Constanţa. Marcaje de avertizare privind interdicţia utilizării căştilor şi telefoanelor mobile în timpul traversării

Având în vedere numărul tot mai mare de pietoni ce utilizează dispozitive electronice în timpul traversării, dispozitive ce afectează substanţial atât atenţia vizuală, cât şi acustică, aleşii locali municipali ai Partidului Mişcarea Populară au solicitat Primăriei montarea unor semne de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni prin care să se interzică utilizarea acestora.
 
În acest sens, municipalitatea a realizat prima trecere semnalizată în acest mod, pe strada Traian din Municipiul Constanţa, în dreptul Liceului Teoretic „Traian”. Municipalitatea va continua plasarea unor marcaje de avertizare în apropierea trecerilor de pietoni, prin care să se indice interdicţia utilizării telefoanelor sau a altor dispozitive electronice mobile în timpul traversării.
 
Consilierii locali municipali ai PMP precizează că astfel de marcaje au fost implementate în multe oraşe din Statele Unite ale Americii şi din Europa, din cauza numărului tot mai mare de accidente cu victime produse din neatenţia pietonilor care se angajează în traversare pe trecerile de pietoni, utilizând telefonul mobil sau purtând căşti.
 
O altă sugestie a aleşilor de la PMP implementată parţial de primărie a fost cea privind suprailuminarea trecerilor de pietoni prin montarea unor corpuri de iluminat cu LED.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.