Administratie locala

Constanţa. Consilierii judeţeni liberali vor să medieze relaţiile dintre primării şi ENEL în situaţiile de urgenţă din sezonul rece

Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal Bogdan Bola şi Stelian Gima au transmis către administraţiile publice locale din judeţ o adresă oficială prin care li se solicită informaţii cu privire la capacitatea de funcţionare a reţelelor de electrificare în vederea preîntâmpinării situaţiilor de urgenţă din perioada sezonului rece.
 
Potrivit declaraţiilor consilierului judeţean liberal Bogdan Bola, „această iniţiativă, care nu are culoare politică, este menită să ne dea o viziune globală în ceea ce priveşte problemele pe care le au comunităţile locale cu reţelele electrice, astfel încât să putem acţiona coerent în rezolvarea acestora, împreună cu ENEL şi Consiliul Judeţean Constanţa“.
 
Adresa trimisă tuturor primarilor din judeţul Constanţa o puteţi citi integral mai jos:
 
„Domnule Primar,
Domnilor Consilieri Locali,
 
În calitate de consilieri judeţeni în Comisia Juridică, Ordine Publică şi Situaţii de Urgenţă din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, dorim să vă sprijinim în preîntâmpinarea unor situaţii de urgenţă care pot apărea în iarna aceasta şi în cele care vor urma.
 
În ultimii ani, în judeţul nostru am avut parte în timpul anotimpului rece de fenomene meteorologice extreme: viscole, ninsori abundente pe perioade mai lungi, episoade de ger năprasnic. Având în vedere şi declaraţiile directorului executiv al Agenţiei Naţionale de Meteorologie, se pare că nici în acest an nu vom avea o iarnă uşoară sau lipsită de astfel de fenomene meteo extreme, fapt ce va duce la apariţia codurilor portocalii şi roşii de vreme rea. Aceste evenimente au condus, de multe ori, la blocarea localităţilor, la izolarea cetăţenilor şi la căderea reţelelor de electricitate. Unele dintre aceste reţele au o durată de funcţionare îndelungată, puţine dintre acestea fiind reabilitate sau modernizate. 
 
De asemenea, din discuţiile purtate până în acest moment, rezultă că majoritatea intervenţiilor echipelor de la ENEL la reţelele de tensiune medie şi joasă (iluminat stradal şi iluminatul locuinţelor) au fost făcute la solicitările cetăţenilor, şi nu a administraţiilor locale. Acest fapt a condus, în majoritatea cazurilor, la efectuarea de lucrări de reparaţii şi nu la schimbarea/modernizarea echipamentelor de distribuire a energiei electrice.
 
Potrivit Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, întreruperile de curent în reţeaua administrată de E-Distribuţie Dobrogea în anul 2016 au însumat 217 minute per consumator. De asemenea, tot anul trecut, potrivit aceleiaşi agenţii, numărul de întreruperi ale serviciului de alimentare cu energie electrică per consumator a fost de 5,13 în reţeaua administrată de E-Distribuţie Dobrogea.
 
Având în vedere aceste date statistice, previziunile meteo pentru această iarnă, dar şi istoricul fenomenelor meteo extreme din ultimii ani, domnule primar, domnilor consilieri locali, dorim să facem tot posibilul să vă sprijinim în prevenirea situaţiilor grave cu care s-ar putea confrunta localităţile dumneavoastră şi cetăţenii săi. De aceea, vă rugăm ca în termen de şapte zile să ne comunicaţi dacă:
- există în comunitatea pe care o conduceţi probleme cu tensiunea mică a reţelelor electrice, fluctuaţii sau întreruperi dese ale curentului electric? 
- sunt necesare posturi de transformare electrică noi? Aici ne referim la înlocuirea celor foarte vechi sau la posturi de transformare adiţionale.
- reţelele de curent electric sunt modernizate şi izolate?
- în anii anteriori (cel puţin trei ani) au existat probleme ale reţelelor de curent electric medii sau joase?
 
Menţionăm că orice detaliere a locaţiei unde au apărut problemele va ajuta mult (ex. satul unde a apărut problema, cartierul sau strada/străzile).

