Constanţa, un viitor Smart City la malul Mării Negre

 

La masa rotundă organizată ieri de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, în colaborare cu American Chamber or Commerce (AmCham) România, s-a stabilit că oraşul Constanţa va ajunge în viitorul apropiat un Smart City.
 
Au participat primarul Decebal Făgădău, Madeline Alexander - membru în Consiliul Director AmCham România, Joshua Burke - ataşat comercial Ambasada SUA, Sorin Rugină - rectorul Universităţii „Ovidius“, Teodor Patrichi - administratorul Terminal Pasageri al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa şi Ion Dănuţ Jugănaru - directorul General al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai companiilor care participă la dezvoltarea strategiilor de dezvoltare urbană a oraşelor ce adoptă strategia Smart City.

Constanţa este un oraş de viitor”

Edilul-şef al Constanţei consideră că aceste mese rotunde vor fi din ce în ce mai numeroase, companiile multinaţionale având ocazia să găsească un teren propice pentru a investi capital.
 
„Slavă Domnului, avem oameni de afaceri, avem universităţi, avem un cadru instituţional larg. Ne dorim ca tot ceea ce facem noi să ajungă în cât mai multe ţări, în cât mai multe oraşe, astfel încât toată lumea să înţeleagă că oraşul Constanţa este un oraş de viitor, nu are datorii, are un buget serios şi, mai important decât atât, are oameni care doresc să schimbe lumea“, a declarat Decebal Făgădău în discursul său de deschidere.

Se construieşte un nou terminal în Portul Constanţa

În cadrul conferinţei, unul dintre reprezentanţii companiei Epstein Architecture & Engineering, creatoare a proiectului Xtank, a anunţat că se doreşte construirea unui nou terminal în Portul Constanţa.
 
„Dorim să construim un nou terminal în Portul Constanţa, primind în trei etape investiţii de 300 de milioane de dolari, ce vor crea 2.000 de locuri de muncă pentru perioada de construcţii, apoi 200 de locuri permanente”, a declarat, în cadrul evenimentului, reprezentantul Epstein.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Murfatlar cumpără de la CNC Romcenter SRL stații de autobuz pentru proiectul „Smart City Murfatlar“! (DOCUMENT)

16 Mar 2024 606

Afaceri Constanța Primăria Murfatlar a cumpărat echipamente și sisteme inteligente de management urban de la firma lui Gheorghe Bucur, fost director general adjunct la RADIONAV (DOCUMENT)

05 Mar 2024 558

Licitația pentru furnizarea stațiilor de autobuz în cadrul proiectului Smart City Murfatlar a fost contestată la CNSC

26 Feb 2024 617

Primăria Saraiu, județul Constanța, contract de peste 1,4 milioane lei cu o firmă înființată anul trecut (DOCUMENT)

23 Feb 2024 724

Orașul Constanța supravegheat prin sistemul de monitorizare „SAFE CITY 20”

31 Jan 2024 912

Primăria orașului Murfatlar, județul Constanța cumpără stații de autobuz. Care este valoarea contractului (DOCUMENT)

21 Oct 2023 944

Radiografia Smart City în România. Pe ce loc a ajuns municipiul Constanța în clasamentul orașelor inteligente? (DOCUMENT)

19 Jul 2022 4267

Județul Constanța O nouă firmă ce se ocupă de colectarea deşeurilor a fost înființată la Mangalia

16 Jun 2022 1035

Ministrul Vasile Dîncu Pandemia şi războiul din Ucraina ne-au arătat cât de fragile sunt oraşele

31 Mar 2022 898

Locuitorii municipiului Constanța, invitați să contribuie la Strategia Smart City (document)

08 Jun 2020 1928

Strategia Smart City a municipiului Constanța. După perioada de consultare, se va organiza dezbatere publică (galerie foto)

05 Jun 2020 1584

Centru pentru Inițiative Comunitare după modelul bibliotecilor din Finlanda

19 May 2020 1967

Strategia Smart City a municipiului Constanța lansată în consultare publică (documente)

18 May 2020 3424

Echipele SC Confort Urban au demarat lucrările Soluții de monitorizare inteligentă a traficului la intrările în Constanța (galerie foto)

12 Feb 2020 2091

Caravana Smart City, la Constanța Decebal Făgădău - „Constanța este în etapa de realizare a strategiei de Smart City” (galerie foto)

13 Sep 2019 1667