Administratie locala

Contracte semnate recent, dar şi restanţe Ce proiecte are în implementare Consiliul Judeţean Constanţa? (galerie foto)

Consiliul Judeţean Constanţa are în derulare opt proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanţare. Unul dintre proiecte este „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi valorificarea cultural-turistică a Cetăţii Carsium (Hârşova)”. Valoarea proiectului este de 10.570.361,98 de lei (aprox. 2.269.682 de euro) - din care contribuţie proprie beneficiar: 197.756,47 de lei. Proiectul face parte din POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.
 
Prin acest proiect, CJC urmăreşte restaurarea, conservarea, protejarea şi punerea în valoare la adevărata dimensiune a Cetăţii Carsium (Hârşova), obiectiv istoric de importanţă naţională aflat de mult timp într-o stare de degradare, neamenajat adecvat pentru descoperirea lui de vizitatori. Prioritatea principală este salvarea şi apoi restaurarea, amenajarea funcţională şi punerea lui în valoare.
 
Obiectivele proiectului: conservarea , restaurarea şi protejarea Cetăţii Carsium prin realizarea de lucrări aferente sectorului Turnul Comandantului şi zidurilor acestuia, consolidare Zid Sector Port, lucrări aferente Zidului Sector Incinte Vest, lucrări amenajare sit; lucrări împrejmuire, realizarea unui corp multifuncţional care să asigure toate utilităţile administrative necesare (grupuri sanitare, inclusiv cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii etc.). Corpul multifuncţional va adăposti ca funcţiuni grupuri sanitare demixtate şi pentru persoane cu dizabilităţi, dar şi un loc pentru paznic şi diverse informaţii turistice.
 
„Salvarea si punerea in valoare a Mormântului Pictat Hypogeu” este un alt proiect pentru care a fost semnat contractul de finanţare. Valoarea proiectului este 6.419.336,47 de lei (aprox.1.377.924 de euro) - din care contribuţie proprie beneficiar 105.701,14 lei - pe PO Regional 2014-2020, Axa Prioritara 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.
 
Obiectivul general al proiectului urmăreşte salvarea şi punerea în valoare la adevărata dimensiune a Mormântului Pictat Hypogeu. Prin acest proiect de investiţie se urmăreşte ca judeţul Constanţa, parte componentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, să gestioneze în mod eficient resursele patrimoniului cultural local, să valorifice potenţialul acestuia pentru o dezvoltare sustenabilă care să permită creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale. La finalul proiectului, monumentul de patrimoniu Mormântul Pictat Hypogeu va fi restaurat, protejat si conservat.
 
„Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic” are o valoare de 14.362.838,12 lei (aprox. .088.782,39 de euro) - din care contribuţie proprie beneficiar 309.727,32 de lei. Obiectivul general al proiectului este în concordanţă cu obiectivul strategic al priorităţii de investiţie urmărind impulsionarea dezvoltării locale prin reabilitarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic, parte componentă a patrimoniului cultural naţional.
 
Obiectivele specifice ale proiectului: restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea monumentului istoric Edificiul Roman cu Mozaic (inclusiv restaurarea, protecţia şi conservarea mozaicurilor interioare şi restaurarea plasticii faţadei şi a acoperişului), dotări interioare (instalaţii, echipamente şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc, antiefracţie), dotări pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural mobil şi imobil, activităţi de marketing şi promovare turistică a obiectivului restaurat, inclusiv digitalizarea acestuia, în cadrul proiectului, şi creşterea numărului preconizat de vizite la obiectivul de patrimoniu cultural.
 
Un alt proiect aflat în implementare este „Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa”, cu o valoare de 19.521.820,91 de lei (aprox. 4.187.614 euro), din care contribuţie proprie beneficiar 388.176,94 de lei. Obiectivul general al proiectului este în concordanţă cu obiectivul strategic al priorităţii de investiţie, urmărind impulsionarea dezvoltării locale prin reabilitarea şi punerea în valoare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, parte componentă a patrimoniului cultural naţional. Prin acest proiect de investiţie se urmăreşte ca judeţul Constanţa, parte componentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, să gestioneze în mod eficient resursele patrimoniului cultural local, să valorifice potenţialul acestuia pentru o dezvoltare sustenabilă care să permită creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale.
 
