cere 4,38 de milioane de dolari, prejudiciu în Dosarul Retrocedărilor! Începe rejudecarea

28 Jan 2024 721

Graff Pink Estate SRL, rejudecare cu Primarul Constanței pentru un teren din Dosarul Retrocedărilor! „Este admisibilă acțiunea reclamantei“ (MOTIVARE)

16 Jan 2024 891