Administratie locala

Consiliul Local Municipal, chemat să aprobe. Proiectul de reabilitare a Peninsulei constănțene s-a scumpit! (documente)

  • Proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II” s-a scumpit în trei luni
  • Proiectul, demarat în 2018, are ca perioadă de implementare intervalul 2018-2023
  • Certificatul de urbanism nr. 2621 pentru această etapă a proiectului va expira în octombrie 2020 și are nevoie de reînnoire

Consiliul local al municipiului Constanţa se reunește în şedinţă ordinară, luni, 31 august, a.c., începând cu ora 15.00, în sistem de videoconferință. 
Pe ordinea de zi, în atenția aleșilor locali municipali, revine pentru a doua oară în această primă jumătate a anului, proiectul „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanța-etapa II”.
Proiectul s-a mai aflat  pe ordinea de zi și în luna mai a acestui an, atunci când cheltuielile costurile de realizare au fost upgradate, vorbim despre costurile neeligibile, citește și: Proiectul de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei, etapa II-a, modificat de Consiliul Local Municipal. Au crescut costurile neeligibile (documente).


Astăzi, consilierii locali sunt chemați să aprobe o nouă majorare a acestui proiect, astfel: „Se aprobă contribuţia proprie în proiect a sumei de 1.125.903,12 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât şi contribuţia de 2%, în cuantum de 506.353,03 lei, reprezentând cofinanţarea din valoarea ellgibilă a proiectului “Reamenajarea Integrată a zonei pietonale dln centrul istoric al municipiulul Constanţa – etapa II”.
Proiectul, demarat în 2018, are ca perioadă de implementare intervalul 2018-2023. Acesta are o valoare eligibilă, din care valoarea nerambursabilă (maximum 98% din valoarea eligibilă) de 27.000.000 de lei / 26.460.000 de lei.

Câştigătoarea contractului pentru serviciul de actualizare documentaţie tehnico - economică aferentă acestui proiiect, în valoare de 303.744.21 lei fără TVA și atribuit anul trecut de primăria Constanța -  a fost  societatea Tehno Consulting Solution, cu sediul social pe strada Răscoalei, Pantelimon, România.
Asociat şi administrator al societăţii este Benian Gheorghe Bălă. Acesta mai este asociat şi în Revitalco Management & Consulting SRL, care a derulat mai multe contracte cu primării şi ONG-uri din judeţul Constanţa.
 

Ce presupune etapa a II-a de reamenajarea integrată a zonei pietonale 

Certificatul de urbanism nr. 2621 pentru această etapă a proiectului va expira în octombrie 2020 și are nevoie de reînnoire.
Străzile din zona peninsulară programate pentru reamenajare în cadrul proiectului sunt: intrare Dragon strada Plevnei, strada Mihail Kogălniceanu, strada Virtuţii, strada Dragoş Vodă, strada Ecaterina Varga, strada Negru Vodă, strada Vasile Ţurcanu, strada Poştei, strada Callatis, strada Doinei, strada C.A. Rosetti, strada Zambaccian, strada Sulmona, strada Orientului, strada Crângului, strada 9 Mai, strada Gheorghe Şonţu, strada Prof. Ion Cantacuzino, strada Teodorescu Valahu (Luntrei), strada Cristea Georgescu, strada Grigore Tocilescu, strada Horia, strada Constantin Brâncoveanu, strada Reiner Francisc, strada Basarabi, strada Traian (Judecătoria Constanţa), precum şi alei din zona delimitată de bulevardul Regina Elisabeta şi străzile Remus Opreanu, Reiner Francisc şi Cristea Georgescu, pavimentul de pe platforma statuii Anghel Saligny, trotuarele aferente străzii Traian, scara de acces din strada Termele Romane şi scara de acces spre bulevardul Regina Elisabeta.
 
 
Citește și:


Se pregătește un nou regulament de acces? Decebal Făgădău, nu se lasă “Zona Peninsulară va deveni, în cele din urmă, pietonală!”

Constănțeanul supărat Inventarul pavajului din Peninsulă înainte de demararea etapei II-a de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric( galerie foto)

Regulamentul de acces în zona peninsulară a Constanței a fost anulat. Iată motivarea judecătorilor

Începe licitația pentru reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate

Se va aplica regulamentul de acces în zona peninsulară Primăria demarează etapa a doua de reamenajare a zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei (galerie foto+document)

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Funcționarii publici din Primăria Constanța, trimiși în judecată în dosarul ''Riviera Residence", vor fi suspendați din funcție. Unii nu mai lucrează în instituție

23 Oct 2020 2883

Concursul pentru desemnarea managerului Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" va fi anulat (documente)

22 Oct 2020 1098

Consiliul Județean Constanța se va constitui la sfârșitul lunii. PNL ar putea păstra și funcțiile de vicepreședinți

21 Oct 2020 2043

Achizițiile și concursurile organizate în ultima parte din mandatul lui Țuțuianu la coducerea CJ Constanța, sub semnul întrebării! Nu au aviz juridic și ar putea fi anulate

20 Oct 2020 2490

Vergil Chițac “Povara recunoștinței sau cum își recompensează domnul Făgădău, până în ultimul moment, clientela din bani publici”

19 Oct 2020 2817

Constănțenii pot veni cu observații în fiecare etapă de realizare a Planului Urbanistic General al municipiului Constanța

17 Oct 2020 864

Cine vrea să fie director la Centrul Cultural Judetean Constanța "Teodor T. Burada". Concurs de proiecte de management (documente)

17 Oct 2020 2727

Începe plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din municipiul Constanța

15 Oct 2020 639

Primăria cumpără servicii de consultanţă pentru proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța

13 Oct 2020 768

Barometru urban. Calitatea vieții în Constanța este în medie de nota 7

12 Oct 2020 1314

Directorul AFIR, liberalul Dorin Opreanu în cărți pentru postul de administrator public al județului Constanța

10 Oct 2020 2826

Făgădău lasă primăria Constanța digitalizată. Platformă pentru certificate de urbanism și autorizații de construire

01 Oct 2020 2159

Arhitectul șef al Primăriei Constanța, Radu Vânturache despre storymap-ul dedicat documentației de urbanism Plan Urbanistic General al municipiului

30 Sep 2020 2139

Se depun cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2021

28 Sep 2020 1602

Comuna constănțeană Cogealac a rămas fără primar chiar înainte de alegerile locale

25 Sep 2020 1407