Administratie locala

Contracte semnate recent, dar şi restanţe Ce proiecte are în implementare Consiliul Judeţean Constanţa? (galerie foto)

Consiliul Judeţean Constanţa are în derulare opt proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanţare. Unul dintre proiecte este „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi valorificarea cultural-turistică a Cetăţii Carsium (Hârşova)”. Valoarea proiectului este de 10.570.361,98 de lei (aprox. 2.269.682 de euro) - din care contribuţie proprie beneficiar: 197.756,47 de lei. Proiectul face parte din POR 2014-2020, Prioritatea de investiţii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.
 
Prin acest proiect, CJC urmăreşte restaurarea, conservarea, protejarea şi punerea în valoare la adevărata dimensiune a Cetăţii Carsium (Hârşova), obiectiv istoric de importanţă naţională aflat de mult timp într-o stare de degradare, neamenajat adecvat pentru descoperirea lui de vizitatori. Prioritatea principală este salvarea şi apoi restaurarea, amenajarea funcţională şi punerea lui în valoare.
 
Obiectivele proiectului: conservarea , restaurarea şi protejarea Cetăţii Carsium prin realizarea de lucrări aferente sectorului Turnul Comandantului şi zidurilor acestuia, consolidare Zid Sector Port, lucrări aferente Zidului Sector Incinte Vest, lucrări amenajare sit; lucrări împrejmuire, realizarea unui corp multifuncţional care să asigure toate utilităţile administrative necesare (grupuri sanitare, inclusiv cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii etc.). Corpul multifuncţional va adăposti ca funcţiuni grupuri sanitare demixtate şi pentru persoane cu dizabilităţi, dar şi un loc pentru paznic şi diverse informaţii turistice.
 
„Salvarea si punerea in valoare a Mormântului Pictat Hypogeu” este un alt proiect pentru care a fost semnat contractul de finanţare. Valoarea proiectului este 6.419.336,47 de lei (aprox.1.377.924 de euro) - din care contribuţie proprie beneficiar 105.701,14 lei - pe PO Regional 2014-2020, Axa Prioritara 5 - Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.
 
Obiectivul general al proiectului urmăreşte salvarea şi punerea în valoare la adevărata dimensiune a Mormântului Pictat Hypogeu. Prin acest proiect de investiţie se urmăreşte ca judeţul Constanţa, parte componentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, să gestioneze în mod eficient resursele patrimoniului cultural local, să valorifice potenţialul acestuia pentru o dezvoltare sustenabilă care să permită creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale. La finalul proiectului, monumentul de patrimoniu Mormântul Pictat Hypogeu va fi restaurat, protejat si conservat.
 
„Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic” are o valoare de 14.362.838,12 lei (aprox. .088.782,39 de euro) - din care contribuţie proprie beneficiar 309.727,32 de lei. Obiectivul general al proiectului este în concordanţă cu obiectivul strategic al priorităţii de investiţie urmărind impulsionarea dezvoltării locale prin reabilitarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic, parte componentă a patrimoniului cultural naţional.
 
Obiectivele specifice ale proiectului: restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea monumentului istoric Edificiul Roman cu Mozaic (inclusiv restaurarea, protecţia şi conservarea mozaicurilor interioare şi restaurarea plasticii faţadei şi a acoperişului), dotări interioare (instalaţii, echipamente şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc, antiefracţie), dotări pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural mobil şi imobil, activităţi de marketing şi promovare turistică a obiectivului restaurat, inclusiv digitalizarea acestuia, în cadrul proiectului, şi creşterea numărului preconizat de vizite la obiectivul de patrimoniu cultural.
 
Un alt proiect aflat în implementare este „Reabilitarea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa”, cu o valoare de 19.521.820,91 de lei (aprox. 4.187.614 euro), din care contribuţie proprie beneficiar 388.176,94 de lei. Obiectivul general al proiectului este în concordanţă cu obiectivul strategic al priorităţii de investiţie, urmărind impulsionarea dezvoltării locale prin reabilitarea şi punerea în valoare a Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, parte componentă a patrimoniului cultural naţional. Prin acest proiect de investiţie se urmăreşte ca judeţul Constanţa, parte componentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, să gestioneze în mod eficient resursele patrimoniului cultural local, să valorifice potenţialul acestuia pentru o dezvoltare sustenabilă care să permită creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale.
 
Obiective specifice proiectului sunt: restaurarea, consolidarea, protecţia şi conservarea monumentului istoric „Muzeul de istorie naţională şi arheologie Constanţa” - prin realizarea de lucrări de revitalizare a zidăriilor de piatră şi cărămidă şi a bolţilor cu degradări, lucrări de restaurare interioare la spaţiile boltite şi la componentele artistice ale sălilor şi frescei din aula „Adrian Rădulescu”, lucrări de restaurare exterioare la faţade şi acoperişuri, lucrări de arhitectura, lucrări de intervenţie structurală şi lucrări de instalaţii, dotări interioare (instalaţii, echipamente şi dotări pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţa la foc, antiefracţie), dotări pentru expunerea şi protecţia patrimoniului cultural mobil şi imobil, activităţi de marketing şi promovare turistică a obiectivului restaurat, inclusiv digitalizarea acestuia, în cadrul proiectului.
 
