Constănțenii se opun construirii blocului de cinci etaje din Faleză Nord. Consiliul Local Municipal votează respingerea Planului Urbanistic Zonal (DOCUMENTE)

  • Chițac le cere consilierilor locali municipali să respingă un PUZ pentru edificarea unui bloc din Faleză Nord, ca o consecință a tuturor etapelor de consultare de până acum și pentru că nu au fost identificate suficiente elemente de contribuție benefică la situația existentă în zonă
  • Daniela Ciutacu și Ștefan Marius vor să ridice un bloc cu 5 etaje în acest cartier.
  • Investitorii au depus la Primăria Constanța încă din octombrie 2019 un anunț de consultare publică pentru “Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de str. Pescarilor, str. Cașin, str. Unirii, str. Locotenent Gh. Economu, str. Maior Șofran“
  • După ce anunțul de consultare a fost publicat au fost emise și 17 notificări către proprietari, persoane fizice și juridice din zona de studiu
 

 
Situat în imediata apropiere a plajei, cartierul Faleză Nord a devenit în ultimii ani, raiul investitorilor imobiliari.

Așa se face că și Daniela Ciutacu și Ștefan Marius vor să ridice un bloc cu 5 etaje în acest cartier.

Investitorii au depus la Primăria Constanța încă din octombrie 2019 un anunț de consultare publică pentru “Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de str. Pescarilor, str. Cașin, str. Unirii, str. Locotenent Gh. Economu, str. Maior Șofran“.

Zona pentru elaborarea PUZ cuprinde un teren în suprafață de 22,412 ha a cărei funcţiune predominantă este locuirea colectivă, iar terenul pe care se dorește construirea blocului are o suprafață de 506 mp.

În proiectul de prezentare se menționa intenția de ridicare a unui imobil S+P+5E și a amenajearea a 21 de locuri de parcare la subsol și la nivelul solului.

După ce anunțul de consultare a fost publicat au fost emise și 17 notificări către proprietari, persoane fizice și juridice din zona de studiu.

Asociaţia de proprietari FZ11 a trimis obiecţiuni cu privire la faptul că documentaţia PUZ nu respectă realltatea din teren, fiind evidenţiate spaţii verzi care nu există şi care nici nu pot fl realizate și nu sunt respectate distanţele minime faţă de clădirile existente şi dimensiunile căilor de acces pentru autospecialele de stingere a incendiilor.


Totodată, prin adresa formulate se precizează că nu se asigură însorirea în conditiile invecinării cu un bloc de 9 etaje și problema lipsei locurilor de parcare mai ales în sezonul estival când afluxul turiştilor blochează transportul în comun şi accesul locuitorilor din zonă.

Și Asociaţia de proprietari a blocului Cl a transmis și ea dezacordul faţă de proiectul imobiliar, vezi secțiunea „documente”.
 
Într-un cuvânt vecinii s-au opus cu vehemență proiectului imobiliar.

Ulterior și Comisia Tehnică de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa a analizat solicitarea de modificare a Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de strada Pescarilor, Caşin, Unirii, Locotenent Ghe. Economu şi strada Maior Şofran, în scopul ridicării unui bloc cu cinci etaje.

În ședința de joi, 31 martie, primarul Vergil Chițac le cere consilierilor locali municipali să respingă acest PUZ, ca o consecință a tuturor etapelor de consultare de până acum și pentru că nu au fost identificate suficiente elemente de contribuție benefică la situația existentă în zona care se dorește a fi reglementată prin intermediul acestui PUZ, vezi secțiunea „documente”.
 
Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Ședința Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism, reprogramată. Ordinea de zi

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierul local Mihai Ochiuleț (USR), despre lupta surdă dusă cu Felicia Ovanesian pentru proiectul de înființare a unui parc în Constanța

02 Jul 2022 872

Complex modern la Vaslui. Constanța a optat pentru varianta mai ieftină de bazin olimpic! (DOCUMENTE)

02 Jul 2022 832

Salvate de pandemie și de votul PNL și PSD din CLM Constanța. Turnuri de 15 etaje pe locul fostului restaurant Parc din Mamaia (DOCUMENTE)

01 Jul 2022 2045

Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!

30 Jun 2022 593

Contractul cu Polaris a fost adiționat! Primarul Chițac se așteaptă ca instanța să decidă cine are dreptate

30 Jun 2022 749

USR Constanța îi arată din nou pisica lui Vergil Chițac - „Primarul ține blocat noul regulament modificat al parcărilor din Constanța”!

29 Jun 2022 870

Consilierii municipali USR vor monitorizare GPS pentru autoturismele ce fac parte din parcul auto al Primăriei Constanța

28 Jun 2022 575

Constănțeanul supărat. Oamenii reclamă că la numărul de telefon afișat la sediul Serviciului Gestionare Cimitire nu răspunde nimeni. Cum explică situația Primăria Constanța?

27 Jun 2022 1069

Se reconfigurează zona Aleea Lupeni. Primăria Constanța propune exproprieri. Este vizat și terenul vândut de Octav Tour SRL pe care un alt investitor vrea să ridice un P+7! (DOCUMENT+ GALERIE FOTO)

27 Jun 2022 5522

Cum se împart finanțările nerambursabile pentru proiectele culturale din bugetul Consiliului Județean Constanța? (DOCUMENT)

25 Jun 2022 1136

Ce spune secretarul Primăriei Ovidiu în legătură cu subevaluarea inițială a unui teren din localitate scos la licitație pentru 99 de ani?

24 Jun 2022 1221

Cine sunt noii administratori ai Regiei Județene de Drumuri și Poduri? Astăzi se încheie și mandatul directorului interimar

23 Jun 2022 1227

Din aberațiile ședințelor în format videoconferință. CJC a alocat aproape 1.5 milioane de lei unei Asociații al cărui secretar este chiar un consilier județean PNL (DOCUMENTE)

23 Jun 2022 2357

Consilierii județeni aprobă procedura prin care Regia de Drumuri și Poduri se transformă în societate pe acțiuni (DOCUMENTE)

22 Jun 2022 952

Consilierii județeni vot vota un protocol cu Arhiepiscopia Tomisului. Ce prevede acesta? (DOCUMENTE)

21 Jun 2022 951