Obiective specifice proiectului sunt: restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea monumentului istoric „Muzeul de istorie naţională şi arheologie Constanţa” - prin realizarea de lucrări de revitalizare a zidăriilor de piatră şi cărămidă şi a bolţilor cu degradări, lucrări de restaurare interioare la spaţiile boltite şi la componentele artistice ale sălilor şi frescei din aula „Adrian Rădulescu”, lucrări de restaurare exterioare la faţade şi acoperişuri, lucrări de arhitectura, lucrări de intervenţie structurală şi lucrări de instalaţii, dotări interioare (instalaţii, echipamente şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţa la foc, antiefracţie), dotări pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural mobil şi imobil, activităţi de marketing şi promovare turistică a obiectivului restaurat, inclusiv digitalizarea acestuia, în cadrul proiectului.
 
Alte proiecte sunt „Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ223, tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin”, „Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”, „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava” şi „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa”.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, despre preluarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“!

22 Oct 2018 757

CJC a alocat bani pentru 47 de primării din judeţ. Cea mai mare sumă ajunge la Castelu!

20 Oct 2018 175

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără servicii de consultanţă pentru proiectul de restaurare a Cetăţii Carsium

20 Oct 2018 301

În premieră CJC, CCINA şi Primăria Constanţa organizează „Zilele Dobrogei“, în perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional (document)

20 Oct 2018 788

PSD Constanţa se va întruni în şedinţă de Birou Politic Judeţean. Se vor nominaliza potenţiali miniştri

19 Oct 2018 611

UPDATE Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi (galerie foto)

19 Oct 2018 885

Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ îşi completează domeniul de activitate. Iată modificările! (document)

18 Oct 2018 443

Peste 200 de oficiali din Constanţa şi Tulcea dau mână cu mână. Se va adopta un act de promisiune civică. Cât va costa şedinţa dedicată Centenarului Marii Uniri? (document)

18 Oct 2018 1089

Nicuşor Constantinescu, avertisment în penitenciar. Ce a făcut fostul şef al CJC

17 Oct 2018 822

Nicuşor Constantinescu, executat silit! A fost somat, atât în penitenciar, cât şi la domiciliu, să restituie un prejudiciu Consiliului Judeţean Constanţa. A refuzat (document)

10 Oct 2018 6570

Spaţiile comerciale din Spitalul Judeţean Constanţa, scoase la licitaţie

09 Oct 2018 255

ALDE Constanţa a solicitat vacantarea mandatului de consilier judeţean deţinut de Daniel Learciu. Ce a depus la Prefectură

08 Oct 2018 1064

Cine a fost numit în fruntea Biroului de Turism pentru Tineret. A fost şef de cabinet la CJ Constanţa

06 Oct 2018 977

Seawiew Media a avut nevoie de un an să mute două panouri publicitare amplasate pe terenul CJC

05 Oct 2018 740

Consiliul Județean Constanța organizează procedură pentru atribuirea a patru trasee de transport județene

02 Oct 2018 243

Proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”, finanţat de Consiliul Judeţean Constanţa

01 Oct 2018 375

Cumpăna e în sărbătoare. Zeci de locuitori ai comunei și oaspeți de seamă la Festivalul internațional Rodul pământului (galerie foto)

29 Sep 2018 1179

AEC şi CJC merg în instanţă Subvenţia la transportul judeţean pentru elevi şi studenţi, tranşată abia în 2019! Va crește abandonul şcolar?

