Constănțenii care au investit în eficiență energetică, vor fi scutiți de la plata impozitului pe clădire


Print-un amendament inițiat de consilierii USR Constanța și aprobat cu majoritate de voturi în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local din acest an, de anul acesta va fi aplicată și în municipiul nostru scutirea impozitului pe clădiri pentru proprietarii care au executat pe cheltuiala lor lucrări de intervenție pentru creșterea performanței energetice (instalarea de panouri solare, pompe de caldură sau izolare termică a cladirilor cu materiale ecologice).
 
Sumele scutite din impozite pot fi ușor recuperate prin accesarea fondurilor europene din cadrul mecanismului privind Pactul ecologic european (Green Deal).

Atfel, fondurile se intorc la cetățenii care investesc în construirea sau renovarea de clădiri care să polueze mai puțin mediul înconjurător, sunt efciente din punct de vedere energetic și care le vor oferi, pe termen lung, un mediu mai sănatos.

Potrivit viceprimarului Florin Cocargeanu, Serviciul Public de Taxe și Impozite are la dispoziție 60 de zile pentru stabilirea normelor de aplicare pentru această scutire de impozit.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Local Constanța votează majorarea cu până la 500% a impozitului pentru clădiri neîngrijite Supraimpozitare și pentru imobile deținute de afaceriștii Papari, Done, Băluță sau spaniolii de la Ircosol Delta (DOCUMENTE)

24 Nov 2023 7377

Este oficial! Constănțenii care au investit în eficienţa energetică a locuințelor nu mai plătesc impozitului pe clădire. Cum puteți beneficia de această scutire? (DOCUMENT)

06 Mar 2023 16184