Constructorul nu apare în Lista Albă ANAF. Autorizația de construire pentru proiectul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare, prelungită cu doi ani

  • City-managerului municipiului Constanța, Felicia Ovanesian susține că nu este vorba despre o modificare a termenului de execuție, ci doar prelungirea valabilității autorizației de construire
  • Contractul privind reabilitarea zonei Ștefan cel Mare, proiect care se ridică la 90 milioane lei, sumă provenită din fonduri europene, însă se derulează cu mare dificultate
  • Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL este Ligia Andreea Paraschiv, însă în piață sunt informații că acționariatul s-ar fi schimbat
  • Deoarece nu are suficienți angajați, în acest proiect, bucureștenii lucrează cu trei subcontractanți: Hiwaters Solutions din Râmnicu Vâlcea, Mooz Services din Constanța și Fraicom SRL tot din Capitală.
  • Potrivit www.confidas.ro, compania din Capitală nu apare în Lista Albă ANAF. Acest lucru indică probleme financiare pentru SRL-ul bucureștean
 
Municipiul Constanța prin primar a solicitat compartimentul de urbanism prelungirea autorizației de construire pentru lucrările din zona centrală a municipiului Constanța, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile (n.r. Ștefan cel Mare).

Ieri, a fost eliberată AC 1.093 cu valabilitate 24 de luni până la 05.12.2024.

City-managerului municipiului Constanța, Felicia Ovanesian susține că nu este vorba despre o modificare a termenului de execuție, ci doar prelungirea valabilității autorizației de construire.

Contractul privind reabilitarea zonei Ștefan cel Mare, proiect care se ridică la 90 milioane lei, sumă provenită din fonduri europene, însă se derulează cu mare dificultate.

Felicia Ovanesian, city managerul municipiului Constanța a precizat în urmă cu două săptămâni, că proiectul de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare este în pericol.

„Există un risc major de reziliere cu antreprenorul care execută lucrările de reabilitare a străzii Ștefan cel Mare. Însă, o dată cu rezilierea, Primăria Constanța pierde și  finanţarea europeană”, a susținut Ovanesian.

Aceasta s-a declarat nemulțumită de ritmul în care se desfășoară lucrările din zona centrală a municipiului Constanța, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 - Axa prioritară 4 - Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile.

„Termenul de finalizare pe Ștefan cel Mare este iunie 2023, nu poate fi 2025. Acel panou este greșit, nu știm cum a apărut. De la ultima actualizare a graficului de execuție, nu mai există nicio altă cerere de actualizare. Dar este adevărat, nu se lucrează pe Ștefan cel Mare. Nu știm de ce. La toată întâlnirile cu antreprenorul, acesta promite că va relua lucrările. Ne întâlnim în fiecare joi și ne spune mereu aceleași lucruri. Posibilitatea de reziliere există, dar există riscul să pierdem finanțarea europeană, pentru ca o nouă licitație pentru lucrări poate dura și mai mult un an”, a declarat city managerul Constanței.


Lucrările sunt realizate de Meva Concept SRL.
 

Meva Concept SRL are sediul în București și are ca obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

În anul 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 54.297.799 de lei, profit net de 1.077.967 de lei și 16 angajați. La momentul semnării contractului cu Primăria Constanța aveau raportați doar 9 angajați.

Asociatul unic și administratorul Meva Concept SRL este Ligia Andreea Paraschiv, însă în piață sunt informații că acționariatul s-ar fi schimbat.

Deoarece nu are suficienți angajați, în acest proiect, bucureștenii lucrează cu trei subcontractanți: Hiwaters Solutions din Râmnicu Vâlcea, Mooz Services din Constanța și Fraicom SRL tot din Capitală.
 
Potrivit www.confidas.ro, compania din Capitală nu apare în Lista Albă ANAF. Acest lucru indică faptul că SRL-ul are probleme financiare.
 
O entitate apare în Lista Albă AFAF atunci când și-a declarat și achitat la scadență obligațiile fiscale de plată și care nu figurează în evidențele fiscale cu obligații bugetare restante.
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare, în pericol?! Există posibilitatea de reziliere, dar riscul este să se piardă finanțarea europeană

Comunicare zero din partea autorităților. Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” prelungit până în 2025?!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1324

Aproximativ 200 de veterani din teatrele de operații au acum gratuitate pe mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța(DOCUMENT)

01 Apr 2024 725

Nomad Atelier a elaborat documentația Proiectul de modernizare unor stații de transport în comun din Constanța mai scump cu 130.000 de euro(DOCUMENT)

25 Mar 2024 674

Harta strategică de zgomot pentru municipiul Constanța Sursa principală de zarvă este traficul rutier (DOCUMENT)

23 Mar 2024 694

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 444

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 2072

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 835

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 673

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1469

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 785

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 778

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 877

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 841

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2756

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1325