LIVE TEXT Consiliul local Constanța se întrunește astăzi în ședință ordinară. Majorarea gigacaloriei, pe ordinea de zi



Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, joi, 30 septembrie 2021, ora 12.00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

UPDATE 19

Proiectele 41, 42, 43 au trecut.

UPDATE 18

Proiectul 40 a fost adoptat.

UPDATE 17

„Propunerea noastră pentru membru titular la această comisie este Rusu Ionuț, iar membrul supleant este Adriana Arghirescu”, a spus Ionuț Rusu. Din partea USR este Mihai Ochiuleț, iar supleant Romeo Stavăr. PSD nu a venit cu propuneri. Proiectul 39 a trecut.

UPDATE 16

Proiectul 38 a picat cu 9 voturi pentru și 17 împotrivă.

 
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 186973/20.09.2021 ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, zona Hotel Doina, ce a făcut obiectul contractelor de vânzare cumpărare autentificate sub nr. 1944/14.12.2005 și nr. 80/10.02.2017, adiționate;


UPDATE 15

Dumitru Caragheorghe consideră inoportune proiectele 37 şi 38. „Consilierii USR-Plus vor vota împotriva acestor proiecte”, a adăugat consilierul USR-Plus.

Cu 9 voturi pentru, 8 abțineri și 9 împotrivă, proiectul 37 a picat
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 186964/20.09.2021 ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, zona Hotel Dacia Nord, ce a făcut obiectul contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 4982/20.12.2002 și a protocolului autentificat sub nr. 5244/19.11.2011;


UPDATE 14

Proiectele 35, 36 au trecut.

UPDATE 13

Proiectele 29, 30, 31, 32, 33 și 34 au trecut

UPDATE 12


Proiectele 25, 26 și 27 au trecut. Proiectul 28 a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 8 împotrivă.


UPDATE 11

Proiectele 21, 22, 23, 24 au trecut

UPDATE 10

Proiectele 17, 18, 19, 20 au fost adoptate

UPDATE 9

Proiectul 15 a trecut. La fel și proiectul 16.

UPDATE 8


Se revine la ordinea de zi. Punctul 9 - Proiect de hotărâre privind modificarea art. 7.5 din Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanța nr. 116750/10.06.2021 aprobat prin HCL nr. 49/26.02.2021 nu a trecut.

Proiectul 10 a trecut cu 17 pentru și 9 abțineri. Au trecut și proiectele 11, 12, 13 și 14.


UPDATE 7

A fost supus la vot proiectul de pe ordinea de zi suplimentară nr. 2 -
Proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.03.2022, în municipiul Constanța. Cu 10 voturi pentru, 7 abțineri și 9 împotrivă, proiectul nu a fost aprobat. Mai precis, cetățenii nu vor scoate mai mulți bani din buzunare pentru gigacalorie față de ultimul sezon rece.


UPDATE 6

Cu 11 voturi pentru, 8 împotrivă și 7 abțineri nu a trecut proiectul 8 -
Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021. Mai exact, prețul gigacaloriei rămâne la vechiul tarif și nu va fi majorat. Au continuat contrele dintre Vergil Chițac și Costin Răsăuțeanu.


UPDATE 5 - Situația termiei


„Având în vedere că punctele 8, 9 și 10 vorbesc despre termoficare, cât și despre buget și cheltuieli, iar pe ordinea de zi suplimentară nr. 2 există tariful la consumator, adică subvenția care se acordă populației la RADET sau Termoficare, aș propune să discutăm mai întâi proiectul de pe ordinea de zi suplimentară ca să știu cum ne raportăm la tariful de listă. Acest tarif este unul la care s-a ajuns după expertize externe și s-a luat în considerare o serie de pierderi datorată de rețeaua de distribuție, lipsa de investiții flagrantă și nepăsarea față de această situație. Considerăm că nu putem să mergem cu aprobarea acestui tarif, deși recunoaștem pertinența calcului de la acest moment, care ar fi trebuit să fie public cel puțin cu 2 ani în urmă, doar că lucrurile s-au băgat sub preș. Solicităm să avem proiectul privind subvenția la vot înainte de proiectul 8”, a spus Caragheorghe.

