Consiliul Județean Constanța va reabilita Biblioteca Județeană I.N. Roman. Ce spune președintele Mihai Lupu

Primăria municipiului Constanța a eliberat ieri, 24 august 2022, un certificat de urbanism pentru Consiliul Județean Constanța pentru a continua demersurile necesare în vederea reabilitării Bibliotecii Județene I.N. Roman.

Documentul are o valabilitate de 12 luni, fiind vorba de CU 1874 din data de 24 august 2022, pentru sediul de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 104A.


Contactat telefonic, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța a confirmat că instituția pe care o conduce are în vedere reabilitarea sediilor instituțiilor din subordinea CJC.

„După cum știți deja, toate instituțiile aflate în subordinea CJC vor intra în reabilitare. Am discutat cu toate departamentele să ia măsuri, pentru a întocmi studiile de fezabilitate, a elibera certificate de urbanism, documente necesare pentru reabilitarea bibliotecii. După cum ați precizat, într-adevăr a fost emis certificatul pentru reabilitarea bibliotecii. Vorbim de o clădire cu un fond de carte impresionant și o raritate aparte. Îmi doresc și ne dorim să avem o bibliotecă care să funcționeze la standarde actuale. Este nevoie și de o ventilație mai bună. La Biblioteca I.N. Roman au fost și alte entități care nu aveau treabă directă cu bibliteca pe care le-am relocat și acum au rămas mai multe spații care vor avea funcționalitatea de bibliotecă.

După eliberarea CU, ne apucăm de treabă! Vom scoate la licitație contractul de reabilitare pentru a aduce biblioteca la standardele dorite.Vom amenaja și o cafenea literară pentru a putea aduce la un loc artiștii constănțeni. Lansările de carte deja au loc la bibliotecă, dar le vom amenaja spații mai bune”, a precizat Mihai Lupu.

Citește și:
Firma care s-a ocupat de documentația de transformare a Casei Embiricos în incubator de afaceri va realiza documentația pentru reabilitarea Bibliotecii IN Roman (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 169

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 428

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 531

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 476

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 480

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 564

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 467

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1263

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 611

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1088

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 518

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 584

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 782

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 834

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 516