Consilierii județeni aprobă procedura prin care Regia de Drumuri și Poduri se transformă în societate pe acțiuni (DOCUMENTE)

  • După transformarea în societate comercială, RADJP va putea accesa fonduri europene pentru a intra în concurență cu alte companii de profil de pe piață
  • Vă reamintim, anul trecut în noiembrie a decis ieșirea din insolvență a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța
  • Ulteriori au fost propuşi şi votaţi administratori provizorii: Aurelian Acsinte, Răzvan Zagon, Adrian Labeş, Marian Şerbănescu şi Doru Sauciuc.
  • Acsinte care este și directorul general interimar al RAJDP Constanța nu se va mai regăsi printre administratori

 

Consilierii județeni sunt chemați astăzi să adopte un proiect de hotărâre important aflat pe ordinea suplimentară a sedinței ordinare a Consiliului Județean Constanța.

Proiect de hotărâre nr.159/20.06.2022 prevede demararea procedurilor de înființare prin reorganizare a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța în societate comercială pe acțiuni.

Regia Autonomă Județenă de Drumuri și Poduri Constanța, este societatea care administrează, întreține și intervine pe toate drumurile județene.
Regia se dorește să fie și componentă cheie a infrastructurii rutiere de trasport județean, iar reorganizare și transformarea în societate pe acțiuni, reprezintă un punct de referință în viitorul acesteia, pentru o dezvoltare cât mai sustenabilă și durabilă a infrastructurii rutiere constănțene.

După transformarea în societate comercială, RADJP va putea accesa fonduri europene pentru a intra în concurență cu alte companii de profil de pe piață.

Regia are nevoie să acceseze urgent fonduri pentru dotări și utilaje și să-și pună în valoare tot patrimonial, terenuri, hale ce trebuie evaluate și aduse într-o formă de utilitate, după cum afirma chiar directorul instituției, Aurelian Acsinte la ZIUA LIVE.

Vă reamintim, anul trecut în noiembrie, Tribunalul Constanța s-a pronunțat cu privire la dosarul de insolvență al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, deschis încă din anul 2015.

În acest sens, instanța de judecată a dispus închiderea procedurii insolvenţei debitoarei.

O lună mai târziu a încetat de drept și mandatul de administrator special al lui Dan Iulian Marin, ca urmare a închiderii procedurii de insolvenţă.
Ulteriori au fost propuşi şi votaţi administratori provizorii: Aurelian Acsinte, Răzvan Zagon, Adrian Labeş, Marian Şerbănescu şi Doru Sauciuc.
 
Tot în ședința de astăzi urmează să fie votați și noii administratori provizorii.

Acsinte care este și directorul general interimar al RAJDP Constanța a declarat că nu se va regăsi printre administratori.
 

Citește și:

ZIUA LIVE. RADJP se află încă în epoca dosarului cu șină și creionului chimic. Nu există proceduri și se opune rezistență la schimbare! (VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vergil Chițac a semnat dispoziția pentru expropriere a terenurilor Georgetei Tapangea. Când își începe activitatea Comisia pentru acordarea despăgubirilor? (DOCUMENTE)

06 Oct 2022 917

Avocatul Corina Geanina Terci, noul subprefect al județului Tulcea este membru PNL

05 Oct 2022 456

Doi ani de la alegerile locale din 2020

27 Sep 2022 451

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 814

Consiliul Local Municipal chemat să aprobe diferența de preț pentru un teren din Mamaia. Doi dezvoltatori vor să transforme două terase din Piațeta Cazino în hoteluri (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 792

30 de cereri depuse în programul Infant derulat de Primăria Constanța. Doar o parte dintre acestea au fost aprobate! (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 566

Se întrunește Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. A fost publicată ordinea de zi!

20 Sep 2022 639

UPDATE Conducerea DGAS explică eșecul! Proiect pe fonduri europene „ratat" de Primăria Constanța. Vârstnicii constănțeni nu mai pot beneficia de îngrijire la domiciliu

20 Sep 2022 1557

Prelungire de mandat la CT BUS SA până la sfârșitul anului pentru fostul coleg al primarului Vergil Chițac (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 915

Consilierul primarului Chițac, diplomatul Dorin Popescu se pregătește să părăsească Primăria Constanța

15 Sep 2022 1522

PUD-ul pentru construire imobil cu acces direct la strada Aristide Karatzali ajunge în atenția Comisiei tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului (DOCUMENTE)

13 Sep 2022 852

Înainte ca aleșii locali să le aprobe externalizarea unor lucrări către firme private, Confort Urban SRL a cerut majorarea tarifelor practicate (DOCUMENTE)

05 Sep 2022 993

Hanul Balcan, Hotel Rex sau Hotel Palace. Clădiri emblematice, de patrimoniu, pentru care Primăria Constanța a refuzat să-și exercite dreptul de preempțiune!

03 Sep 2022 1427

Soțul conduce o structură din cadrul Poliției Locale! Cine este noul purtător de cuvânt al administrației Chițac?

23 Aug 2022 2161

Județul Constanța va avea un adăpost dedicat animalelor aflate în pericol sau pentru care s-a emis ordin expres de plasare

23 Aug 2022 765