Ionuț Rusu a spus că la punctul 8 că vorbim de 1.084 de lei prețul real, actual, care include tot ce înseamnă pierderile induse. „De ani de zile se duc efectiv în pământ. Când spun că banii se îngroapă în pământ, efectiv se îngroapă în pământ. Acest preț ar fi trebuie asumat de administrațiile precedente. S-a perpetuat o minciună și un pupulism. Actuala administrație Chițac suntem la momentul adevărului, fiind un lucru asumat. Mizeriile nu mai sunt ascunse sub preț. Realitatea este în fața constănțenilor. Am fost votați de oameni care au nevoie de noi ca să fim la fel de responsabili”, a spus Ionuț Rusu.

„Nu putem să votăm subvenția dacă nu avem tariful”, a spus Chițac.

Costin Răsăuțeanu a intervenit. „Am auzit și mă așteptam să se dea vina pe grea moștenire, pe PSD. PSD e de vină și pentru că au scăzut temperaturile. Am auzit de pierderi și mizerii. Pierderea cea mai mare pe care noi trebuie să o suportăm - este pentru că am fost condamnați să suportăm Guvernul PNL-USR. Nu a explodat prețul gaze pe perioada guvernului dvs.? De ce dvs. cei de la PNL și USR nu ați fost de acord cu plafonarea prețului de la gaze și energie. Dacă plafonam, astăzi nu ne mai aflam în situația să umfăm tariful la 1.084 lei. Domnule Chițac, mergeți la București și faceți ceva”, a spus Răsăuțeanu.

Edilul Chițac a spus că s-a înțeles. „Vă invit la mine în birou să vorbim de chestia asta. Nu are nicio legătura creșterea la gaze cu pierderile din trecut. Ați avut un preț de referință de 598, față de el ați plătit subvenția de la 250, iar prețul real era 1.034. Faptul că nu s-a plătit prețul real este pentru că CET-ul a intrat în faliment, iar RADET-ul e aproape în faliment. Este pentru că nu ați plătit prețul real”, a spus Chițac.

Răsăuțeanu i-a urat succes primarului.

Vergil Chițac a adăugat că „87 de milioane lei are CET-ul facturi neachitate. Către Transgaz au 40 de milioane. Dacă noi nu ne raportăm la prețul real, acest tarif va crește. Cei care sunt furnizori de gaz, oricând poate să ceară falimentul CET-ului. Dacă a intrat în faliment, am pus cruce și ne-am luat adio de la termoficarea Constanței. Efortul bugetului Constanței a fost de 73 de milioane de lei în 2021. Ca o notă, peste 15 milioane de euro este interzis printr-o directivă a UE, care spune că este ajutor de real. Prețul real de 1.084 de lei ne duce în situația următoare. Dacă am accepta o subvenție de la 250 la 1.043 am avea un efort bugetar de la 73 la 146 de milioane de lei. Deci, vă rog să rețineți! Am avut discuții cu domnul Caragheorghe. Nu putem să depășim 15 milioane de euro spre 2022. Vrem să schimbăm partea de transport a energiei, pentru asta semnăn un proiect de 22 milioane de euro. Nu putem face asta în ianuarie, februarie, martie. Dar să diminuăm pierderile pentru ultima parte a anului 2022. Urmând ca diferența să o rostogolim pe 2023. Efortul bugetar este extrem de mare. Anul viitor vin proiectele pe marile bulevarde”, a mai spus Chițac. A spus că o să semneze și 1 Mai - 6 milioane de euro.

„Dacă va fi gata SF-ul pentru Spitalul Municipal Constanța, în decembrie îl introducem pe PNRR. Dacă nu suntem conștienți, responsabili, vom ajunge să nu mai putem plăti aceste eforturi”, a spus Chițac.

