Consiliul Local Municipal a votat! La propunerea ZIUA de Constanța, două străzi din oraș vor purta numele academicienilor dobrogeni, Petre T. Frangopol și Marian-Traian Gomoiu (DOCUMENTE)

  • Pe 10 iulie 2019, academicienii Petre T. Frangopol şi Marian-Traian Gomoiu au primit titlul de Cetăţean de Onoare, în urma demersurilor iniţiate şi promovate de cotidianul ZIUA de Constanţa, în cadrul proiectului #DobrogeaAcademică
  • La trei ani de la acest eveniment, la propunerea cotidianului ZIUA de Constanța, în memoria celor doi cetățeni de onoare ai Constanței, Consiliul Local Municipal a aprobat în ședința din luna octombrie, schimbarea denumirii a două străzi din zona Campus Universitar din strada Cuarțului în strada Acad. Petre T. Frangopol, respectiv din strada Rubinului în strada Acad. Marian-Traian Gomoiu
  • Noile străzi din municipiul Constanța vor înnobila zona campusului universitar al celei mai importante universități din Dobrogea
 

 
Pe 10 iulie 2019, academicienii Petre T. Frangopol - membru de onoare al Academiei Române (d. 11 decembrie 2020) şi Marian-Traian Gomoiu - membru titular al Academiei Române (d. 25 februarie 2021) au primit titlul de Cetăţean de Onoare, în urma demersurilor iniţiate şi promovate de cotidianul ZIUA de Constanţa, în cadrul proiectului #DobrogeaAcademică – moment de conectare a comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti, Academia Română.






Iniţiatori ai acestui demers alături de cotidianul ZIUA de Constanța, sunt: Universitatea „Ovidius” Constanţa prin Rector,conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” prin Director, prof. dr. Vasile Nicoară, Comunitatea Elenă „Elpis”, prin președinte Traian Antoniadis și vicepreședinte Mihnea Hagiu, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, prin Comandant (Rector), Comandor Cont.univ.Dr.ing. Toma Alecu, Muzeul de Artă Constanta prin Director Lelia Rus Pârvan, Editura EX PONTO prin editor Ovidiu Dunăreanu,conf. univ. dr. Aurelia Lăpuşan, cotidianul Adevărul (Sînziana Ionescu şi Mariana Iancu) şi Feri Predescu, jurnalist.

La trei ani distanță de acest moment, în memoriam, celor doi academicieni, născuţi şi crescuţi în Dobrogea, absolvenţi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, cu o prestigioasă şi recunoscută activitate ştiinţifică greu de egalat în domeniile de cercetare în care s-au remarcat: chimie şi biofizică, respectiv biologie şi ecologie, la propunerea cotidianului ZIUA de Constanța, Consiliul Local Municipal a aprobat în ultima ședință din 31 octombrie a.c., schimbarea denumirii a două străzi din zona Campus Universitar din strada Cuarțului în strada Acad. Petre T. Frangopol, respectiv din strada Rubinului în strada Acad. Marian-Traian Gomoiu.


Astfel, noile străzi din municipiul Constanța vor înnobila zona campusului universitar al celei mai importante universități din Dobrogea.

 

 Despre academician Petre T. Frangopol 

 
Petre T. Frangopol a făcut parte din categoria intelectualilor - puțini la număr - care în timpul regimului comunist au dus o luptă epuizantă și de manager, plină de riscuri, pentru a menține știința românească la un nivel care să-i permită înscrierea, prin rezultatele obținute, în circuitul internațional.
 
Viața și activitatea
 
26 mai 1933 – se naște la Constanța, ca descendent al unuia dintre primii cetățeni atestați ai Constanței moderne de astăzi - Ralli Frangopol (străbunic venit din Bulgaria, de la Mesemvria - Nesebăr de astăzi). A fost cel de-al treilea membru al acestei familii constănțene care a ales să lucreze în domeniul științelor chimice. Primul a fost unchiul Dumitru Frangopol (1884-1952), care a absolvit Politehnica din Munchen, unde a urmat și doctoratul, și care a înființat și condus Laboratorul de chimie al Portului Constanța. Al doilea membru chimist al familiei a fost inginerul Ion Frangopol, văr primar, care a lucrat în industria petrolieră din Ploiești.

