Consiliul Local Constanța va vota suma propusă pentru exproprierea terenului din Tomis Nord pe care construiește Georgeta Tapangea (DOCUMENT)

  • Pe ordinea de zi a şedinţei din data de 28 iulie 2022, figurează un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL 482/2021 pentru aprobarea declanşării procedurii de expropriere a terenului în suprafaţă de 230 mp, respectiv amenajarea unei grădini publice în Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic-Tac
  • Potrivit proiectului, a fost stabilită şi suma aferentă exproprierii – conform evaluării, terenul valorează 34.500 de euro, la care se adaugă suma aferentă construcţiei în curs de execuţie, estimată la 16.940 de euro
  • Bani cheltuiți de investitor vor fi decontați de la bugetul local şi reprezintă lucrările de excavaţie, taxe şi autorizaţii
  • Pe rolul Tribunalului Constanța, în data de 19 iulie 2022, a fost înregistrat un nou dosar care are ca obiect anularea unui act administrativ, unde reclamant este Georgeta Tapangea. Obiectul dosarului este tocmai această expropriere
     

În cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal Constanța, care a avut loc pe 30 mai a.c., pe ordinea de zi s-a aflat și Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaței tehnico - economice, faza studiu de fezabilitate privind obiectivul de investiţii:”Amenajarea unui parc recreativ în cartierul Tomis Nord, zona Brotăcei - Tic-Tac din municipiul Constanţa.

Acesta a fost adoptat de aleșii locali, însă pentru realizarea lui este nevoie ca municipalitatea să exproprieze un teren din zonă.

Terenul aparține investitorului Georgeta Tapangea, care deja ridică un imobil pe suprafața de 230 mp de pe strada Cișmelei nr. 21A, zona blocului 3.
 
Între timp tot în cadrul CLM s-a inițiat procedura de expropriere pentru cauză de utilitate publică.
 
Pe ordinea de zi a şedinţei din data de 28 iulie 2022, figurează un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCL 482/2021 pentru aprobarea declanşării procedurii de expropriere a terenului în suprafaţă de 230 mp, respectiv amenajarea unei grădini publice în Tomis Nord, zona Brotăcei – Tic-Tac.

Potrivit proiectului, a fost stabilită şi suma aferentă exproprierii – conform evaluării, terenul valorează 34.500 de euro, la care se adaugă suma aferentă construcţiei în curs de execuţie, estimată la 16.940 de euro care va fi decontată  de la bugetul local şi reprezintă lucrările de excavaţie, taxe şi autorizaţii, vezi secțiunea „documente".
 
Vă reamintim însă că pe rolul Tribunalului Constanța, în data de 19 iulie 2022, a fost înregistrat un nou dosar care are ca obiect anularea unui act administrativ, unde reclamant este Georgeta Tapangea.
 

Pârâți în cauză sunt Consiliul Local al Municipiului Constanța, Primarul Municipiului Constanța și Municipiul Constanța prin Primar. Obiectul dosarului este suspendarea actului administrativ HCL 482/28.12.2021.

Obiectul dosarului este fix proiectul prin care s-a decis exproprierea Georgetei Tapangea de pe terenul din zona Brotăcei-Tic-Tac – „Hotarare de consiliu pentru aprobarea declanșării procedurii de expropriere a terenului, în suprafață totală de 230 mp – proprietate privată a unei persoane fizice – în vederea realizării lucrărilor de interes public local ’’amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord, Zona Brotăcei – Tic Tac din Municipiul Constanța”.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat definitiv într-unul dintre dosarele deschise de Georgeta Tapangea împotriva Primăriei

S-a stabilit primul termen în dosarul în care Georgeta Tapangea cere anularea exproprierii pentru terenul din Tomis Nord

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 583

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 421

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1352

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 763

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 692

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 719

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 463

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2085

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 846

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 700

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1488

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 801

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 791

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 899

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 856