Constănţenii vor scoate mai mulţi bani din buzunar Ce taxe şi impozite se vor majora în 2014

În 2014, contribuabilii constănţeni vor fi nevoiţi să scoată din buzunar mai mulţi bani pentru achitarea taxelor şi a impozitelor. Asta pentru că, potrivit declaraţiilor primarului Radu Mazăre, „toate taxele se indexează cu rata inflaţiei din ultimii trei ani de zile”. Mai exact, cu 16,05%. „Legea, în România, aşa spune. Guvernul a obligat primăriile cu datorii să indexeze deja de anul trecut. Deci cu rata inflaţiei pe doi ani. Primăriile care nu aveau datorii puteau să nu indexeze, ceea ce am făcut noi, Constanţa. Singurii din România, anul trecut. Anul ăsta, fiind al treilea an, suntem obligaţi să facem această indexare. Legea ne obligă să indexăm, chiar dacă avem, chiar dacă n-avem datorii. Noi n-avem. Suntem recunoscuţi şi în piaţa financiară că ne-am achitat întotdeauna perfect toate datoriile”, a ţinut să precizeze şeful administraţiei publice locale.
Mai explicită a fost însă Carmen Trentea, directorul executiv adjunct al Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa. Trentea a menţionat că „se indexează numai impozitele pe clădiri şi terenuri cu 16,05%. Celelalte taxe rămân neschimbate, rămân exact ca în acest an”. Aşadar, cel puţin pentru moment, taxele speciale nu vor fi majorate.

„Gunoiul rămâne 10 lei pentru persoanele care nu beneficiază de subvenţia la căldură şi de la 3 la 8 lei pentru cele care beneficiază de subvenţie. Şi impozitul pe autoturisme rămâne neschimbat”, susţine Trentea.
Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2014 a avut şi doi oponenţi. Este vorba despre consilierii PDL Iustin Fabian Roman şi Stelian Gima, care au votat împotriva proiectului, argumentând că „una dintre promisiunile Guvernului USL şi a primarului Constanţei era că nu vor creşte taxele şi impozitele locale”. „Astăzi, Consiliul Local Constanţa a crescut nivelul taxelor şi impozitelor, ceea ce contravine cu promisiunile lor electorale. Am refuzat să fim părtaşi la aşa ceva, mai ales din cauza reacţiei primarului Radu Mazăre care, după mai mult de un an de guvernare USL, încă mai dă vina pe Guvernul Boc, uitând că are toate pârghiile necesare pentru a face bine constănţenilor”, susţin cei doi consilieri locali. Tot ei adaugă: „Dacă acest oraş va avea ghinionul să-l aibă primar pe Mazăre şi în 2050, cu siguranţă va da vina tot pe Guvernul Boc”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1248

Un nou termen în instanță în dosarul dintre Asociaţia fondată de Mazăre și Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanța

19 Apr 2024 529

Judecătorii resping cererea lui Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, de liberare condiţionată! (MINUTĂ)

17 Apr 2024 1179

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, află miercuri dacă va fi eliberat condiționat!

16 Apr 2024 3889

Administrația Chițac, în proces cu Mazăre și Nicușor pentru Fundația Fantasio! Surpriză la Tribunalul Constanța (MINUTA)

14 Apr 2024 679

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 642

Administrația Chițac, proces pe 10.000 de euro cu Mazăre, Nicușor și Fundația Fantasio! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

02 Apr 2024 614

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 849

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 851

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 631

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 846

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1433

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1126

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 977

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1487