1944 -1951- absolvent al Liceului „Mircea cel Bătrân" Constanța

1951 - 1956 - licență Institutul Politehnic din Iași, Facultatea de Chimie Industrială

1957 - cursuri postuniversitare de Radiochimie și Aplicații ale Tehnologiilor Nucleare la Facultatea de Fizică a Universității București

1968 - doctoratul la Politehnica din Timișoara

1969-1970, 1970-1971, 1972 - studii post-doctorale: National Research Council of Canada, Division of Chemistry G. Washington University, Washington, D.C., Dozentenstipendium Humboldt

1958 - 1963 - a lucrat în cadrul Laboratorului de Chimie Organică al Politehnicii din București, condus de prof. C.D. Nenițescu

1957 - 1994 - cercetător științific principal 1 și șef de laborator în cadrul Institutului de Fizică Atomică (IFA), București
1991 - 1998 - profesor la Universitățile: ­„Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Fizică. Ca profesor, a organizat prima secție de fizică medicală din țară și a doua de Biofizică (după București) la Facultatea de Fizică a Universității „Al. I Cuza” din Iași, plecând practic de la zero dotare și spațiu, folosind numai fonduri externe (cca 500.000 de dolari), obținute exclusiv din contracte câștigate prin competiții internaționale finanțate de AIEA-Viena (1995-1997), de Uniunea Europeană, Bruxelles, Copernicus (1995-1998), Tempus (1994-1999) sau Fundația Soroș (1992-1993) etc.

1997-1998 - profesor la Universitatea „V. Goldiș”, Arad

1999 - 2002 - profesor la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

2002 - 2004 - profesor la Universitatea Politehnica București
2002-2010 - consilier la Consiliul Național al Cercetării Științifice din Învățământul Superior - CNCSIS și la Institutul de fizică și inginerie nucleară „Horia Hulubei”.

2012 – ales membru de onoare al Academiei Române - Secția de științe chimice

10 iulie 2019 – primește titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța, prilej cu care vizitează pentru ultima dată orașul său natal

A făcut parte din Comisia Prezidențială pentru analiza și elaborarea politicilor din domeniile educației și cercetării.
 
A fost autor a peste 200 de lucrări științifice, din care 97 articole ISI, apărute în țară și în marile periodice ale lumii, având peste 513 de citări ISI, cu un indice Hirsch=13.

Domeniile sale de activitate: radioizotopii și compușii organici marcați, scintilatori organici, radicali liberi organici stabili. Chimia biofizică și biofizică au constituit o fertilă activitate a sa în ultimele două decenii (1978-1998) ale activității științifice, prin stimularea dezvoltării acestor domenii în România datorită programului de cercetare pe care l-a inițiat și coordonat: modificarea structurii și funcției biomembranelor sub acțiunea unor anestezice locale (procaina, lidocaina, tetracaina).

A fost editorul primei publicații românești anuale de biofizică, 6 volume, (1985-1990), în limba engleză, „Seminars in Biophysics”, publicată de IFA, recenzată internațional.

La Iași, a fost editorul altei publicații în limba engleză (vol. 1-6), difuzată mai ales peste hotare, „Current Topics in Biophysics” (1992-1997), tipărită la Editura Universității „Al. I. Cuza” din Iași.

A editat: primele două cărți de „Arheometrie în România” (cu V. V. Morariu1988-1990); „Colaborarea științifică Horia Hulubei - Yvette Cauchois și spiritualitatea maramureșeană” (cu Ioan Ursu, 2016); „Educația și cercetarea românească. Starea prezentă și perspectivă” (workshop, București, 30 martie 2017, împreună cu Dorel Banabic și Daniel David, 2017).