După ce toate datele vor fi comunicate şi centralizate, vom înainta o adresă către conducerea Consiliului Judeţean Constanţa pentru a lua act de problemele semnalate de dumneavoastră. Ulterior, vom solicita conducerii ENEL Dobrogea o audienţă în care să prezentăm această situaţie şi vom depune toate diligenţele necesare rezolvării eventualelor probleme înainte ca acestea să apară. De asemenea, răspunsul dumneavoastră este foarte important atât pentru noi, cât şi pentru conducerea ENEL pentru ca lucrările de mai mare anvergură să fie cuprinse în planul lor de investiţii pentru anul viitor, o situaţie cât mai clară transmisă direct din teren putând face diferenţa într-o astfel de previziune“.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Turismului promite că agenţii economici vor fi consiliaţi Problemele turismului de pe litoral, analizate într-o şedinţă cu uşile închise, la Constanţa

24 Apr 2018 598

Managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa află pe 25 aprilie dacă a trecut de evaluarea anuală a Consiliului Judeţean

22 Apr 2018 566

Festivalul Berii, desfăşurat în perioada 28 aprilie - 1 mai la Pavilionul Expoziţional, bugetat cu peste 100.000 de euro!

22 Apr 2018 915

Concurs de proiecte pentru desemnarea directorului Teatrului pentru Copii şi Tineret ,,Căluţul de Mare”

22 Apr 2018 293

Claudiu Palaz solicită sistarea demolării imobilului Consiliului Județean Constanţa, de pe strada Izvor! (galerie foto +documente)

22 Apr 2018 1459

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Lista proiectelor incluse pe ordinea de zi

20 Apr 2018 346

Consiliul Judeţean Constanţa organizează licitaţie Trotuarul de pe strada Traian va fi reabilitat

19 Apr 2018 518

Prima zi în politică pentru Gabriel Daraban. Este noul președinte al organizației municipale ALDE Constanța (document)

18 Apr 2018 1737

Monument istoric în pericol! Consilierul Bogdan Bola cere Consiliului Judeţean Constanţa să se implice pentru reabilitarea „Mărăşeştiului Dobrogei“ (document)

16 Apr 2018 1461

Program derulat de CJC Vin bursele pentru elevii din județul Constanța

15 Apr 2018 1168

Ce mai cumpără Consiliul Județean Constanța

15 Apr 2018 371

Nicușor Constantinescu la judecată cu Consiliul Județean Constanța. Ce au dispus magistrații de la Tribunalul Constanța

13 Apr 2018 935

Traseul DJ 226A Cetatea Histria - DN 22 Tariverde va fi reabilitat. CJC a solicitat acord de mediu. Date din proiect (document)

13 Apr 2018 772

Dacă n-o fi iar un termen habarnist… Centrul Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“, inaugurat săptămâna viitoare

12 Apr 2018 1848

Pavilionul Expozițional Constanța a obținut autorizația de funcționare. Ce prevede documentul

11 Apr 2018 799

Ce buget pune la bătaie Consiliul Judeţean Constanţa pentru igienizarea unui teren?

11 Apr 2018 328

Consiliul Judeţean a publicat raportul controlului efectuat în Spitalul Judeţean. Adevăratele probleme sunt ţinute în continuare sub preş!

05 Apr 2018 1442

Consilierii judeţeni s-au învârtit în jurul cozii şi… tot au plafonat ajutoarele pentru cazurile medicale! Suma maximă acordată este de 50.000 de lei

05 Apr 2018 837

Liberalul Bola cere conducerii Consiliului Judeţean să avanseze un termen real pentru deschiderea Centrului Multifuncţional pentru Tineret „Jean Constantin“!

04 Apr 2018 549

În trecut, banii au curs fără număr. Consiliul Judeţean Constanţa limitează sumele acordate pentru rezolvarea unor cazuri medicale. Şapte persoane disperate aşteaptă ajutor!

04 Apr 2018 1364

Programul şi componenţa comisiilor de specialitate din cadrul CJC. Când îi găsiţi la „lucru“ pe aleşii judeţeni?

