Administratie locala

Constanța. PUZ-ul inițiat de administratorul societății Stejarul SRL, pentru o investiție P+6E pe strada Patriei, chiar în buza mării, contestat (documente)

  • Primăria Constanța a publicat rezultatul dezbaterii publică a Planului Urbanistic Zonal, pentru un teren de pe strada Renașterii –delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia și plaja Mării Negre, deasupra plajei 3 Papuci, în apropierea sediului IPJ Constanța
  • Pe acest teren un investitor vrea să construiască un P+6, motiv pentru care a inițiat această propunere de PUZ
  • Inițiatorii PUZ sunt Stere și Sultana Ștefan, în calitate de proprietari ai terenului iar elaborator biroul individual de arhitectură urbanist Roxana Mărculescu
  • Coincidență sau nu, administratorul societății Stejarul SRL, una dintre firmele imobiliare care construiesc în municipiu
  • Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost primite sesizări de la mai multe persoane. Toate au contestat acest PUZ
  • Elaboratorului PUZ-ului, a luat act de acestea și ar fi adus modificările necesare
 
Primăria Constanța a publicat rezultatul dezbaterii publică a Planului Urbanistic Zonal, pentru un teren de pe strada Renașterii –delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia și plaja Mării Negre, deasupra plajei 3 Papuci, în apropierea sediului IPJ Constanța, vezi secțiunea “documente”.
Pe acest teren un investitor vrea să construiască un P+6, motiv pentru care a inițiat această propunere de PUZ.
Inițiatorii PUZ sunt Stere și Sultana Ștefan, în calitate de proprietari ai terenului iar elaborator biroul individual de arhitectură urbanist Roxana Mărculescu.
Coincidență sau nu, administratorul societății Stejarul SRL, una dintre firmele imobiliare care construiesc în municipiu.
Înființată în 1992 cu sediul social pe strada Patriei nr. 30, administratorul acestei societăți poartă același nume cu inițiatorul PUZ-ului de care facem vorbire.
Publicul a fost invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile online pe site-ul primăriei Constanța, până la 16.08.2020.

Iată care au fost observațiile locuitorilor municipiului Constanța:
Au fost transmise 49 de notificări către proprietari, persoane fizice și juridice din zona de studiu.
Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost primite sesizări de la mai multe persoane interesate, care au vizat reglementările propuse: Mariana Ivănoiu și Laurențiu Kertesz au formulat adrese prin care își exprimă dezacordul față de proiectul PUZ, deoarece construirea unui bloc în zonă ar duce la supraaglomerarea traficului pe strada Renașterii care este foarte îngustă și cu o singură ieșire. Totodată, constănțenii atrag atenția asupra caracterului instabil al terenului de la țărmul mării, de existența unor izvoare subterane, până în prezent taluzul fiind afectat de repetatele alunecări de teren.
Un alt constănțean, Vivian Nicolae Diaconescu a formulat o adresă prin care solicit corecție material în documentația PUZ, privind modificarea eronată a terenului deținut în proprietate, vezi secțiunea “documente”.
O altă adresă a fost formulată de Asociația Verde Urban, care își manifestă dezacordul față de prezentul PUZ, deoarece apreciază că nu etse specificată corect zona de reglementare în cadrul căruia se propune proiectul, fiind necesară claridicarea modului în care acest teren nu mai este considerat a aparține zonei de reglementare ZRS, ci unei alte zone, care permite construirea unui imobil P+6 E.
Și Radu Mihailov din Constanța a transmis o adresă prin care aduce la cunoștință protestul împotriva acestui PUZ , susținut și în mediul online. Obiecțiunile sunt legate de traficul rutier din zonă, branșarea și descărcarea traficului dinspre strada Renașterii spre strada Patriei, etc.
Un alt grup de cetățeni reprezentanți prin avocat Amelia Cristina Tudor constestă mai multe puncte din PUZ-ul aflat în dezbatere publică, printre care: încălcarea drepturilor de proprietate asupra unor terenuri deținute de petenți, prin construcția de parcări, alei sau șosele, reducerea suprafețelor construibile sau lipsa accesului în zonă din strada Patriei.
Toate aceste sesizări au fost transmise elaboratorului PUZ-ului, care potrivit documentului postat pe site-ul primăriei Constanța a luat act de acestea și ar fi adus modificările necesare.

Rămâne de văzut dacă acest PUZ va trece și de votul Consiliului Local Municipal Constanța, în momentul când va ajunge pe ordinea de zi a ședinței.
 
Citește și:


Constanța. Proiect imobiliar, cu opt etaje și spații comerciale, desființat de instanța de contencios-administrat

Se va mai construi un bloc de opt etaje! Unde va fi situat
Un bloc din Faleză Nord va fi supraetajat. Cine este investitorul (document)


Autorizaţia de construire şi PUZ-ul unui imobil de pe strada Dezrobirii, atacate în instanţă de Prefectura Constanţa (galerie foto+document)
 
Coincidență sau nu, patronul societății Stejarul SRL, poartă același nume cu investitorul PUZ pentru un teren pe strada Renașterii, în apropierea sediului IPJ Constanța, la mâna constănțenilor! (documente)
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Funcționarii publici din Primăria Constanța, trimiși în judecată în dosarul ''Riviera Residence", vor fi suspendați din funcție. Unii nu mai lucrează în instituție

23 Oct 2020 3003

Concursul pentru desemnarea managerului Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" va fi anulat (documente)

22 Oct 2020 1110

Consiliul Județean Constanța se va constitui la sfârșitul lunii. PNL ar putea păstra și funcțiile de vicepreședinți

21 Oct 2020 2070

Achizițiile și concursurile organizate în ultima parte din mandatul lui Țuțuianu la coducerea CJ Constanța, sub semnul întrebării! Nu au aviz juridic și ar putea fi anulate

20 Oct 2020 2502

Vergil Chițac “Povara recunoștinței sau cum își recompensează domnul Făgădău, până în ultimul moment, clientela din bani publici”

19 Oct 2020 2834

Constănțenii pot veni cu observații în fiecare etapă de realizare a Planului Urbanistic General al municipiului Constanța

17 Oct 2020 869

Cine vrea să fie director la Centrul Cultural Judetean Constanța "Teodor T. Burada". Concurs de proiecte de management (documente)

17 Oct 2020 2735

Începe plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare din municipiul Constanța

15 Oct 2020 642

Primăria cumpără servicii de consultanţă pentru proiectul de reabilitare a zonei centrale a municipiului Constanța

13 Oct 2020 770

Barometru urban. Calitatea vieții în Constanța este în medie de nota 7

12 Oct 2020 1316

Directorul AFIR, liberalul Dorin Opreanu în cărți pentru postul de administrator public al județului Constanța

10 Oct 2020 2840

Făgădău lasă primăria Constanța digitalizată. Platformă pentru certificate de urbanism și autorizații de construire

01 Oct 2020 2168

Arhitectul șef al Primăriei Constanța, Radu Vânturache despre storymap-ul dedicat documentației de urbanism Plan Urbanistic General al municipiului

30 Sep 2020 2143

Se depun cererile pentru permisele de călătorie gratuite valabile pentru anul 2021

28 Sep 2020 1603

Comuna constănțeană Cogealac a rămas fără primar chiar înainte de alegerile locale

25 Sep 2020 1412