În ultimii ani de viață s-a ocupat susținut de politica științei, pentru ridicarea învățământului și cercetării din România la nivelul celui existent pe plan internațional, publicând: „Mediocritate și Excelență - o radiografie a științei și a învățământului din România” (șapte volume); „Elite ale Cercetătorilor din România, matematică - fizică - chimie”, „Istoria chimiei românești”.

A fost membru al Societăților de Chimie din România și Germania, membru în colegiile editoriale ale revistelor internaționale Scientometrics și Jourmal of Radioanalytical and Nuclear Chemistry.

11 decembrie 2020,  Petre T. Frangopol  a încetat din viață, la București.



Despre Academician Marian-Traian Gomoiu
 
Membru titular al Academiei Române, Marian-Traian Gomoiu s-a născut pe 15 august 1936 la Bazargic, județul Caliacra.

Biolog şi geograf, Marian-Traian Gomoiu este unul dintre cei mai activi cercetători ai Mării Negre din ultimele cinci decenii, o reputată personalitate ştiinţifică cunoscută şi recunoscută de comunitatea internaţională prin consistenta sa operă.

Studiile și activitatea științifică a Acad. Marian-Traian Gomoiu  
 
1950-1954 - Liceul „Mircea cel Bătrân” din Constanţa cu „Diplomă de Maturitate”. Este anul absolvirii a două promoții, deoarece s-a trecut la învățământul liceal cu 10 clase. Au absolvit în același an seniori remarcabili precum istoricul Ion Bitoleanu, savantul Garabet Kumbetlian, istoricul Petre Covacef, profesorul Mircea Doicescu (șef de promoție, a predat chimia patru decenii la „Mircea”), scriitorul Eugen Lumezianu, Petre Comăniță (fost antrenor la FC Farul), dr. Viorel Tode, Adrian Bavaru (fost rector al Universității „Ovidius”), scriitorul Valeriu Cușnarenco;
 
1954 – 1958 Facultatea de Ştiinţele Naturii și Geografie a Universității „Victor Babeș” Cluj;  

1965 - 1973 Doctor în biologie (Oceanologie);  

1973 (aprilie-septembrie) curs post-doctoral, la Duke University Marine Laboratory, Beaufort, Nort Carolina USA;

 1959 – 1970 cercetător științific – Laboratorul de Oceanologie al Institutului de Biologie al Academiei Române;

 1970 – 1990 cercetător științific – șef de laborator la Institutul Român de Cercetări marine;   1990-1993 primul Guvernator al Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării. Profesor de Ecologie – Universitatea „Ovidius” (cumul);

1990 – 2018 Conducător de doctorat în specialitatea „Ecologie şi protecţia mediului", în cadrul Institutului de Biologie al Academiei Române, Bucureşti şi Universităţii „Ovidius" Constanţa.Membru corespondent al Academiei Române (1993);

 1994 – 2009 Director General Adjunct la Institutul Naţional de Cercetare si Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marină (GEOECOMAR); Profesor de Ecologie - Universitatea „Ovidius” Constanţa ( cumul);

 2001 – 2009 activează și ca expert evaluator pe domeniul său de specialitate – ecologie – în cadrul Consiliului Național al Cercetării Științifice în Învățământul Superior (CNCSIS);

 2009 – prezent Cercetător ştiinţific principal I – Consilier, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie marină – GeoEcoMar.
 
Director al filialei din Constanţa a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie şi Geoecologie Marină, Guvernatorul Deltei Dunării, cel care a pus bazele unor specializări în Universitatea „Ovidius“ și care a condus 35 de doctorate, Profesor de Onoare al Universităţii „Al. I. Cuza“ Iaşi şi Doctor Honoris Causa al Universității „Goldiș“ din Arad sunt câteva din titlurile care-i confirmă notorietatea.

A pus bazele unor specializări în Universitatea „Ovidius“ și a condus 35 de doctorate. Profesor de Onoare al Universității „Al. I. Cuza“ Iași și Doctor Honoris Causa al Universității „Goldiș“ din Arad sunt câteva dintre titlurile care-i confirmă notorietatea.

