Consilierii locali votează rectificarea bugetară! Se alocă fonduri pentru reabilitarea sau repararea unor imobile emblematice aflate în patrimoniul municipiului Constanța (document)

  • Consilierii locali municipali constănțeni vor vota la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul unei ședințe ordinare de CLM proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetului local pe anul 2021
  • Primăria Constanța alocă fondurile necesare pentru realizarea mai multor documentații și expertize pentru mai multe clădiri aflate în patrimoniul său
  • Printre acestea, sediul Școlii de Artă Populare din cadrul Centrului Teodor Burada, cunoscută drept Casa Bănescu
  • Un alt obiectiv aflat pe lista scurtă de interes a municipalității este Pasarela din stațiunea Mamaia
  • Și clădirea Casei Căsătoriilor este pe lista de priorități a municipalității
  • Tot în cadrul proiectului de rectificare bugetară, Chițac le propune consilierilor să fie de acord cu achiziția de ceasuri stradale de exterior și alte obiecte de decor urban
 

Vineri, 30 iulie a.c., consilierii locali constănțeni se reunesc în ședință ordinară. Pe ordinea de zi se regăsește și proiectul de hotărâre pentru rectificarea bugetului local pe anul 2021.

Potrivit proiectului, care poate fi studiat în secțiunea “documente”, Primăria Constanța alocă fondurile necesare pentru realizarea mai multor documentații și expertize pentru mai multe clădiri aflate în patrimoniul său.

Aproape 260.000 lei urmează să fie alocați cu prilejul aprobării rectificării bugetului Constanței.
 
Printre acestea, sediul Școlii de Artă Populare din cadrul Centrului Teodor Burada, cunoscută drept Casa Bănescu. Imobilul donat municipiului Constanța de fostul primar Ion Bănescu a suferit avarii importante, care de-a lungul timpului s-au acutizat și din cauza intervenției unui investitor care a construit o clădire lipită de clădirea monument a orașului.

În cadrul proiectului de rectificare a bugetului local pentru 2021 se propune alocarea fondurilor necesare realizării documentației tehnico-economice. 9.000 de lei sunt astfel alocați pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții de reabilitare a Casei Bănescu.

În paralel, municipalitatea va demara și un process pentru recuperarea  prejudiciilor produse acestui imobil de către investitorul, Eden SRL.
Bani și pentru pasarela lui Mazăre
 

Un alt obiectiv aflat pe lista scurtă de interes a municipalității este Pasarela din stațiunea Mamaia( din dreptul hotelului Victoria), în prezent nefuncțională.
Inaugurată în 2012 de administrația Mazăre, acest obiectiv are nevoie urgentă de o expertiză tehnică care va ușura bugetul local de aproximativ 31.000 de lei.
 
 
Sediul Casei Căsătoriilor, reparat din banii municipalității


 
Și clădirea Casei Căsătoriilor este pe lista de priorități a municipalității.
Un capitol din proiectul de rectificare bugetară este rezervat alocării a un milion de lei pentru lucrări de reparații la Casa Căsătoriilor, situată pe strada Mihai Eminescu din Constanța.

Ce-i lipsește chelului? Tichie de mărgăritar!
 
Tot în cadrul proiectului de rectificare bugetară, edilul municipiului Constanța, Vergil Chițac le propune consilierilor să fie de acord cu diminuarea fondurilor de la capitolul sisteme de irigații cu aproape 385.000 lei, banii urmând să fie utilizați pentru dotări urbane – ceasuri stradale de exterior.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

Consilierii locali municipali constănțeni, chemați să aprobe noile organigrame ale SPIT și CT BUS. De la Impozite și Taxe sunt îndepărtați colaboratorii administrației Făgădău?


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DGASPC Constanța, în colaps? A fost penalizată de Ministerul Muncii cu 25% din buget! Ce măsuri a dictat șeful Consiliului Județean

24 Sep 2021 1246

Ai idei de amenajare a spațiilor verzi urbane? Află cum poți câștiga 5000 lei de la Primăria Constanța

23 Sep 2021 411

Conducerea Consiliului Județean Constanța a verificat stadiul lucrărilor de pe tronsonul de drum Albești – Coroana de pe DJ 393

22 Sep 2021 550

Ce obligații au deținătorii de terase de alimentație publică potrivit Regulamentului de organizare și desfășurare a activităților comerciale în municipiul Constanța?

22 Sep 2021 1017

Hotelul lui Ali Nurhan din stațiunea Mamaia, tranformarea unei terase în hotel și un P+8E construit de APX Immo Property SRL, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

21 Sep 2021 1305

Ce verdicte a dat Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Constanța?

18 Sep 2021 1235

Consiliul Local Municipal a aprobat un împrumut din bugetul local către societatea Termoficare Constanța SRL

18 Sep 2021 934

UPDATE. Elevii constănțeni i-au făcut plângere penală președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu! Ce spune șeful administrației județene?

17 Sep 2021 1004

Câți bani ar putea accesa localitățile din județul Constanța prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny"?

17 Sep 2021 792

Primăria a început procedura de recrutare și selecție de candidaţi pentru Consiliile de Administraţie la CT BUS SA și RAEDPP Constanța

15 Sep 2021 924

Eduard Ferencz este noul arhitect-șef al județului Constanța. A mai lucrat la primăriile Cumpăna și Fetești

13 Sep 2021 4037

CNI va demara lucrările de construire a două creșe în municipiul Constanța. Primăria se ocupă de studii de specialitate

13 Sep 2021 647

Încep licitațiile pentru construirea și dotarea Teatrului pentru copii și tineret în cadrul Complexului Muzeal al Științelor Naturii Constanța

11 Sep 2021 914

Licitațiile pentru reabilitarea rețelelor termice de transport a energiei termice din municipiul Constanța, anulate fără nicio explicație

11 Sep 2021 1186

Care este bugetul Consiliului Județean Constanța pentru culturale și pentru ce tip de evenimente ar putea fi finanțate?

11 Sep 2021 1017