Consiliul Județean Constanța a achiziționat dotările necesare unui laborator de arheologie submersă

  • Consiliul Județean Constanța a încheiat un proiect cu finanțare europeană, intitulat Treasure, prin care a achiziționat dotările necesare unui laborator de arheologie submersă
  •  Este vorba despre o ambarcațiune, costume şi echipamente pentru scufundări, sonar și R.O.V. pentru scanarea fundului mării, dar și despre echipamente de vizualizare și proiecție holografică ce se vor pune la dispoziția vizitatorilor MINAC
  •  Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu vecinii din Bulgaria, Moldova și Turcia
  • României i-au revenit peste 300.000 euro, bugetul total fiind de aproape 1 milion euro


Comorile arheologice de pe fundul Mării Negre vor putea fi mai ușor descoperite, cercetate și expuse de către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Consiliul Județean Constanța a încheiat un proiect cu finanțare europeană, intitulat Treasure, prin care a achiziționat dotările necesare unui laborator de arheologie submersă.

Este vorba despre o ambarcațiune, costume şi echipamente pentru scufundări, sonar și R.O.V. pentru scanarea fundului mării, dar și despre echipamente de vizualizare și proiecție holografică ce se vor pune la dispoziția vizitatorilor muzeului.

Acest proiect s-a desfășurat în parteneriat cu vecinii din Bulgaria, Moldova și Turcia.

României i-au revenit peste 300.000 euro, bugetul total fiind de aproape 1 milion euro.

"La conferința de închidere a partenerului din Turcia, organizată în legătură cu acest proiect,  am avut plăcerea să-l cunosc pe domnul guvernator Șükrü Alperen Göktaș, care s-a arătat deosebit de încântat de acest parteneriat și de contextul său european.

Dincolo de activitățile concrete pe care le-am realizat împreună cu partenerii noștri cu această ocazie, cea mai mare realizare a reprezentat-o creșterea gradului de conștientizare a importanței Uniunii Europene și a rolului pe care aceasta îl poate juca în dezvoltarea relațiilor cu vecinii noștri", precizat vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Licitație. Notebook-uri pentru specialiștii din cadrul MINAC pentru activități de arheologie submersă 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chițac propune revocarea unui Plan Urbanistic Zonal inițiat în 2009 de afaceristul Ionuț Barbu. Documentația de urbanism nu avea termen de valabilitate (documente)

28 Sep 2021 427

Primăria Constanța a lansat licitația pentru achiziția stațiilor de autobuz CT BUS

27 Sep 2021 241

Deficitul de spații verzi din municipiul Constanța este de 250 de hectare. Chițac propune amenajarea de noi parcuri!

27 Sep 2021 870

Ședință de CLM. RAEDPP Constanța se transformă în societate comercială

27 Sep 2021 631

Peste 29.000 de persoane sunt beneficiare. Atenție, constănțeni. Modificări în programul RESPECT!

27 Sep 2021 2229

DGASPC Constanța, în colaps? A fost penalizată de Ministerul Muncii cu 25% din buget! Ce măsuri a dictat șeful Consiliului Județean

24 Sep 2021 1359

Ai idei de amenajare a spațiilor verzi urbane? Află cum poți câștiga 5000 lei de la Primăria Constanța

23 Sep 2021 466

Conducerea Consiliului Județean Constanța a verificat stadiul lucrărilor de pe tronsonul de drum Albești – Coroana de pe DJ 393

22 Sep 2021 577

Ce obligații au deținătorii de terase de alimentație publică potrivit Regulamentului de organizare și desfășurare a activităților comerciale în municipiul Constanța?

22 Sep 2021 1049

Hotelul lui Ali Nurhan din stațiunea Mamaia, tranformarea unei terase în hotel și un P+8E construit de APX Immo Property SRL, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism

21 Sep 2021 1343

Ce verdicte a dat Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Constanța?

18 Sep 2021 1267

Consiliul Local Municipal a aprobat un împrumut din bugetul local către societatea Termoficare Constanța SRL

18 Sep 2021 949

UPDATE. Elevii constănțeni i-au făcut plângere penală președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu! Ce spune șeful administrației județene?

17 Sep 2021 1013

Câți bani ar putea accesa localitățile din județul Constanța prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny"?

17 Sep 2021 807

Primăria a început procedura de recrutare și selecție de candidaţi pentru Consiliile de Administraţie la CT BUS SA și RAEDPP Constanța

15 Sep 2021 967