Ca o recunoaștere a activității științifice, din anul 1993 a fost membru corespondent, iar din 2015 membru titular al Academiei Române, activând în cadrul secției de Științe Biologice.

Cercetătorul

1959 - 1970 - cercetător științific - Laboratorul de Oceanologie al Institutului de Biologie al Academiei Române

1970 - 1990 - cercetător științific - șef de laborator la Institutul Român de Cercetări marine

1990-1993 - primul Guvernator al Rezervației Biosfera Delta
Dunării. Profesor de Ecologie - Universitatea „Ovidius” (cumul)
1990 - 2018 - conducător de doctorat în specialitatea „Ecologie și protecția mediului“, în cadrul Institutului de Biologie al Academiei Române, București, și al Universității „Ovidius” Constanța. Membru corespondent al Academiei Române (1993).

1994 - 2009 - director general adjunct la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marină (GeoEcoMar); profesor de Ecologie - Universitatea „Ovidius” Constanța (cumul)

2009 - 2021- cercetător științific principal I - consilier, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie marină – GeoEcoMar

2001 - 2009 - activează și ca expert evaluator pe domeniul său de specialitate - ecologie - în cadrul Consiliului Național al Cercetării Științifice în Învățământul Superior (CNCSIS).

Activitatea științifică și mai ales valoarea acesteia se reflectă în faptul că îl regăsim ca membru într-o serie de structuri științifice de nivel național și  internațional; astfel, este, rând pe rând, președinte al Diviziei de Biologie a Mediului Înconjurător din cadrul Comitetului Național IUBS (Uniunea Internațională a Științelor Biologice); președinte al Comisiei Guvernamentale „Techirghiol”; membru al Comisiei Naționale pentru Securitate Biologică; raportor pentru Marea Neagră al Comitetului de Bentos - CIESM; secretar al SSB filiala Constanța; expert în cadrul Comisiei pentru Mediu, Echilibru Ecologic și Gospodărirea Apelor de pe lângă Guvernul României; membru al Comisiei Naționale IUBS de pe lângă Academia Română; membru al Comisiei de Hidrologie și Ecologie Acvatică a Academiei Române; președinte al Comisiei de Oceanografie a Academiei; membru al Consiliului Științific al Institutului de Biologie al Academiei Române; membru al Consiliului Științific al MEDIFAUNE (Franța); membru al Societății Malacologice a Italiei; membru al Asociației Internaționale pentru Studiul Meiobentosului; membru al Consiliului Științific al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea; membru al Consiliului Științific al Rezervației Biosferei Delta Dunării; laureat al premiului „Emanoil Teodorescu” al Academiei Române, 1987; membru al Comisiei Naționale a Zonei Costiere; președinte al Comisiei de Oceanologie și Limnologie a Academiei Române. De asemenea, este membru al unor organizații profesionale naționale și internaționale: Societatea de Științe Biologice; Asociația Oamenilor de Știință; Societatea Ornitologică Română; Liga Navală Română; Societatea Română de Ecologie; Societatea Română de Limnologie; Societatea Română de Ihtiologie.

Pe 25 februarie 2021, biologul şi geograful Marian Traian Gomoiu se stingea din viață.
 



 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Despre proiectul #DobrogeaAcademică

Proiectul #DobrogeaAcademică, iniţiat de ZIUA de Constanţa Moment-reper al conectării comunităţii dobrogene la cel mai înalt for al intelectualităţii româneşti
#DobrogeaAcademică Personalităţi din administraţie, cultură, culte şi învăţământ salută decernarea titlului de Cetăţean de Onoare academicienilor dobrogeni Petre T. Frangopol şi Marian-Traian Gomoiu (galerie foto)
Cuvinte presărate cu onoare şi respect. Mesajele iniţiatorilor proiectului #DobrogeaAcademică, lansat de ZIUA de Constanţa (galerie foto)
Evenimentul are loc miercuri Şedinţă extraordinară a Consiliului Local Constanţa. Academicienii Petre T. Frangopol şi Marian-Traian Gomoiu, cetăţeni de onoare ai municipiului (document)
#DobrogeaAcademică Tenorul Răzvan Săraru şi pianista Andrada Ştefan vor interpreta Imnul Naţional în onoarea academicienilor Petre T. Frangopol şi Marian-Traian Gomoiu

