Constănţenii, aşteptaţi să îşi spună părerea CJC vrea reguli noi la Pavilionul Expoziţional Constanţa (document)


 
La nici patru luni de la adoptarea Regulamentului de Ordine Interioară pentru Pavilionul Expoziţional Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a lansat, pe pagina electronică a instituţiei, în dezbatere publică, un proiect privind modificarea acestui regulament. Astfel, societatea civilă constănţeană este aşteptată să participe cu propuneri de modificare a proiectului. Noile modificări sunt necesare şi vor ajuta la o mai bună desfăşurare a activităţii în incinta pavilionului, se menţionează în raportul proiectului.
 
Cei care vor să organizeze evenimente culturale, expoziţii, festivităţi de premiere, conferinţe, seminarii, târguri şi alte evenimente în incinta Pavilionului Expoziţional Constanţa vor trebui să respecte noile reguli impuse de CJC, dacă regulamentul va fi adoptat.
Mai exact, oricine va dori să organizeze un eveniment în acest spaţiu va trebui să respecte o procedură clară. Primul pas constă în depunerea unei cereri, cu cel puţin cinci zile lucrătoare înainte de desfăşurarea evenimentului, în care vor fi menţionate perioada în care se va desfăşura evenimentul, durata lucrărilor de amenajare şi dezafectare a spaţiului şi suprafaţa ocupată, alături de documentele de identificare ale participantului. Cererea trebuie depusă la sediul Direcţiei Generale Administrare Domeniu Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa.
 
În următoarea etapă, cererea va fi analizată de şeful de serviciu al Pavilionului Expoziţional, după care solicitantul va primi un răspuns, în scris. Atât amenajarea, cât şi dezafectarea spaţiului se vor realiza pe cheltuiala exclusivă a solicitantului, se arată în acelaşi proiect.
 
Proiectul aflat în dezbatere publică mai cuprinde şi modul de calcul al valorii taxei de utilizare temporară a spaţiului solicitat, care va fi determinată în funcţie de spaţiul închiriat. Este important de menţionat faptul că această taxă va fi achitată înainte de desfăşurarea evenimentului în cadrul Pavilionului Expoziţional. În procedura de selecţie a solicitărilor este specificat faptul că evenimente de acelaşi fel se vor desfăşura aici la un interval de cel puţin zece zile.
 
Pentru o mai bună organizare a activităţii, în proiectul supus dezbaterii publice se menţionează că este interzisă închirierea sau subînchirierea spaţiului de către solicitant.
Pe de altă parte, CJC se obligă să asigure un număr limitat de locuri de parcare pentru fiecare solicitant, în funcţie de spaţiul închiriat.
 
Vă reamintim că dreptul de administrare a clădirii nu a aparţinut dintotdeauna CJC, obiectivul aflându-se în administrarea Fundaţiei Fantasio Constanţa, care a fost înfiinţată în luna martie a anului 2005, printr-o hotărâre a CJC. Totuşi, recent, Pavilionul Expoziţional, în care CJC a investit peste 8 milioane de lei - bani luaţi cu împrumut din cauza unei finanţări ratate -, a trecut în proprietatea publică a judeţului Constanţa, după ce consilierii judeţeni i-au retras dreptul de administrare Fundaţiei Fantasio, în urma recomandărilor Curţii de Conturi.
 

Pentru a aduce mai multe venituri la bugetul judeţului, consilierii judeţeni au votat, în primăvara anului trecut, ca Pavilionul Expoziţional Constanţa să fie concesionat.
 
Imobilul este situat pe malul lacului Siutghiol, la intrarea în staţiunea Mamaia, dinspre Delfinariu. Clădirea beneficiază de o sală de expoziţie cu o suprafaţă totală de peste 4.800 mp, o sală de conferinţe cu capacitate de 300 de locuri, precum şi de spaţii destinate diverselor servicii, cum ar fi: centru de presă, cabinet medical, secretariat, birouri firme, zone de alimentaţie publică etc. Suprafaţa totală a Pavilionului Expoziţional este de peste 7.600 mp, distribuită în trei corpuri distincte.

 
Acesta este cel de-al treilea proiect de hotărâre pe care conducerea CJC îl supune dezbaterii publice. Al treilea din acest an şi, dacă ne gândim, al treilea de la înfiinţarea acestei unităţi administrativ-teritoriale. Pe lângă acest proiect, CJC a mai supus dezbaterii publice alte două proiecte, la jumătatea lunii februarie a acestui an. Primul dintre acestea vizează stabilirea tarifelor, taxelor şi impozitelor locale pentru instituţiile de cultură din judeţ, iar cel de-al doilea se axează asupra bugetului judeţului Constanţa pentru anul 2016. După expirarea termenului în care acestea se află în dezbatere publice, proiectele vor intra pe ordinea de zi a şedinţelor CJC şi vor fi supuse aprobării consilierilor judeţeni.
 
În secțiunea documente puteţi vizualiza proiectul iniţiat de CJC şi supus dezbaterii publice privind modificarea Regulamentului de ordine interioară al Pavilionului Expoziţional Constanţa. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 597

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 618

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 488

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1273

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2359

Achiziționarea serviciilor de consultanță juridică și reprezentare juridică în instanță pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENT)

22 Apr 2024 320

Ședință CJ Constanța Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului își dorește repartizarea unui spațiu pentru înființarea unui birou județean (DOCUMENT)

21 Apr 2024 374

Ședință CJC Rămâne sau nu, Consiliul Județean Constanța în Asociația de Dezvoltare Durabilă? (DOCUMENT)

21 Apr 2024 567

Ședință CJC Regulament de finanţare nerambursabilă din fonduri publice pentru activităţi de tineret de interes local (DOCUMENT)

21 Apr 2024 562

Ședință CJ Constanța Achiziția serviciilor juridice de consultanță pentru obiectivele de investiții în curs de realizare, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

21 Apr 2024 402

Ședință a CJ Constanța Preluarea unor bunurilor imobile din domeniul public al UAT Comuna Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 474

Ședință ordinară a CJC Organigrama și Statul de funcții pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

20 Apr 2024 454

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 618

LIVE TEXT Ședință extraordinară a Consiliului Județean Constanța. Ordinea de zi, suplimentată cu încă un proiect (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 954

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 352