„Pe cetățean îl ducem la un efort de 50 de lei pe gigacalorie (n.r. de la 250 la 300 lei). Dacă până acum plătea cetățeanul 250 de lei pe februarie, el va plăti 300. Noi vom plăti 700. Trebuie să fim responsabili și să ne gândim la viitorul orașului”, a spus edilul.

„Domnul primar a spus mai multe adevăruri, dintre care o să fac referire la două. A subliniat faptul că acest tarif nu include creșterile utilităților din piață. Sunt alți factori care au dus la acest tarif de 1.043 de lei. Am aflat și noi și nu este bine că se întâmplă lucrul acesta. De ce ar trebui să crească acest tarif de la 250 la 300 de lei pentru consumator...? Din cauza problemelor consumatorii rămân cu calorifere reci și suportă o creștere de 50 lei. O chestie care nu este normală în acest moment. Un alt adevăr este acela că aceste subvenții sunt acordate într-un plafon. Perfect de acord. Se rostogolesc aceste subvenții în anii următori. Pe fonduri europene, vor fi făcute recepții ale proiectelor și de la an la an va scade tariful”, a adăugat Dumitru Caragheorghe.

„Am auzit o pledoarie mai devreme, cum domnul primar își făcea campanie electorală. Se lăuda cu proiectele PSD. Iar cum domnul Caragheorghe este afectat de prețul local pe care trebuie să-l plătească consumatorul clasei. Să intrăm în ordinea de zi și să votăm prețul la tariful pentru consumatorul casnic la sfârșit”, a spus Răsăuțeanu.


UPDATE 4

Proiectele 4, 5, 6 și 7 au trecut cu 26 de voturi.

UPDATE 3


Proiectele 1, 2 și 3 au trecut cu 26 de voturi pentru.

UPDATE 2

Liderii grupurilor politice și-au exprimat dorința să intervină la diverse puncte. Ionuț Rusu, PNL, va interveni la punctele 39, 40, 41, 42. Dumitru Caragheorghe va interveni la punctul 8 și la cel de pe ordinea suplimentară numărul 2. Costin Răsăuțeanu va interveni la punctul 8, la punctele 2 și 3 de pe ordinea suplimentară numărul 1ș i la punctul de pe suplimentară numărul 2.

A intervenit Vergil Chițac, primarul Constanței.


„Mă adresez colegilor din Consiliul Local. Observ în media cu ocazia fie a dezbaterilor a proiectelor de CLM, observ o atitudine a unora ceva de genul acest proiect nu trebuia introdus în ordinea de zi pentru că deschide o cutie a Pandorei. Vreau să precizez încă o dată. Suntem la aproape un an de zile în formula asta. Este obligația mea să introduc pe ordinea de zi în conformitate cu Codul Administrativ proiectele de hotărârea, cu excepția cazurilor când subiectele sunt interzise în mod specific de lege. Dacă ați văzut cereri de cumpărare sau PUZ-uri - asta nu e pentru că doresc eu, ci pentru că așa trebuie să îmi exercit funcția. Este obligația mea să o introduc, asta nu înseamnă că sunt de acord cu ea”, a spus Vergil Chițac


UPDATE 1



A început ședința ordinară. Proiectul ordinii de zi a fost votat cu 26 de voturi pentru. De asemenea, ordinea de zi suplimentară a fost suplimentată.


 

Ordinea de zi


Primarul Vergil Chițac a reintrodus proiectul de hotărâre privind majorarea prețului local al energiei termice.

Potrivit proiectului prețului gigacaloriei va fi majorat până la 1.034,78 lei. inclusiv TVA, din cauza creșterii costurilor pentru principalele utilități, în urma liberalizării prețurilor la energia electrică și gaze naturale.