Colegiul „Mircea cel Bătrân“, din perspectiva directorului său / Anuare vechi ale liceului
#DobrogeaAcademică Interviu cu prof. dr. Vasile Nicoară - „Liceul «Mircea cel Bătrân» era declarat, în perioada interbelică, drept universitatea Constanței“
#DobrogeaAcademică Anuarele Liceului „Mircea cel Bătrân“, de astăzi, în Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

Despre „Mediocritate şi excelenţă“ – Petre T. Frangopol 

#DobrogeaAcademică Integrala „Mediocritate și excelență“, scrisă de academicianul constănțean Petre T. Frangopol, de astăzi, în Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanța
#DobrogeaAcademică „Mediocritate și excelență“, volumul I - „S-a demonstrat până astăzi că nu există voință politică în vederea găsirii de soluții care să prevadă redresarea României“
#DobrogeaAcademică „Mediocritate şi excelenţă“ (II). „Excelenţa şi talentul sunt un har de la Dumnezeu, la care se adaugă zeci de ani de muncă şi creativitate“
#DobrogeaAcademică „Mediocritate şi excelenţă“ (III). „Firmele căpuşă, după scenariul bine-cunoscut şi excelent pus la punct, au devalizat, practic, industria chimică“
#DobrogeaAcademică „Mediocritate şi excelenţă“ (IV). In Memoriam academician Geavit Musa (document)
#DobrogeaAcademică „Mediocritate și excelență“ (V). „Sunt cel mai bun fiindcă sunt mircist, sunt constănțean, sunt dobrogean, sunt român!“
#DobrogeaAcademică „Mediocritate şi excelenţă“ (VI). „O decizie «istorică» pentru dezvoltarea noastră intelectuală“
#DobrogeaAcademică „Mediocritate şi excelenţă“ (VII). „Colegiul «Mircea cel Bătrân» are o contribuţie deloc neglijabilă la istoria culturii româneşti de ieri şi de azi“​

Despre Marian-Traian Gomoiu 

#DobrogeaAcademică Acad. Maya Simionescu - „Marian-Traian Gomoiu şi-a onorat iubirea faţă de Natură, a onorat oraşul Constanţa şi merită toate onorurile noastre“
#DobrogeaAcademică Prof. univ. dr. Marian Traian Gomoiu, mărturisire de suflet - „Drumul meu în viață“
#DobrogeaAcademică Interviu cu prof. univ. dr. ing. Dinu Atodiresei - „Academicianul Marian Traian Gomoiu, un model de profesor avid de cunoaştere a noului în ştiinţă“ (document)
#DobrogeaAcademică Conf. univ. dr. Marius Skolka - „Marian-Traian Gomoiu, unul dintre pilonii învățământului și cercetării biologice și ecologice de la malul mării“ (document)
#DobrogeaAcademică Cătălin Ţibuleac - „Aducem mulţumirile noastre domnului Marian-Traian Gomoiu pentru întreaga activitate în slujba Deltei Dunării“
#DobrogeaAcademică Dr. Dan Vasiliu, director GeoEcoMar, filiala Constanţa - Amintiri cu academicianul Marian-Traian Gomoiu (document)
#DobrogeaAcademică Dr. Tania Zaharia despre activitatea academicianului Marian-Traian Gomoiu la Institutul Român de Cercetări Marine din Constanţa (galerie foto)
#DobrogeaAcademică Dr. Dumitru Murariu - „Academicianul Marian-Traian Gomoiu a contribuit la creşterea prestigiului României în Europa şi în lume“ (document)
#DobrogeaAcademică Cine este academicianul constănțean Marian-Traian Gomoiu. Biografia celui mai activ cercetător al Mării Negre

