Consilierii județeni, convocați de îndată în ședință extraordinară Nicușor Constantinescu, suspendat din nou din funcția de președinte al CJC



Prefectul Constanţei, Ion Constantin, a emis, ieri, ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
„Având în vedere comunicarea Tribunalului Constanţa, prin care s-a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile a domnului Constantinescu Nicuşor Daniel, astăzi, 24.02.2015, prefectul județului Constanța, Constantin Ion, a emis ordinul nr. 91/24.02.2015, prin care se constată suspendarea de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel, până la încetarea măsurii arestării preventive. Compartimentul Controlul legalității actelor și contencios-administrativ va comunica prezentul ordin domnului Constantinescu Nicușor Daniel, Consiliului Județean Constanța și Secretarului Județului“, se arată în comunicatul Biroului de presă al Cancelariei prefectului.
 
Aproape imediat, ieri după-amiază, consilierii judeţeni au fost convocați, pentru astăzi, într-o şedinţă extraordinară de îndată, potrivit vicepreşedintelui CJC Cristian Gheorghe Darie. Pe ordinea de zi se regăseşte un singur proiect de hotărâre, cel privind aprobarea exercitării atribuțiilor președintelui Consiliului Județean Constanța de către un vicepreședinte.
 
Este deja a doua oară când prefectul Constanţei emite ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui CJC. Nicuşor Constantinescu a fost suspendat şi în august 2014 de către fostul prefect, Radu Volcinschi.
 
Totuşi, există posibilitatea ca ordinul de suspendare emis astăzi să fie lovit de nulitate. Aceasta dacă Nicușor Constantinescu scapă de arestul preventiv. Aseară, la ora închiderii ediției, ședința de la Curtea de Apel, în care se analiza contestația la măsura arestării preventive dictate de magistrații Tribunalului Constanța la sfârșitul săptămânii trecute, era încă în desfășurare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.