Consilierii locali din Cernavodă, în şedinţă Decizii privind promovarea oraşului, canalul subteran şi serviciul de voluntariat

Primarul Gheorghe Hânsă a convocat Consiliul Local în şedinţă ordinară, ieri, de la ora 16.00, pentru a se dezbate şi vota un număr de 29 de proiecte. Trei dintre acestea fac trimitere la adoptarea Strategiei de promovare a turismului în oraş, realizarea unui canal subteran pentru prevenirea inundaţiilor şi aprobarea contractului de voluntariat pentru membrii Serviciului Voluntar pentru situaţii de urgenţă.
Strategia de promovare a turismului în oraş presupune crearea unui brand, care urmează să fie recunoscut la nivel naţional şi internaţional. Etapele realizării acestui masterplan încep din 2014 prin consolidarea digului aferent Canalului Dunăre-Marea Neagră şi amenajarea unei faleze în această zonă, construirea unei nave destinate turismului nautic, reabilitarea patrimoniului cultural şi integrarea acestuia în circuitul turistic.
 
Investiţie de 700.000 de euro
 
Nu doar turismul, ci şi protecţia oraşului împotriva inundaţiilor reprezintă o prioritate pentru autoritatea locală condusă de primarul liberal Gheorghe Hânsă. De aceea, nu întâmplător, se fac noi demersuri în privinţa proiectului referitor la realizarea unui canal subteran. În şedinţa de ieri, consilierii au votat un proiect de hotărâre privind documentaţia tehnico-economică pentru „protecţia împotriva inundaţiilor a oraşului Cernavodă prin realizarea unui canal subteran pentru mărirea capacităţii de evacuare a apelor meteorice”. Potrivit primarului Gheorghe Hânsă se intenţionează ca proiectul să demareze în prima parte a anului viitor, dacă va fi posibil cu fonduri de la Uniunea Europeană, dacă nu, cu fonduri de la bugetul local. Proiectul, în valoare aproximativă de 700.000 de euro, presupune montarea unui bazin subteran, care va ajuta la colectarea apei meteorice pentru a fi evitate inundaţiile istorice cu care se confruntă oraşul. Bazinul va fi construit în subteran, în apropiere de Centrul Civic al oraşului.
 
Beneficii pentru voluntari
 
Potrivit proiectului de hotărâre, contractul de voluntariat elaborat pentru membrii Serviciului Voluntar pentru situaţii de urgenţă, conţine date privind activităţile care vor fi desfăşurate de acest serviciu şi modul de funcţionare a serviciului. Primarul Gheorghe Hânsă a precizat că prin contract sunt stabilite şi o serie de beneficii pentru viitorii voluntari, precum scutiri de taxe şi impozite.
Serviciul numără la această dată 130 de membri, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani, şi îşi desfăşoară activitatea în Centrul de Management pentru situaţii de urgenţă, subordonat Consiliului Local. Serviciul este condus de căpitan-comandorul în rezervă al Marinei Militare, Andrei Constantin, în vârstă de 64 de ani. Prin intermediul acestui serviciu, voluntarii vor fi pregătiţi să intervină pentru: apărarea vieţii, a bunurilor şi a mediului împotriva dezastrelor, precum şi realizarea măsurilor de protecţie civilă prevăzute în planurile de apărare specifice fiecărui risc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 343

Axiopolis Cernavodă Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți, medaliați din nou la Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 684

Licitația pentru atribuirea contractului care prevede amenajarea a trei străzi, anulată de Primăria Cernavodă (DOCUMENT)

25 Mar 2024 382

Încălcări grave ale legii în trafic, la Mircea Vodă, județul Constanța Motivele pentru care șoferului unei autoutilitare s-a ales cu dosar penal

24 Mar 2024 527

Liga a 3-a Gloria Băneasa și Axiopolis Cernavodă, înfrângeri în ultima etapă din sezonul regular. Urmează turneul play-out

24 Mar 2024 1424

Tribunalul Constanța, al 7-lea termen în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă!

23 Mar 2024 540

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă cumpără servicii de asistență socială pentru Direcția de Asistență Socială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 442

Primăria Cernavodă, județul Constanța lansează licitație pentru modernizarea unui drum public (DOCUMENT)

22 Mar 2024 584

Cumpărări directe Constanța Green Prest Util SRL, servicii de tăiere și defrișare a vegetației la stadionul Trust Cernavodă (DOCUMENT)

21 Mar 2024 477

Klaus Iohannis „România are toate premisele pentru a deveni un lider regional în sectorul energiei nucleare, prin dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 de la Cernavodă“

21 Mar 2024 428

Un bărbat din Cernavodă, cooptat în firma Texline Goldvision SRL din județul Vaslui

21 Mar 2024 1676

CSM Constanța baschet Echipa Under-14, calificare la turneul semifinal B (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 522

Contract pentru întreținerea și repararea mașinilor din parcul auto al Societății Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL Cernavodă (DOCUMENT)

17 Mar 2024 500

Liga a 3-a Constanța Egal pentru Gloria Băneasa, în etapa a 17-a. Axiopolis Cernavodă, înfrângere

17 Mar 2024 902

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

14 Mar 2024 852