Consiliul Județean Constanța intenționează realizarea unui Spital Regional de Urgență pe un teren de la Ministerul Sănătății

 
  • Consilierii județeni constănțeni s-au reunit ieri în ședință ordinară
  • Au aprobat și un proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi suplimentară privind solicitarea către Guvernul României pentru transmiterea terenului și construcțiilor de pe strada Viilor nr. 1în domeniul public al Județului, pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Constanța
  • Terenul are o de 111.272mp iar construcțiile o suprafață totală de 5.837mp și se află în administrarea Ministerului Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Constanța
  • Potrivit vicepreședintelui CJC, Stelian Gima, proiectul ar putea fi implementat fie cu fonduri europene, fie printr-un credit bugetar
  • În situația în care spitalul nu va fi finalizat în maximum zece ani, terenul se va întoarce în domeniul public al Statului Român
 
Consilierii județeni constănțeni s-au reunit ieri în ședință ordinară. Cu această ocazie au aprobat și un proiect de hotărâre inclus pe ordinea de zi suplimentară privind solicitarea către Guvernul României pentru transmiterea terenului și construcțiilor de pe strada Viilor nr. 1 (Șoseaua din Vii) în domeniul public al Județului, pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Constanța.

Inițiatorul, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a cerut votul aleșilor județeni în vederea efectuării demersurilor necesare pentru transmiterea terenului și construcțiilor aferente de pe str. Viilor nr. 1 (Șoseaua din Vii) din domeniul public al Statului în domeniul public al Județului, în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Constanța, în cel mult zece ani.

Terenul are o de 111.272mp iar construcțiile o suprafață totală de 5.837mp și se află în administrarea Ministerului Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Potrivit vicepreședintelui CJC, Stelian Gima, proiectul ar putea fi implementat fie cu fonduri europene, fie printr-un credit bugetar.
De altfel, a mai adăugat Gima, în proiectul de buget pentru anul în curs( n.r. aprobat tot ieri de aleșii județeni) este prevăzută suma de 2 milioane de lei la capitolul investiții, bani care ar acoperi costul studiilor de fezabilitare și documentațiilor pentru inițierea acestui proiect.
În situația în care spitalul nu va fi finalizat în maximum zece ani, terenul se va întoarce în domeniul public al Statului Român.
Inițial, terenul a aparținut unei fostei unități medicale și se află în imediata vecinătate a heliportului bazei SMURD din cartierul Viile Noi/zona sere.
 
Citește și:

Asistența socială și transporturile primesc cei mai mulți bani. Cum se împarte bugetul pe 2021 la nivelul județului Constanța?

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 344

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 257

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1350

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 760

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 687

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 711

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 461

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2081

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 843

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 697

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1487

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 797

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 790

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 897

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 853