Cu cinci zile înainte de votul final, încă se lucrează la forma finală a Regulamentului parcărilor din Constanța

  • Consiliul Local Constanța se întrunește într-o ședință ordinară, vineri, 23 aprilie
  • Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța
  • Precizăm că regulamentul a fost repus în dezbatere publică, după ce la începutul anului a fost retras de la vot, în ultimul moment, urmare a presiunii opiniei publice
  • În spațiul public au existat câteva informații legate de noile tarife, despre renunțarea la licitațiile pentru parcările rezidențiale și introducerea unei aplicații, însă nici în acest moment nu cunoaște forma finală a regulamentului.
Consiliul Local Constanța se întrunește într-o ședință ordinară, vineri, 23 aprilie, de la ora 09:30. Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Cu cinci zile înainte de votul final, forma finală a proiectului nu este publică.

Precizăm că regulamentul a fost repus în dezbatere publică, după ce la începutul anului a fost retras de la vot, în ultimul moment, urmare a presiunii opiniei publice care a taxat pe bună dreptate lipsa de transparență privind anexele cu tarifele și definirea zonelor de taxare care nu fuseseră postate pe site-ul Primăriei, pentru consultare şi dezbatere.
În spațiul public au existat câteva informații legate de noile tarife, despre renunțarea la licitațiile pentru parcările rezidențiale și introducerea unei aplicații, despre eliminarea celor 3 ore de parcare în zona centrală a orașului, însă nici în acest moment nimeni, cu excepția inițiatorului, nu cunoaște forma finală a regulamentului.

“În schimb, au fost propuse alte tarife, care nu vor depăși 5 lei/h în zona central și se va realiza o aplicație, cu ajutorul căreia, ne vom putea localiza locul de parcare în perimetrul domiciului. Momentul nu s-a bătut în cuie costul anul pentru locul de parcare rezidențial, care pentru 2021 este de puțin peste 200 de lei.
Noi ne-am armonizat pe baza propunerilor făcute de primar. Am avut o discuție deschisă de peste cinci ore. Ce aș putea să vă spun este că vrem ca locurile rezidențiale să  fie disponibile pentru oricine. Ne dorim o aplicație pentru fiecare cetățean. Dacă vreți să accesați un loc de parcare, în aplicație veți vedea locurile de parcare disponibile din perimetrul locuinței dvs. Despre prețuri, încă discutăm. Vrem să oferim servicii cât mai bune”, a declarat viceprimarul Rusu în urmă cu două săptămîni la ZIUA LIVE.

Citește și:

ZIUA LIVE. Primăria înlocuiește licitațiile pentru parcările rezidențiale cu o aplicație. Municipiul Constanța, cel mai mare buget de investiții din ultimii ani!

UPDATE 15 - Ședința de CLM. Primarul Chițac a retras regulamentul parcărilor din Constanța și recunoaște că tarifele nu s-au aflat niciodată în dezbatere publică!

Regulamentul parcărilor din municipiul aruncă în aer liniștea constănțenilor și naște tensiuni între PNL și primarul Vergil Chițac

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința maraton a Comisiei tehnice de Urbanism. 13 planuri urbanistice, la mâna Consiliului Local Constanța

17 May 2021 959

MDLPA, plăți pentru investiții realizate prin PNDL. Ce localități din județul Constanța au primit fonduri pentru decontarea proiectelor?

15 May 2021 726

Municipiul Constanța nu a solicitat bani. Ce localități din județ primesc fonduri de la MDLPA pentru finalizarea Regulamentelor Locale de Urbanism?

12 May 2021 1128

Reabilitarea MINAC în aer! Petre Enciu (CJC) - „Avem de-a face cu firmă neserioasă, care proiectează probleme, în loc de proiecte tehnice”

11 May 2021 1752

Se caută proiectanți. Municipiul Constanța ar putea avea un sistem de irigat pentru spațiile verzi

10 May 2021 719

Un singur candidat la concursul pentru funcția de director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” din Constanța

08 May 2021 976

Se organizează concurs pentru funcția de manager. Pleacă dr. Tofolean de la conducerea Spitalului Clinic Județean Constanța?

08 May 2021 4214

Licitație anulată de Consiliul Județean Constanța. Nicio ofertă pentru videoproiectorul necesar Muzeului Național de Istorie și Arheologie

07 May 2021 522

Dotarea centrelor sociale din cadrul DGASPC Constanța, un proiect al CJC admis la finanțare pe fonduri europene

07 May 2021 622

Consiliul Județean Constanța actualizează cărțile funciare pentru DJ 226B în vederea reabilitării tronsonului DN 2A- Pantelimon-Grădina-Cogealac

05 May 2021 659

A fost obținut acordul de mediu pentru proiectul de restaurare a Edificiului Roman cu Mozaic din Constanța

28 Apr 2021 1419

7000 de constănțeni, beneficiari ai programului RESPECT nu primesc tichetele pentru că înregistrează datorii la taxe și impozite pe anul 2021

27 Apr 2021 1473

Solicitarea lui Gheorghe Ungureanu tratată cu dispreț, postmortem. Se interzice amplasarea de mijloace de publicitate pe clădirea Casei de Cultură din Constanța

27 Apr 2021 1382

Regizorul Erwin Șimșensohn, față în față cu evaluatorii managementului Teatrului de Stat Constanța. Ce notă a primit?

26 Apr 2021 1014

Proiect al Consiliului Județean Constanța admis la finanțare. Ce sumă va ajunge la Spitalul Județean pentru echipamente

26 Apr 2021 949