Consilierii locali au respins proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac care ar fi dus la consfiscarea taluzului orașului în favoarea investitorilor imobiliari

  • Consilierii locali au respins ieri cu proiectul de hotărâre care prevedea cedarea către Confort Urban a două suprafețe de teren din taluzul Constanței în vederea construirii unei șosele care să facă legătura între plaja Modern și strada Bucovina
  • În favoarea proiectului inițiat de primarul Vergil Chițac au votat 5 consilieri locali de la PSD
  • Cei 9 aleși locali de la USR au votat împotrivă, iar 10 consilieri liberali s-au „abținut“
  • Alte patru proiecte au mai fost respinse la vot de aleșii locali municipali. Toate vizau investiții imobiliare cărora consilierii nu le-au văzut oportunitatea

 
Consilierii locali au respins ieri cu proiectul de hotărâre care prevedea cedarea către Confort Urban a două suprafețe de teren din taluzul Constanței în vederea construirii unei șosele care să facă legătura între plaja Modern și strada Bucovina.

În favoarea proiectului inițiat de primarul Vergil Chițac au votat 5 consilieri locali de la PSD, respectiv: Ioana-Claudia Dobre, Cristian Mihăilescu, Irinela Nicolae, Cristian Tincu și Dede Perodin. Au lipsit motivat de la ședință aleșii PSD, Costin Răsăuțeanu și Liviu Merdinian.

Cei 9 aleși locali de la USR au votat împotrivă, iar 10 consilieri liberali s-au „abținut“.

Înaintea votării proiectului, a luat cuvântul sociologul Simona Niculae, care a prezentat datele unui sondaj de opinie din care reiese că constănțenii se opun categoric construirii unei șosele pe taluzul municipiului.

Extrem de deranjat, primarul Vergil Chițac aproape că nu a lăsat-o să vorbească și a deturnat sensul intevenției. Chițac a afirmat că proiectul său nu prevede construcția unei străzi pe taluz.

În apărarea constănțencei a venit liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, care spus că există o solicitare de colaborare încheiat între municipiul Constanța și o firmă privind amenajarea unui drum privat de acces, document care nu a fost trecut în referatul de aprobare al proiectului.

În schimb, în mod ipocrit în proiect era menționată amenajarea unui drum care sa asigure fluidizarea traficului.

Menționăm că proiectul a primit aviz negativ de la toate comisiile Consiliului Local.
 
Ce proiecte nu au trecut de votul CLM?

 
Alte patru proiecte au mai fost respinse la vot de aleșii locali municipali în ședința de ieri.

Este vorba despre: proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în Stațiunea Mamaia, zona Riviera, delimitat de promenada Mamaia și alei carosabile, inițiator Alex Lux SRL; proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire hotel-apartament, bd. Mamaia nr. 501, investitor Antonevici Serghei; proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu - construire imobil locuințe de vacanță, Palazu Mare, mal Lac Siutghiol, zona stație pompare, investitor Ungureanu Floreta Cireșica și proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în Staţiunea Mamaia, zona restaurant Estival, delimitat de alei carosabile şi limite cadastrale, iniţiator Dumitru Danielopolu Pia Maria.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

LIVE VIDEO-TEXT Ședința Consiliului local municipal. Taluzul Constanței rămâne deocamdată al orașului! Șoseaua propusă de Chițac a picat la vot (VIDEO)

Peninsularii s-au mobilizat din nou! Consultare publică în mediul online - Sunteți sau nu de acord cu proiectele imobiliare de pe taluzul falezei Constanța?

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constructorul nu apare în Lista Albă ANAF. Autorizația de construire pentru proiectul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare, prelungită cu doi ani

06 Dec 2022 1195

Peste 3000 de morminte abandonate vor fi redate circuitului public. Se refac gardurile cimitirelor. De anul viitor, administratorii vor avea contracte de concesiune și nu de prestări-servicii!

03 Dec 2022 3072

Proiectul de restaurare a Cetății Histria, cel mai vechi oraș de pe actualul teritoriu românesc, a fost pierdut! Ce explicații dau autoritățile județene? (DOCUMENTE)

29 Nov 2022 1542

Consiliul Județean Constanța vrea să contruiască un Centru multietnic de afaceri și turism în Eforie Sud (DOCUMENTE)

26 Nov 2022 956

RAJDP devine Drumuri Județene Constanța SA. Consiliul de Administrație a desemnat o nouă conducere în care a fost cooptat și un consilier personal al lui Mihai Lupu

23 Nov 2022 1521

Licitația pentru achiziția de module informatice a fost anulată de Primăria Constanța

22 Nov 2022 687

Trebuia să fie funcțional până la finalul acestui an! Modularul din curtea Spitalului de Boli Infecțioase, reportat ca la loterie (DOCUMENTE)

21 Nov 2022 1356

Consilierii județeni aprobă indicatorii tehnico-economici pentru proiectul de conservare și punere în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar( DOCUMENTE)

19 Nov 2022 1139

Comunicare zero din partea autorităților. Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” prelungit până în 2025?!

18 Nov 2022 1777

Mădălina Cliante, inspector DJC acuzată de luare de mită va fi suspendată din Comisia de Urbanism a municipiului Constanța

17 Nov 2022 955

Consiliul Local Municipal aprobă astăzi documentația tehnico-economică și costurile Policlinicii Municipale care va fi amplasată pe Bulevardul Aurel Vlaicu. Detalii din proiect! (DOCUMENTE)

14 Nov 2022 1130

Constănțenii pot vota proiectele preferate în cadrul programului de bugetare participativă. Iată cele 35 de propuneri intrate în competiție!

08 Nov 2022 1061

Comisia de urbanism a municipiului Constanța. Investițiile Isaran Green, Cambela Prod, Comtrans și parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, pe ordinea de zi

04 Nov 2022 1201

Transparentizarea și eficientizarea cheltuirii banului public. Aleșii USR vor monitorizare GPS pentru autoturismele Consiliului Local Constanța

01 Nov 2022 924

Protocol încheiat cu Ministerul Educației. Primăria Constanța are la dispoziție cel puțin doi ani să demareze investițiile la Palatul Copiilor și CCS1 (DOCUMENTE)

29 Oct 2022 2443