Administratie locala

Constanţa, Capitala Tineretului din România Un autobuz supraetajat al CT Bus poartă mesajul #ComeToSEAus prin municipiu


Pe 26 octombrie 2019, în cadrul Galei Tineretului a fost decernat titlul de Capitala Tineretului din România oraşului Constanţa, ce urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021. Bugetul alocat pentru proiecte ce urmează a fi implementate pe parcursul anului depăşeşte 2.640.000 de lei.
 
Un autobuz supraetajat care aparţine CT Bus, colat cu sigla conceptului câştigător #ComeToSEAus, tronează pe platoul din faţa Casei de Cultură din Constanţa, pentru a le reaminti constănţenilor că ne mai despart mai puţin de două luni până când, oficial, municipiul Constanţa va prelua oficial titlul de Capitala Tineretului din România.
 
Municipalitatea spune că va încerca să amplaseze autobuzul şi în alte zone cu vizibilitate din oraş, astfel încât toţi constănţenii să fie informaţi în legătură cu statutul pe care Constanţa şi-l va adăuga în portofoliu începând cu luna mai a acestui an.
 
#ComeToSEAus îşi propune să adune la aceeaşi masă tinerii constănţeni pentru a colabora şi a dezbate viitorul oraşului în care trăiesc. În calitate de „Capitală a Tineretului din România”, Constanţa îşi doreşte să valorifice potenţialul oraşului de a se dezvolta pe cât mai multe planuri. În plus, tinerii constănţeni aspiră să devină un vector al promovării tinerilor, iniţiativelor acestora şi totodată să le ofere posibilitatea de a se implica în procesele decizionale de la nivel local şi de a avea o contribuţie semnificativă la creionarea viitorului comunităţii locale.
 
Premiul în valoare de 50.000 euro câştigat de „Constanţa - Capitala Tineretului din România”  a fost oferit de Banca Comercială Română, co-iniţiator al programului, şi reprezintă un punct de pornire pentru finanţarea proiectelor propuse.
 
#ComeToSEAus reprezintă îndemnul tinerilor constănţeni pentru comunitatea locală de a-şi întoarce privirile către nevoile tinerilor, dar şi către potenţialul lor de a schimba viitorul oraşului. Pe de altă parte, conceptul propus reprezintă îndrumarea tinerilor de a îmbrăţişa activismul civic şi social şi de a promova un model al implicării comunitare. Una dintre misiunile aflate pe lista noul oraş câştigător este de a aduce în acelaşi loc ONG-uri, structurile de învăţământ preuniversitar şi universitar, autorităţile locale şi mediul privat, pentru a dezvolta sentimentul identităţii şi al apartenenţei, dar, mai ales, de a face din Constanţa şi din regiune modele de urmat privind reorientarea atenţiei generale către tineri.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

05 Mar, 2020 09:23

Poate reveniti la lima romana sa intelegem ce vrea sa spuna insiruirea aia de litere. Din nou revenim la generatia furculision si aplicam. Mutilarea limbii romane doar ca sa facem pe interesantii. Se arunca banii pe aiureli care pentru marele public nu spun nimic.Cind veti publica si comentariile? Va e teama sa aflati si alte opinii?

Articole asemanatoare

Constanțenii care au câștigat competiția Capitala Tineretului din România 2020-2021 promit zeci de proiecte și surprize (galerie foto)

31 Oct 2019 940

Tinerii din Constanța care au câștigat competiția „Capitala Tineretului din România" „A fost o luptă strânsă și multă muncă în spate" (galerie foto)

30 Oct 2019 744

Constanța, „Capitala Tineretului din România” TNL Constanța felicită echipa care a manageriat proiectul #CometoSEAus

29 Oct 2019 946

Constanța, orașul câștigător al titlului „Capitala Tineretului din România”, ediția 2020-2021

28 Oct 2019 1024

Constanța este „Capitala Tineretului din România 2020-2021” (foto+video)

26 Oct 2019 2104

Artizanii proiectului #ComeToSEAus, Constanța, capitala tineretului din Romania au ajuns la Iași

24 Oct 2019 947

„ComeToSEAus“, în linie dreaptă Făgădău propune un memorandum transpartinic pentru susţinerea proiectului Constanţa - Capitală a Tineretului 2020-2021!

26 Sep 2019 1477

Proiectul #ComeToSEAus prezentat oficial de tinerii din Constanța. Alături de ei, primarul Făgădău

25 Sep 2019 468

Cum te poţi alătura proiectului „ComeToSEAus“ Echipa de lucru a proiectului Constanţa - Capitala Tineretului din România 2020-2021 caută voluntari

17 Sep 2019 794

Interviu live Tinerii din Constanța vor să ducă marea la Iași și să se întoarcă cu titlul de Capitala Tineretului din România (galerie foto+video)

29 Aug 2019 4929

O colaborare între administraţia locală şi studenţii universităţilor de la malul mării „ComeToSEAus“, proiectul prin care Constanţa ar putea deveni Capitala Tineretului din România! (galerie foto)

07 Aug 2019 1720