Despre Petre T. Frangopol

#DobrogeaAcademică Prof. Livius Trache - „Petre T. Frangopol s-a implicat în dezvoltarea şi atestarea importanţei domeniului arheometriei în România“
#DobrogeaAcademică Prof. dr. Dragoș Vaida - „Academicianul Petre T. Frangopol, un senior al culturii românești“ (document)
#DobrogeaAcademică Acad. Nicolae-Victor Zamfir - „Profesorul Petre T. Frangopol a promovat Institutul de Fizică Atomică drept un reper pentru comunitatea academică din România“ (document)
#DobrogeaAcademică Scriitorul Paul Diaconescu - „Petre T. Frangopol, omul înzestrat cu o voință de fier, ființa pentru care piedicile sunt făcute spre a fi învinse“
#DobrogeaAcademică Acad. Ioan Dumitrache - „Spirit liber, curajos şi competent, prof. Petre T. Frangopol s-a aplecat cu multă dăruire spre probleme majore ale societăţii“ (document)
#DobrogeaAcademică Acad. Gheorghe Benga - „Profesorul Petre T. Frangopol reprezintă un model de om de ştiinţă din categoria Excelenţei“ (document)
#DobrogeaAcademică Acad. Dorin Poenaru - „Petre T. Frangopol, întemeietor de şcoli şi lider de opinie“ (document)
#DobrogeaAcademică Acad. Victor Voicu - „Petre Frangopol este un om, o voință, un caracter care nu ațipește pe orbită“ (document)
#DobrogeaAcademică Cine este academicianul constănțean Petre T. Frangopol. Biografia unui simbol al luptei împotriva mediocrității din societatea românească
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Decizii ale Adunării Generale a Acţionarilor Mamaia SA!

28 Mar 2024 368

MAEParticiparea secretarului de stat Ana Tinca la conferința „Schimbarea dinamicii în regiunea extinsă a Mării Negre”

21 Mar 2024 282

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 545

Acţionarii Model Constanța SA decid vânzarea unui teren situat la intrarea în zona peninsulară a municipiului Constanţa

18 Mar 2024 545

Decizii CNSC Licitația pentru achiziția de materiale sanitare organizată de Spitalul de Boli Infecțioase, contestată

16 Mar 2024 494

Convocare AGA Litoral SA Se aprobă oferta de cumpărare a unui teren intravilan şi a unei construcții situate în Mamaia, zona Club Castel

16 Mar 2024 533

Licitații publice Contract de peste 16 milioane de euro. Consiliul Județean Constanța a lansat o nouă licitație pentru lotul 3 de transport județean!

11 Mar 2024 917

Achiziția pentru atribuirea contractului pentru pază și protecție în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța din nou contestată la CNSC! (DOCUMENT)

10 Mar 2024 589

Raport de activitate 2023 Care au fost cele mai grave situații în care Avocatul Poporului, Biroul Teritorial Constanța s-a autosesizat?! Ce recomandări s-au formulat?

07 Mar 2024 625

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 676

Licitația pentru cadastrarea unor bunuri ce aparțin domeniului public și privat al județului Constanța a fost contestată. Ce decizii a dictat CNSC?

01 Mar 2024 543

În ședința de Consiliu Local se aprobă bugetul pentru 2024 Mandatele administratorilor de la Termocentrale Constanța au fost prelungite!

28 Feb 2024 588

Ce i-au transmis membrii TNL Constanța, primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

25 Feb 2024 940

Poliția Locală a cerut punerea în siguranță Lucrarea de artă decorativă amplasată pe peretele sudic al fostei piscinei olimpice a hotelului Parc din Mamaia a fost distrusă! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 2103

Investigate anul trecut de Consiliul Concurenței Asfalt Dobrogea și Autoprima Serv din Constanța s-au luptat pentru contractul de reabilitare străzi în orașul Murfatlar. Cui a dat dreptate CNSC?

21 Feb 2024 818