Lipsește însă de pe ordinea de zi, proiectul de stabilire a prețului pentru populație, adică subvenția ce va fi acordată.

Pe ordinea de zi se află următoarele proiecte: 
 
  1. Aprobarea procesului verbal al şedinţei ordinare a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 31.08.2021;
 
  1. Aprobarea procesului verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 08.09.2021;
 
  1. Aprobarea procesului verbal al şedinţei extraordinare a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 17.09.2021;
 
  1. Informare privind deplasarea externă a domnului primar Vergil Chițac la Varna, Bulgaria, în conformitate cu prevederile art. 225 alin. (4) din OUG nr. 57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;
 
  1. Informare privind deplasarea externă a domnului primar Vergil Chițac la Salonic, Grecia, în conformitate cu prevederile art. 225 alin. (4) din OUG nr. 57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;
 
  1. Raport asupra situației gestionării bunurilor conform art. 289 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;
 
  1. Proiect de hotărâre pentru îndreptarea erorii materiale din cuprinsul HCL nr. 228/2021 privind modificarea HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS S.A. și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța începând cu data de 01.09.2021;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3
 
  1. Proiect de hotărâre privind modificarea art. 7.5 din Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanța nr. 116750/10.06.2021 aprobat prin HCL nr. 49/26.02.2021;
         iniţiator: primar Vergil Chițac
         - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2021 al Societății Termoficare Constanța SRL;
         iniţiator: primar Vergil Chițac
         - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 4/2021 privind aprobarea înființării Societății Termoficare Constanța SRL în vederea preluării serviciului public de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în cadrul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în municipiul Constanța;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 145/2019 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Școala Gimnazială nr. 23, Constantin Brâncoveanu, Constanţa”;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 457/2018 privind aprobarea participării UAT Municipiul Constanța la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de trasport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice în municipiile reședințe de județ;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 391/2017 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea și modernizarea Creșei nr. 1, str. Adamclisi nr. 1, municipiul Constanța”, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 392/2017 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea și modernizarea Creșei nr. 2, aleea Mălinului nr. 4, municipiul Constanța”, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 393/2017 privind aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Reabilitarea și modernizarea Creșei nr. 5, aleea Mimozelor nr. 4, municipiul Constanța”, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 395/2017 privind asigurarea finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul național de dezvoltare locală pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea Creșei nr. 1, str. Adamclisi nr. 1, municipiul Constanța’’, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 396/2017 privind asigurarea finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul național de dezvoltare locală pentru obiectivul de investiţii ”Reabilitarea și modernizarea Creșei nr. 2, aleea Mălinului nr. 4, municipiul Constanța”, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 397/2017 privind asigurarea finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul național de dezvoltare locală pentru obiectivul de investiţii ”Reabilitarea și modernizarea Creșei nr. 5, aleea Mimozelor nr. 4, municipiul Constanța”, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 232/2018 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a  principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Consolidare structură de rezistență, supraînălțare și modernizare sală de tenis de masă în cadrul Liceului Nicolae Rotaru din Constanța″, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 233/2018 privind asigurarea finanțării de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul național de dezvoltare locală pentru obiectivul de investiţii „Consolidare structură de rezistență, supraînălțare și modernizare clădire sală de tenis de masă în cadrul Liceului Nicolae Rotaru din Constanța″, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 24/2016 privind  aprobarea Programului „RESPECT”;
     iniţiator: viceprimar Ionuț Rusu
     - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 4 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate pentru ”AMENAJARE PARCURI URBANE PUBLICE NOI DE MARI DIMENSIUNI ÎN MUNICIPIUL CONSTANȚA (unul de CCA 40-50 HA și unul de CCA 20 HA) în vederea extinderii suprafețelor de spații verzi din municipiul Constanța, protejarea și gestionarea durabilă a acestora, în scopul creșterii standardelor de viață ale constănțenilor și al conformării la obligația de a asigura suprafața minimă de spațiu verde /locuitor”;
         iniţiator: primar Vergil Chițac
         - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea transformării Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța în societate cu răspundere limitată funcționând în baza Legii nr. 31/1990 a societaților;
     iniţiator: primar Vergil Chițac
     - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 65/2011 privind aprobarea „Programului de construire unități locative modulare în municipiul Constanța și lucrări tehnico-edilitare aferente - Campus Henri Coandă - str. Ștefaniță Vodă”, cu modificările și completările ulterioare;
     iniţiator: primar Vergil Chițac
     - avize Comisiile de specialitate nr. 3, nr. 4 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind modificarea HCL nr. 131/2021 pentru aprobarea planului anual de evoluție al tarifelor, corespunzător documentațiilor tehnico-economice aprobate: Studiu de Fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța etapa 1, revizia 2”  și Studiu de Fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța etapa 2, revizia 1” pentru perioada 2021-2040;
         iniţiator: primar Vergil Chițac
         - avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre pentru aprobarea planului anual de evoluție al tarifelor, corespunzător documentațiilor tehnico-economice aprobate Studiu de Fezabilitate „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța etapa 2, revizia 1” pentru perioada 2021-2040;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre pentru revocarea HCL nr. 39/2009 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Construire 2 imobile: 2S+P+2E+T – parcare și 2S +P+8-10E- Birouri și Parcare, bd. Tomis, zona bl. TAV4, teren în suprafață totală de 1948 mp, dintre care 1208 mp aparținând domeniului privat al municipiului Constanța și 740 mp aflați în proprietatea Seaview Media SRL;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- aviz Comisia de specialitate nr. 2
 
