Consilierii locali municipali îl lasă pe primarul Chițac fără reprezentare juridică! (DOCUMENTE)




Primarul Constanței, Vergil Chițac a propus consilierilor locali constănțeni să aprobe vrea o casă de avocatură pentru a fi reprezentată în diverse litigii.

Serviciile juridice sunt fost împărțite în două loturi.

Lotul 1 are o valoare estimată la 875.000 de lei fără TVA sau 1.041.250 de lei cu TVA.

Lotul 2 are o valoare de 382.000 de lei fără TVA sau 454.580 de lei cu TVA.

Dacă proiectul ar fi fost adoptat, Primăria Constanța trebuia să plătească servicii juridice în valoare de 1.495.830 de lei cu TVA.

În nota de fundamentare a proiectului se preciează că în acest moment sunt peste 2200 de litigii înregistrate pe rolul instanțelor în ultimii doi ani în care este implicată autoritatea locală.

Printre acestea sunt și marile procese ale Primăriei Constanța cu investitorul imobiliar House 3000 Real Estade Investment SRL fostul FIN.CO.GE.RO, vezi secțiunea „documente”.

 
Consilierul local PSD, Costin Răsăuțeanu i-a cerut primarului lămuriri în legătură cu aprobarea unui sfert de milion de euro pentru procesele Primăriei, multe dintre ele împotriva constănțenilor și agenților economici, peste 2200 de litigii.

Edilul, Vergil Chițac susține că unele procese nu pot fi evitate și a dat exemplul celor care fac comerț în Satul de Vacanță fără să dețină un titlu de proprietate.

Proiectul nu a fost adoptat. Au fost 10 voturi pentru, unul împotrivă și 16 abțineri.

În conferința de presă de după ședință, primarul Vergil Chițac a mai spus că va reintroduce proiectul intr-o altă ședință a CLM și va explica mai bine consilierilor locali de la USR criterii care vor sta la baza atribuirii contractelor de reprezentare juridică.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.