02 Apr 2018 553

Judeţul Constanţa nu renunţă la spitalul regional şi la secţia de pediatrie Ţuţuianu - „Iau în calcul să facem un credit pe 25 de ani, nu mai putem aştepta!“

28 Mar 2018 1166

Se aşteaptă hotărârea de Guvern. „Casa Soarelui“ îşi va relua activitatea şi va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean

28 Mar 2018 1398

Viitoarele ședințe ale Consiliului Județean Constanța vor începe cu intonarea imnului României și cu un moment artistic. Cine a făcut propunerea

27 Mar 2018 450

Vot în Consiliul Judeţean Constanţa pentru amenajarea miniporturilor turistice Ostrov, Capidava, Rasova şi Ghindăreşti

27 Mar 2018 840

Consiliul Județean Constanța convocat în ședință ordinară. Două proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi

27 Mar 2018 676

Gianina Amariei Topolov de la PNL „debutează“ în Consiliul Judeţean Constanţa

27 Mar 2018 606

Consilierul județean Bogdan Bola cere sprijinul președintelui CJC în proiectul WiFi4EU (document)

26 Mar 2018 1713

Firma Grup Milenium Security SA va fi lichidată. Printre acţionari, şi fostul vicepreşedinte al CJC Cristinel Dragomir

26 Mar 2018 341

UPDATE. Constanța. Lucrările pentru amenajarea noii secții de radioterapie, finalizate până la sfârșitul anului. Ce a declarat președintele CJC, Horia Țuțuianu

22 Mar 2018 623

Managerii instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa intră în evaluare. Vor exista surprize, ca în cazul Custurea?

21 Mar 2018 750

Constanţa. Consilierii judeţeni aprobă taxele de vizitare pentru MINAC, Edificiul Roman cu Mozaic, muzeele şi cetăţile Adamclisi şi Hârşova

21 Mar 2018 697

Veteranii scenei constănţene, actorii Ileana Ploscaru şi Alexandru Mereuţă, devin cetăţeni de onoare ai judeţului

20 Mar 2018 706

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Iată proiectele de pe ordinea de zi!

19 Mar 2018 527

Asociaţia Arhiviştilor şi Prietenilor Arhivelor „Ovidius“ Constanţa ar putea restitui către CJC peste 40.000 de lei (document)

19 Mar 2018 645

Judeţul Constanţa se înfrăţeşte cu regiunea Adjaria. Georgienii ar putea face plajă la Mamaia!

18 Mar 2018 1165

Consiliului Judetean Constanţa cumpără servicii de mentenanţă pentru centralele termice

18 Mar 2018 312

Consiliul Judeţean Constanţa a solicitat acord de mediu pentru proiectul de modernizare a DJ 226 Corbu - Săcele - Istria - Mihai Viteazu

17 Mar 2018 500

USR a depus un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean prin care solicită utilizarea cu titlu gratuit a sălii „Remus Opreanu“ de către locuitorii şi ONG-urile din judeţul Constanţa

17 Mar 2018 752

Centrul de excelenţă în turism şi servicii „Tomis“, falimentar! Mănâncă bani din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. Firmele nu sunt interesate să închirieze spaţiile!

15 Mar 2018 1322

Horia Ţuţuianu, după controlul de la Spitalul Judeţean - "La neurologie este jale iar secţia medicală I are deficit mare de personal"! Controlul continuă şi joi

14 Mar 2018 7702

Corpul de Control al CJC și Horia Țuțuianu, verificări la Spitalul Județean Constanța (galerie foto+video)

14 Mar 2018 2525

Proiect de hotărâre depus la Consiliul Judeţean Constanţa. Vizează transparenţa în administraţie. Cine l-a iniţiat

14 Mar 2018 542

Consultarea de piaţă s-a încheiat Actualizarea planurilor cadastrale şi înscrierea în Cartea Funciară a Delfinariului din Constanţa. La cât sunt evaluate

14 Mar 2018 578

Combaterea criminalității în achizițiile publice Echipamente IT de la Consiliul Județean Constanța și Centrul Militar Zonal, livrate de fosta firmă de casă a echipei Mazăre-Constantinescu

12 Mar 2018 734

Constanţa. Consultarea de piaţă organizată de CJC pentru închiderea depozitelor neconforme de deşeuri din judeţ s-a încheiat. A fost primită o singură ofertă!

09 Mar 2018 668

Martie 1918 - martie 2018 Constanţa, primul judeţ din ţară care va adopta o declaraţie simbolică de unire a României cu Republica Moldova! (document)

07 Mar 2018 884

Hotărâre definitivă Nicuşor Constantinescu, obligat să achite Consiliului Judeţean peste 400.000 de lei

05 Mar 2018 1414

Lucrări de reparaţii generale şi renovare în sediile Consiliului Judeţean Constanţa

03 Mar 2018 277

Un supleant cam alintat… Ce avere și interese are viitorul consilier județean PNL Gianina Ionela Topolov? (documente)

28 Feb 2018 1815