  1. Proiect de hotărâre pentru încetarea valabilității HCL nr. 168/2009 privind aprobarea Planului urbanistic zonal – construire locuință D+P+2E, str. B.P. Hașdeu nr. 17bis, teren în suprafață de 120 mp, proprietate SC Velvet Art SRL;
     iniţiator: primar Vergil Chițac
     - aviz Comisia de specialitate nr. 2
 
  1. Proiect de hotărâre pentru revocarea parțială a HCL nr. 82/1998 privind aprobarea documentației PUD – amenajare și extindere sediu C.E.C., b-dul I.Gh. Duca nr. 18 - Constanța și revocarea în tot a HCL nr. 663/1999 privind modificarea hotărârii Consiliului local al municipiului Constanța nr. 82/1998 (PUD -  amenajare și extindere sediu C.E.C., b-dul I.Gh. Duca nr. 18 – Constanța);
     iniţiator: primar Vergil Chițac
     - aviz Comisia de specialitate nr. 2
 
  1. Proiect de hotărâre privind încetarea valabilității HCL nr. 741/2008 privind modificarea HCLM nr. 66/1997 privind aprobare PUD-McDonald's drive, zona Delfinariu, teren în suprafață de 2164 mp, domeniu privat al municipiului Constanța, concesionat SC McDonald's România SRL;
iniţiator: primar Vergil Chițac
  - aviz Comisia de specialitate nr. 2
 