Alte proiecte sunt „Reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean DJ223, tronsonul Cernavodă - Rasova - Aliman - Ion Corvin”, „Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”, „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava” şi „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi de canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa”.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Soti Cable Neptun a câştigat în instanţă! Câţi bani trebuie să primească de la Consiliul Judeţean

20 Aug 2018 931

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru coregrafa Mireille Savopol (galerie foto)

20 Aug 2018 423

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ și placheta CJC #RespectTeatru, pentru actrița Valentina Șambra (galerie foto)

18 Aug 2018 619

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ și placheta CJC #RespectTeatru, pentru balerina Rodica Raicu Uretu

17 Aug 2018 710

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ și placheta CJC #RespectTeatru, pentru teatrologul Romeo Profit (galerie foto)

16 Aug 2018 628

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru solista Gabriela Popescu (galerie foto)

15 Aug 2018 502

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul Radu Popescu

14 Aug 2018 553

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actriţa Ileana Ploscaru (galerie foto)

13 Aug 2018 562

Începe judecata în ultimul dosar al lui Nicuşor Constantinescu. Ce a decis Antoneta Ardeleanu, din Tribunalul Constanţa

13 Aug 2018 1230

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru Gheorghe Parnica (galerie foto)

11 Aug 2018 776

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ și placheta CJC #RespectTeatru, pentru actrița Cristina Oprean (galerie foto)

10 Aug 2018 644

Preşedintele CJC şi subprefectul judeţului Constanţa, întâlnire cu reprezentanţii CLCB pe tema focarelor de pestă porcină africană

09 Aug 2018 360

Consiliul Judeţean ConstanţaProiectul privind „Monitorizarea și protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre 2014-2020” a fost semnat!

09 Aug 2018 1385

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actriţa Agatha Nicolau (galerie foto)

09 Aug 2018 599

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru tenorul Vasile Moldoveanu

08 Aug 2018 637

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actriţa Marieta Mihalcea (galerie foto)

07 Aug 2018 707

Pavilionul Expoziţional se dotează cu loc de joacă pentru copii

03 Aug 2018 298

Constănţenii sunt aşteptaţi la “Ziua Multietnicității Dobrogene"

01 Aug 2018 425

Spitalul Judeţean are nevoie de un incubator pentru transportul neonatal cu aparat de ventilaţie mecanică

01 Aug 2018 223

Şedinţă secretă la Tribunalul Constanţa. Vizat, unul dintre dosarele lui Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJC

01 Aug 2018 439

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul Alexandru Mereuţă (galerie foto)

01 Aug 2018 731

Declaraţii de avere Consilierul judeţean PNL George Niculescu face bani din mai multe surse, inclusiv din piaţa de energie (documente)

31 Jul 2018 400

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul Eugen Mazilu (galerie foto)

31 Jul 2018 775

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru teatrologul Georgeta Mărtoiu

30 Jul 2018 685

Licitaţie pentru închirierea spaţiilor din cadrul Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii “Tomis”

29 Jul 2018 377

Revista presei locale

28 Jul 2018 465

Tensiuni în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa! Bogdan Bola şi Horia Ţuţuianu, dezacord pe tema unui proiect privind transportul elevilor

28 Jul 2018 403

Decizie radicală pentru stoparea pestei porcine! Judeţul Constanţa ar putea fi izolat

28 Jul 2018 1144

Ce spune preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, despre eventuala plecare a lui Adrian Bîlbă de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii

28 Jul 2018 1230

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru dirijorul şi compozitorul Aurel Manolache (galerie foto)

28 Jul 2018 812

Nord-estul judeţului Constanţa ar putea fi izolat din cauza pestei porcine

27 Jul 2018 4512

UPDATE. Fostul preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu ar fi ajuns pe patul de spital

27 Jul 2018 2776

UPDATE Ședinţă ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa. Nici un proiect pe ordinea suplimentară de zi (galerie foto)

27 Jul 2018 387

Aleşii PNL solicită executivului CJC susţinerea proiectului privind subvenţionarea transportului judeţean pentru elevi şi studenţi! (documente)

27 Jul 2018 1039

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa vrea să înfiinţeze un compartiment de reabilitare respiratorie

27 Jul 2018 152

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul Gelu Manolache (galerie foto)

27 Jul 2018 785

Fostul şef al Inspectoratului Teritorial 2 din cadrul ISCTR, Ioan Alexandrescu, declaraţie de avere şi de interese (documente)

26 Jul 2018 954

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul Liviu Manolache

26 Jul 2018 788

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru balerina Betty Lux

25 Jul 2018 833

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PMP Florin Goidea (documente)

24 Jul 2018 586

Consiliul Judeţean Constanţa organizează concurs pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Ce se întâmplă cu dr. Bîlbă?! (document)

24 Jul 2018 1160

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actriţa Maria Lupu Vasilescu (galerie foto)

24 Jul 2018 945

Patru imobile ale Consiliului Judeţean Constanţa vor fi expertizate tehnic în vederea demolării sau reabilitării şi consolidării! (document)

23 Jul 2018 379

Declaraţii de avere Averea şi interesele consilierului judeţean PNL Marius Enescu la doi ani de mandat! (documente)

23 Jul 2018 776

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru maestrul coregraf Fănică Lupu (galerie foto)

23 Jul 2018 742

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru muzicologul Dumitru Lupu (galerie foto)

21 Jul 2018 1086

Declarații de avere Consilierul județean ALDE Marcel Savlovschi a achiziționat un apartament în capitală în primii doi ani de mandat (documente)

20 Jul 2018 768

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru actorul şi directorul Jean Ionescu (galerie foto)

20 Jul 2018 849

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Iată ordinea de zi!

19 Jul 2018 1835

Declaraţie de avere Consilierul judeţean Adriana Veronica Gheorghe (PSD), avere neschimbată, venituri mai mari (documente)

19 Jul 2018 1047