Contractul cu Polaris a fost adiționat! Primarul Chițac se așteaptă ca instanța să decidă cine are dreptate

  • Consilierii locali au mai votat ieri și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța”
  • Tot în ședința de ieri a fost aprobat și studiul de fezabilitate pentru construirea unui parc în cartierul Compozitorilor, acolo unde în prezent se află sediul Registrului Auto Român
  • Aleșii locali au mai votat ieri și pentru acordarea unui împrumut de 10 milioane de lei pentru SC Termoficare Constanța SRL care înregistrează datorii
  • CLM a votat și pentru adiționarea contractului cu Polaris M Holding. Urgența era aprobarea tarifelor pentru colectarea selectivă însă în contractul adițional au fost modificate mai multe articole cu care prestatorul activității de salubrizare nu este de acord

 
 
Consilierii locali au mai votat ieri și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța” în zona viitorului bulevard Madrid, DN 3C și DC 89.

Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri, ceea ce va permite Constanței să organizeze concursuri naționale și internaționale.

Pentru realizarea bazinului olimpic, costurile ar urma să ajungă la suma de aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Tot în ședința de ieri a fost aprobat și studiul de fezabilitate pentru construirea unui parc în cartierul Compozitorilor, acolo unde în prezent se află sediul Registrului Auto Român.

Terenul are o suprafață de 10.044 metri pătrați.

Potrivit proiectului, investiția se ridică la aproape 10 de milioane de lei.

Singura problemă este că cei de la RAR au contract de închiriere până în 2024 iar varianta oferită de Primărie, pentru a se reloca nu a fost deocamdată acceptată.

Cu toate acestea, primarul Vergil Chițac a declarat imediat după ședința de CLM, în cadrul unei conferințe de presă că: „RAR trebuie să găsească soluții să se mute pentru că trebuie să realizăm acest parc”.

Totodată aleșii locali au mai votat ieri și pentru acordarea unui împrumut de 10 milioane de lei pentru SC Termoficare Constanța SRL care înregistrează deja datorii la Electrocentrale Constanța SA. Termoficare are la rândul ei de recuperat peste 20 milioane de lei de la Direcția Finanțelor Publice.

Nu în ultimul rând, CLM a votat pentru adiționarea contractului cu Polaris M Holding.

Urgența era aprobarea tarifelor pentru colectarea selectivă însă în contractul adițional au fost modificate mai multe articole cu care prestatorul activității de salubrizare nu este de acord. „Dacă nu va dori să-și însușească întreg contractul adițional, vom merge în instanță”, a spus primarul Chițac în aceeași conferință de presă.

 
Citește și:

LIVE VIDEO+TEXT S-a votat modificarea contractului cu Polaris! Consiliul Local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Lista proiectelor aflate pe ordinea de zi (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum va arăta Centrul pentru „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 738

Primăria a eliberat autorizația de construire și amenajare de șantier, dar lucrările nu vor începe prea curând. Ce presupune investiția „Perdea verde” din zona de sud a municipiului Constanţei (DOCUMENT)

09 Aug 2022 3740

Biletul unic de vizitare a instituţiilor culturale subordonate Consiliului Judeţean Constanţa

07 Aug 2022 794

Un nou șantier în municipiul Constanța? Artera rutieră va face legătura între Soveja și B-dul Aurel Vlaicu

04 Aug 2022 9980

Credit guvernamental pentru spitalul regional Constanța

04 Aug 2022 1107

Cât va costa noul stadion din Constanța vs arenele construite de Compania Națională de Investiții? (DOCUMENTE)

04 Aug 2022 3462

Dispar alte locuri de parcare. Ce planuri are Primăria Constanța pentru bulevardul Mamaia?

02 Aug 2022 3448

Câți bani au fost colectați din plata taxelor de parcare în Constanța și Mamaia până la introducerea gratuității pe timpul nopții? (DOCUMENTE)

30 Jul 2022 6364

Ștefan cel Mare, proiect la cheie, cu multe probleme în teren! Tronsonul cuprins între IG Duca și Ștefan Mihăileanu va fi betonat (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Jul 2022 3833

Rapoartele prezentate de instituții constănțene în cadrul Colegiului Prefectural

27 Jul 2022 498

Au fost aprobate rectificările de buget la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța

27 Jul 2022 602

Proiectul imobiliar din stațiunea Mamaia al firmei Simca Dor SRL, pe ordinea de zi a Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

26 Jul 2022 741

Unde vor fi amplasate primele panouri publicitare potrivit noului Regulament adoptat de Consiliul Local Constanța?

26 Jul 2022 1025

Ce se va întâmpla cu Palatul Copiilor din Constanța? Anunțul inspectorului școlar general, Sorin Mihai!

25 Jul 2022 1516

Parcul Rotterdam din Faleză Nord devine domeniu public al municipiului Constanța. Primăria vrea să-l amenajeze (DOCUMENTE)

25 Jul 2022 2772