  1. Proiect de hotărâre privind atribuirea unei suprafețe de teren reprezentând loc de veci în proprietatea domnului Ciulpan Nicolae, revoluționar, în baza Legii nr. 341/2004 a recunoștinței pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind atribuirea unei suprafețe de teren reprezentând loc de veci în proprietatea domnului Vilvoi Nicolae, revoluționar, în baza Legii nr. 341/2004 a recunoștinței pentru Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987 și pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977, cu modificările și completările ulterioare;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind dezmembrarea și ieșirea din indiviziune a  imobilelor-terenuri situate în municipiul Constanța Parcela VN 304/1, lot 2 și Parcela VN 304/2 în vederea înscrierii în cartea funciară;
     iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 2 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea HCL nr. 115/2017 privind transmiterea în folosință gratuită către Serviciul public de asistență socială Constanța a unui imobil situat în municipiul Constanța;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind completarea și actualizarea inventarului bunurilor care aparțin domeniului privat al municipiului Constanța;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 186964/20.09.2021 ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, zona Hotel Dacia Nord, ce a făcut obiectul contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 4982/20.12.2002 și a protocolului autentificat sub nr. 5244/19.11.2011;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea raportului de evaluare nr. 186973/20.09.2021 ce stabilește diferența de preț rezultată ca urmare a modificării reglementărilor urbanistice ale terenului situat în stațiunea Mamaia, zona Hotel Doina, ce a făcut obiectul contractelor de vânzare cumpărare autentificate sub nr. 1944/14.12.2005 și nr. 80/10.02.2017, adiționate;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de atribuire prin licitație publică a beneficiului contractului de închiriere pentru imobilele (spații comerciale/terenuri) aflate în administrarea/proprietatea R.A.E.D.P.P. Constanța;
     iniţiator: primar Vergil Chițac
     - avize Comisiile de specialitate nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței și a regulamentului de organizare și funcționare a comisiei de vânzare prin licitație publică a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind numirea membrilor provizorii în Consiliul de administrație al societății CT BUS S.A. Constanța;
iniţiator: primar Vergil Chițac
- avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre pentru completarea HCL nr. 74/2021 privind constituirea Comisiei mixte pentru elaborarea Strategiei de sănătate a municipiului Constanta 2021-2031, cu modificările și completările ulterioare;
         iniţiatori: grup consilieri PNL
- avize Comisiile de specialitate nr. 4 și nr. 5
 
  1. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință.
    iniţiator: primar Vergil Chițac
     - aviz Comisia de specialitate nr. 5
 
Ordine suplimentară 1

Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;

inițiator: primar Vergil Chițac

- aviz Comisia de specialitate nr. 1


Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru implementarea procesului de bugetare participativă la nivelul municipiului Constanța;

initiatori: grup consilieri USR-PLUS;

- avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

Proiect de hotărâre privind aprobarea necesității și oportunității amplasării de echipamente pentru exerciții fizice, inclusiv de tip calisthenics, în parcurile din municipiul Constanța, domeniul public al acestuia;

initiator: consilier Florin-Cătălin Iacob

- avize Comisiile de specialitate nr. 4

Ordinea suplimentară 2
 
  • Proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată de către Societatea Termoficare Constanța SRL și a subvenției unitare acordată populației pentru perioada 01.11.2021-31.03.2022, în municipiul Constanța.
iniţiator: primar Vergil Chițac - avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 310

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 287

Consiliul Local Constanța, obligat de judecători să modifice o hotărâre de acum 30 de ani! (MINUTA)

19 Apr 2024 383

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 507

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Castelu, licitație deschisă pentru lucrări montare pavele și borduri pe strada Republicii (DOCUMENT)

18 Apr 2024 422

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local Amzacea investește în servicii de întreținere a spațiilor verzi din comună (DOCUMENT)

18 Apr 2024 338

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 314

Consiliul Local Cuza Vodă organizează licitaţie publică pentru suprafeţe de teren intravilan/extravilan

18 Apr 2024 235

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 2350

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2806

Consiliul Local Agigea, județul Constanța dotează cu mobilier și echipamente digitale unitățile de învățământ preuniversitar din comuna Agigea (DOCUMENT)

17 Apr 2024 373

Amânare de pronunțare în procesul dintre Holiday Club Olimp SRL, din Constanța și Consiliul Local al Comunei Chilia Veche prin primar, comuna Chilia Veche prin primar și primarul comunei Chilia Veche

14 Apr 2024 238

Curtea de Apel Constanța anulează definitiv PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, din oraș! (MINUTA)

12 Apr 2024 1222

Primăria caută o firmă care să pună în funcțiune fântânile arteziene şi bazinele ornamentale din municipiul Constanța

12 Apr 2024 358

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 2004