Consilierul județean Florin Goidea, despre Secția de Psihiatrie - „Administrația a lăsat în «paragină» secția Spitalului Județean aflată la Palazu!“


La începutul lunii, doctorița Diana Cârjaliu a renunțat la conducerea Secției de Psihiatrie de la Palazu Mare. Gestul medicului, șef de secție, a venit în semn de revoltă față de indolența autorităților care, timp de aproape 30 de ani, au ascuns condițiile în care sunt internați pacienții cu boli psihice. Argumentele medicului sunt susținute și de consilierul județean (PMP) Florin Goidea, care afirmă: „Administrația a lăsat în «paragină» Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean, aflată la Palazu, devenit un local impropriu și deficitar ca număr de paturi! În exercițiul bugetar 2018 s-au alocat în bugetul CJC suma de 3 milioane lei pentru renovarea secției respective, nu s-au folosit. Nu s-au folosit din diferite motive, au fost folosiți în altă parte, iar secția este în aceeași mizerie. Anul acesta nici atât nu se vor aloca bani. Nu sunt fariseu, am ridicat de multe ori problema în Comisia de sănătate, în plenul CJC, am spus că trebuie alocați bani pentru secția respectivă, am sesizat tot în aceleași foruri că nu avem secție de psihiatrie copii, că la Urgență e o nenorocire când se umple de persoane drogate, multe dintre ele minore, pe care nu le poți trimite la Palazu că e secție pentru adulți, dar nu-i pasă nimănui!
 
Așa cum infracționalitatea infantilă a ajuns la cote alarmante, tot așa oricând ne putem trezi că mergând liniștiți pe stradă suntem loviți cu un par în cap de o persoana dezechilibrată psihic. Persoane care din cauza nepăsării autorităților nu pot fi internate si nu pot primi medicația necesară și specifică bolii lor. Trist!  Avem bani în schimb pentru ziua berii, vinului și pentru sportul fără performanță. Revoltător!”, notează pe pagina sa de Facebook consilierul județean. Potrivit evz.ro, „președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, s-a jurat că, în acest an, din bugetul CJC s-au alocat bani pentru Psihiatrie”.
 
Citește și: 
 
În semn de protest față de „ororile” din sănătate Diana Cârjaliu a renunțat la conducerea secției de Psihiatrie din Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primarul Constanței, la judecată cu Arhiepiscopia Tomisului, pentru desființarea lucrărilor de la o capelă din oraș. Clericii fac demersuri pentru intrarea în legalitate

21 Mar 2024 1380

Știri Constanța CT BUS. Traseele liniilor 1, 3 și E1, modificate de vineri

21 Mar 2024 450

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2286

Precizări ale Primăriei Constanța referitor la imobilul în pericol de prăbușire din Palazu Mare

19 Mar 2024 661

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1189

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 769

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 535

APM Constanța Cine ridică un bloc de 8 etaje în Palazu Mare?

06 Mar 2024 718

De 1 Martie, Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacientelor din Constanţa flori, mărţişoare, iconiţe, zâmbete şi un meniu delicios!

01 Mar 2024 842

Cum a pierdut Primarul Constanței procesul pentru desființarea ANL-urilor din Palazu Mare! „Reclamantul nu justifică interes în promovarea și derularea prezentului litigiu“ (MOTIVARE)

26 Feb 2024 978

Primăria Constanța O nouă creșă va fi construită în municipiu

14 Feb 2024 628

Ședințe CLM Constanța Constituirea unui drept de administrare în favoarea CSM Constanța asupra a două terenuri, pentru construirea de săli de sport (DOCUMENT)

13 Feb 2024 767

UPDATE Accident rutier în Palazu Mic, județul Constanța. Intervine ambulanța

10 Feb 2024 1456

Constănțeanul Supărat! Incredibil ce măsuri au fost aplicate în cazul copacilor legați cu lanțuri pe strada Recoltei din cartierul Palazu Mare! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Feb 2024 1033