Corp nou al Departamentului „Sănătatea mamei și copilului” Răspuns pozitiv de la APM Constanța pentru CJ Constanța

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru Consiliul Județean Constanța, cu privire la viitorul corp al spitalului.

Mediul a decis că „NU ESTE NECESARĂ EFECTUAREA EVALUARII IMPACTULUI ASUPRA MEDIULUI”
în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „CONSTRUIRE CORP NOU DEPARTAMENT ”SĂNĂTATEA MAMEI ȘI COPILULUI” SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ ”SF APOSTOL ANDREI” CONSTANȚA”, propus a fi amplasat în judeţul Constanţa, municipiul Constanța, Bd. Tomis, nr. 145, lot 2/2.


Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 03.09.2022.


Amintim că la începutul lunii august, conducerea Consiliului Județean Constanța, echipa managerială a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, precum şi a proiectantului au prezentat formula finală avizată a documentației tehnico-economice, faza Studiu de Fezabilitate, aferentă obiectivului cu titlul “Construire corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”.

Noua construcție va avea funcția unui spital și va fi destinată Departamentului ”Sănătatea mamei și copilului”, respectiv secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică. Aceasta va avea o suprafața construită la sol de aproximativ 3.500 mp și un regim de înălțime format din: 2 etaje de subsol, un demisol, un parter, 8 etaje medicale și etajul 9 tehnic retras, vezi secțiunea „documente”.

Noul corp al SCJU va beneficia de un număr total de 365 paturi, după cum urmează: 247 paturi pentru spitalizare continuă, 79 paturi pentru spitalizare de zi și 39 paturi pentru ATI. Tot aici vor fi și două blocuri operatorii, unul pentru secțiile de Obstetrică și Ginecologie, care va avea un număr de 5 săli, iar cel de-al doilea pentru secția de Chirurgie pediatrică va beneficia de patru săli de operații. Imobilul va fi deservit de un număr de 110 locuri de parcare, dintre care 98 la subsol şi 12 în exteriorul construcţiei.
 

Viitoarea structură medicală va deține și două unități de primiri urgențe pentru Pediatrie și pentru Obstetrică și Ginecologie, fiecare dintre acestea având flux propriu de primire a pacienților.
 
Sursa de finanţare este PNRR iar costurile estimative ale investiției sunt de aproximativ 148.500.000 Euro + TVA.

30 % din această estimare de cost este destinată achiziţionării de aparatură medicală de ultimă generaţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice CJC O companie din Craiova va promova „Departamentul Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța“

06 Apr 2024 628

Consiliul Județean Constanța, la mâna instanței de judecată Asocierea de firme care a vrut să construiască Spitalul Mama și Copilul a atacat în instanță decizia CNSC! Contractul de execuție ar putea fi reziliat!

27 Nov 2023 3294

LIVE TEXT Constanța Conferință de presă cu prilejul semnării contractului pentru Departamentul „Mama și Copilulׅ“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2023 1230

CJC S-a stabilit câștigătorului licitației pentru Departamentul „Sănătatea mamei și copilului” din curtea SCJU Constanța

07 Nov 2023 1002

O companie din București va asigura supervizarea lucrărilor pentru Departament Sănătatea mamei și copilului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (DOCUMENT)

25 Oct 2023 1467

ZIUA LIVE SOS Spitalul Mama și Copilul Stelian Ion – „De ce nu luptă președintele CJC pentru spitalul de pediatrie? Trebuia să-l convingă pe Rafila să șteargă Constanța de pe lista neagră”! (VIDEO)

14 Sep 2023 1755

ZIUE LIVE Deputatul Stelian Ion, precizări despre Spitalul Mama și Copilul din Constanța (VIDEO)

14 Sep 2023 1038

ZIUA LIVE Spitalul Mama și Copilul din Constanța a fost pus "la întârzieri" din pix?

13 Sep 2023 1434

Dr.Prăzaru, cooptat în echipa care se ocupă de construirea Spitalului de Pediatrie. Șeful de proiect este un funcționar din Consiliul Județean

05 Feb 2023 2005

Proiectul are ca termen de finalizare anul 2026. Spitalul de Pediatrie "Sănătatea mamei și a copilului" din Constanța va fi construit prin PNRR

11 Jan 2023 2264

A fost depus la finanțare în PNRR proiectul pentru construirea noului Spital de Pediatrie "Sănătatea mamei și a copilului" din Constanța

08 Dec 2022 1610

Cum va arăta Centrul pentru „Sănătatea mamei și copilului“ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (DOCUMENTE)

10 Aug 2022 2421

După patru licitații eșuate, CJC a atribuit contractul pentru realizarea documentațiilor viitorului departament «Sănătatea Mamei și Copilului»

24 Feb 2022 4117

Medicul Mihai Craiu, despre pandemia Covid 19 „Ce este mai greu abia vine”

28 Nov 2021 1318