29 Sep 2018 1169

LIVE TEXT Consiliul Judeţean Constanţa convocat în şedinţă ordinară. Mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

28 Sep 2018 1267

Fostul președinte al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu a dat în judecată Penitenciarul Poarta Albă

28 Sep 2018 604

Monumentul din Topraisar ridicat în cinstea eroilor români căzuți în Primul Război Mondial, preluat de CJC (document)

26 Sep 2018 351

Scapă de haznale? Situaţie dramatică în zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţul Constanţa. CJC va lua o decizie importantă! (document)

26 Sep 2018 351

Delfinariul din Constanţa ar putea fi extins, potrivit Masterplanului investiţiilor în turism

25 Sep 2018 369

Un nou sens giratoriu în Eforie Sud! Pentru realizarea lui se va face un schimb de teren cu CJC (document)

25 Sep 2018 923

Consilierii judeţeni votează vineri pentru modernizarea reţelei de infrastructură în nordul judeţului Constanţa

25 Sep 2018 347

Şeful RAR Constanţa, Adrian Bizineche - o avere impresionantă (document)

25 Sep 2018 2353

Tronsonul de drum reabilitat de pe DJ 224, între localităţile Medgidia, Tortoman şi Siliştea, redat circulaţiei

21 Sep 2018 191

ALDE va merge pe negociere politică pentru păstrarea funcţiei de vicepreşedinte al CJC

21 Sep 2018 553

Proiectul „Dobrogea Nord - Pământul Sălbatic între Dunăre și Mare”, o șansă pentru dezvoltarea sectorului pescăresc în județul Constanța

20 Sep 2018 581

Lucrări finalizate Tronsonului de drum reabilitat Medgidia – Tortoman - Siliștea, inaugurat de CJC

19 Sep 2018 527

Consiliul Judeţean Constanţa cumpără materiale pentru promovarea turismului autohton

15 Sep 2018 519

Cine sunt beneficiarii fondurilor nerambursabile alocate de Consiliul Județean Constanța pentru activitățile sportive?

13 Sep 2018 1138

Ultimul dosar al lui Nicușor Daniel Constantinescu, azi în atenția judecătorilor

12 Sep 2018 920

Obligată de Curtea de Conturi, Primăria Constanța a dat în judecată Prefectura, Consiliul Județean, RAEDPP și o firmă abonată la bani publici

06 Sep 2018 1114

Handbal Club Municipal, fondat de CJC, a intrat în faliment. Azi, un nou termen

03 Sep 2018 681

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru solista Iacobina Vlad

01 Sep 2018 816

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru coregraful Vasile Mihai

31 Aug 2018 1464

Consiliul Judeţean Constanţa a dat în judecată asociaţia fondată de Gheorghe Oancea. Vrea să recupereze stricăciunile din contractul reziliat anul trecut!

30 Aug 2018 1587

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ și placheta CJC #RespectTeatru, pentru actrița Nina Udrescu (galerie foto)

30 Aug 2018 620

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru Mircea Tegzeşiu (galerie foto)

29 Aug 2018 909

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ și placheta CJC #RespectTeatru, pentru balerina Gina Tătaru

28 Aug 2018 710

La cine au ajuns banii şi cum au fost cheltuiţi Nicuşor Constantinescu, obligat să achite CJC o sumă uriaşă. Decizia nu este definitivă!

28 Aug 2018 1966

Consiliul Judeţean Constanţa a publicat Raportul de activitate al preşedintelul CJC, Horia Ţuţuianu (document)

27 Aug 2018 468

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru coregraful Milidi Tătaru (galerie foto)

27 Aug 2018 735

Licitaţie pentru lucrări de pavare şi asfaltare în curtea ISU „Dobrogea“

25 Aug 2018 329

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru scenografa Eugenia Tărăşescu Jianu

25 Aug 2018 981

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru Ghiorghiţă Tănase (galerie foto)

24 Aug 2018 952

Revista presei locale

23 Aug 2018 439

Blocajele din trafic spre sudul litoralului ar putea deveni istorie. CJC şi RAJDP vor să reabiliteze două rute alternative pe tronsonul Autostrada Soarelui - 23 August! (galerie foto)

23 Aug 2018 1128

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru dirijorul Gheorghe Stanciu (galerie foto)

23 Aug 2018 1511