Consilierii locali au votat. Primăria Constanța preia în 45 de zile magistralele CET pentru a le moderniza

25 de consilierii locali municipali au răspuns prezent la ședința extraordinară și au votat în unanimitate proiectul inițiat de primarul Constanței, Decebal Făgădău, privind preluarea magistralelor CET în vederea modernizării cu bani europeni. Înaintea ședinței a avut loc o întâlnire informală convocată de primarul Făgădău, unde acesta a răspuns tuturor întrebărilor venite din partea opoziției, care a votat împotriva aceleiași preluări la ședința extraordinară din data de 14 august a.c.
În ședința de ieri, proiectul a trecut cu două amendamente, unul formulat de opoziție și celălalt de putere.
 
Astfel, potrivit solicitării venite din partea PNL, Decebal Făgădău are la dispoziție 30 de zile începând de astăzi să prezinte Consiliului Local Municipal planul de acțiuni privind modernizarea rețelei de transport agent termic, impactul bugetar și sursele implicate.
 
De cealaltă parte, PSD a cerut ca, odată cu transmiterea rețelei de transport, să fie preluat de la Electrocentrale Constanța SA și studiul de fezabilitate deja întocmit, care vizează reabilitarea rețelelor de transport și care urmează să fie îmbunătățit și depus de municipalitate în vederea finanțării prin fonduri de europene. Decebal Făgădău a vorbit despre 65.000.000 de euro din fonduri europene și guvernamentale, bani destinați redimensionării și modernizării rețelei de transport al energiei termice.
 
„Toate aspectele au fost dezbătute și clarificate, astăzi am ajuns la un acord. PNL a cerut ca în 30 de zile să trimit detaliat proiectul”, a spus Decebal Făgădau în cadrul conferinței de presă susținute după ședința extraordinară. Primarul a adăugat: „Este o rețea generatoare de pierderi, constănțenii suferă după acest fapt, astfel, mi s-a părut necesar să preluăm aceste magistrale. Pasul următor va fi înființarea unei societăți, apoi, firma aceasta va face angajări. În maximum 45 de zile sperăm să înființăm această companie, însă este un subiect extrem de tehnic și important, după aceea, consilierii locali vor supune la vot cele două scenarii care au în vedere înființarea acestei companii. De aceste scenarii se vor ocupa specialiștii, pentru că nu facem politică. În situația în care proiectul va fi aprobat, acesta va fi aplicat până în 2022, cel mult 2023, în mai multe etape”.
 
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a anunțat încă de luna trecută că intenționează să propună ca autoritățile locale să preia magistralele CET, astfel încât să le poată moderniza și să scadă prețul gigacaloriei. 


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Preluarea magistralelor CET trebuie să fie mai mult decât o bifă electorală pentru Decebal Făgădău

24 Aug 2019 2094