Cum a ajuns Felicia Ovanesian să se ocupe de parcări, reabilitarea piețelor și a altor clădiri din patrimoniul Administrației Fondului Imobiliar? (DOCUMENT)

  • Primarul municipiului Constanța a emis dispoziția nr.707 din 09.03.2023 privind constituirea grupului de lucru în vederea implementării unor obiective de investiții
  • Grupul de lucru având ca obiectiv implementarea acestor proiecte de investiții este condus de administratorul public Felicia Ovanesian
  • Printre obiectivele de investiții pe care municipiul Constanța le are în derulare se află un viitor sediu secundar al municipalității, reconfigurarea și modernizarea pietei agroalimentare Grivița; realizare parcare multietajată pe strada Dezrobirii nr.52C; reabilitare imobil de pe Mercur nr.10; construire Piața Agroalimentară zona Filipescu; amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, aleea Capidava/aleea Argeș
  • În ședința Consiliului Local Municipal din 28 februarie a.c., consilierii locali municipali au adoptat o serie de proiecte, printre care și cel privind revocarea dreptului de administrare al societăţii Administraţia Fondului Imobiliar SRL Constanţa asupra unor imobile
  • Este vorba despre Piața Griviței, Filipescu, imobilul de pe str. Mercur și terenurile de tenis din Tomis Nord
  • Primarul Chițac a spus că retragerea administrării se va face doar pe perioada modernizării după ce a afirmat că Administraţia Fondului Imobiliar nu ar avea personal capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte
 

 
Primarul municipiului Constanța a emis dispoziția nr.707 din 09.03.2023 privind constituirea grupului de lucru în vederea implementării unor obiective de investiții care au ca scop creșterea calității serviciilor pentru cetățeni.

Obiectivele de investiții pe care municipiul Constanța le are în derulare, sunt amenajare de spații publice și construire totemuri situate Ia intrările în municipiul Constanța; construire imobil de birouri S+P+3E cu servicii comerț / alimentație publice Ia parter situat pe Strada Griviței nr. 44 din Constanta;reconfigurarea și modernizarea pietei agroalimentare Grivița; realizare parcare multietajată pe strada Dezrobirii nr.52C; reabilitare imobil de pe Mercur nr.10; construire Piața Agroalimentară zona Filipescu; amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, aleea Capidava/aleea Argeș dar și reabilitare imobil situat în Constanța, pe bdul 1Mai nr.2, b1.310, sc.A, parter, potrivit referatului administratorului public nr.35031/21.02.2023.

Grupul de lucru având ca obiectiv implementarea acestor proiecte de investiții este condus de administratorul public Felicia Ovanesian. Din comisie mai fac parte:  Daniel VIăescu - Director executiv Direcția Gestionare, Îndrumare și Sprijin Comunitar; Cristina Laurenția Itoafă - șef Serviciul Amenajări Urbane; Cristina Grosu - inspector Serviciul Amenăjari Urbane; Carmen Ispas - Director Executiv Adjunct Direcția Patrimoniu; Nicoleta Florescu - șef Serviciul Topografie, Cadastru și Cartografie Digitală; Calinic Georgiana - inspector Serviciul Spații Verzi;  Drăgan Andreea - Director Executiv Adjunct Direcția Logistică și Nasurla Elmira - Inspector Biroul Tehnico-Economic-Direcția generală gestionare servicii publice.
Grupul de fucru va avea următoarele obiective, dar fără a se limita la acestea: Managementul de proiecte; Urmărirea și verificarea documentațiilor; - Controlul și gestionarea documentelor tehnico-economice; Gestionarea contractelor, asigurarea respectării prevederilor contractuale; Întocmirea documentatillor de achiziții publice, precum și participarea la procesul de derulare a achizițiilor publice aferente obiectivelor; Monitorizarea execuției de lucrării din punct de vedere a calității și conformității și respectării termenelor conform documentațiilor tehnice și specificațiilor contractuale; Identifică neconformitățile constatate; Identifică situațiile cu potențial de risc mare, ce ar putea afecta implementarea proiectelor; Asigură respectarea legislației specifice ficărui domeniu de activitate, formulează propuneri, puncte de vedere pentru aplicarea corectă a acestora.

Comisia îsi va desfășura activitatea până la data finalizării proiectelor de investiții, vezi secțiunea „documente".

Vă reamintim, că în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal din 28 februarie a.c., consilierii locali municipali au adoptat o serie de proiecte, printre care și cel privind „revocarea dreptului de administrare al societăţii Administraţia Fondului Imobiliar SRL asupra imobilelor situate în municipiul Constanţa”. Proiectul a fost inițiat în cadrul ședinței de primarul Vergil Chițac.

Este vorba despre Piața Griviței, Filipescu, imobilul de pe str. Mercur și terenurile de tenis din Tomis Nord.

Chițac a spus că retragerea administrării se va face doar pe perioada modernizării după ce a afirmat că Administraţia Fondului Imobiliar nu ar avea personal capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 9 împotrivă (n.r. voturile consilierilor USR Constanța), vezi secțiunea „documente”.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

USR Constanța „Mutarea pe care vrea să o facă Felicia Ovanesian este ilegală! Administrația Fondului Imobiliar Constanța trebuie să rămână sub tutela Consiliului Local"

Prin dispoziție de primar. Felicia Ovanesian conduce Comisia care va decide sub ce formă Primăria va prelua în administrare domeniul public și privat de la Administrația Fondului Imobiliar (DOCUMENTE)

Tun mascat?! Ce se va întâmpla cu patrimoniul imobiliar administrat în prezent de RAEDPP – Administrația Fondului Imobiliar? (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vin alegerile, primarul nu se grăbește Recepția lucrărilor de mobilitate urbană din Constanța, un cartof fierbinte pentru administrația Chițac!

18 Mar 2024 588

După doi ani de demersuri din partea USR Mangalia și urmare a adreselor ISC Construcțiile de pe taluzul Mangaliei ar putea fi oprite de instituțiile statului!

17 Mar 2024 583

Decizii ale Consiliului de Administrație Liliana Cristescu, mandat prelungit până în septembrie la conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL

13 Mar 2024 547

Consiliul Județean Constanța a alocat un buget de 5.500.000 lei pentru proiectele sportive! Care este data limită de depunere a acestora?(DOCUMENT)

10 Mar 2024 1307

Opinie cu rezerve Camera de Conturi a publicat raportul de audit financiar asupra situațiilor financiare consolidate ale orașului Năvodari (DOCUMENT)

08 Mar 2024 666

Opinie cu rezerve Camera de Conturi Constanța, raport de audit asupra situațiilor financiare ale Municipiului Medgidia (DOCUMENT)

07 Mar 2024 659

2.6 milioane de euro puse la bătaie Consiliul Județean Constanța, programul de finanțări nerambursabile pentru anul 2024(DOCUMENT)

27 Feb 2024 711

Directorul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia conduce Comisia de evaluare anuală a lui Aurel Mototolea, managerul MINAC (DOCUMENT)

25 Feb 2024 682

Se prevalează de faptul că studiul ar fi o lucrare științifică Expertiza care ar recomada demolarea bazarului Gorbaciov, ținută la secret de conducerea Administrației Fondului Imobiliar SRL!

25 Feb 2024 2621

Când are loc și cine face parte din comisia de evaluare anuală a Leliei Rus Pîrvan, managerul Muzeului de Artă Constanţa? (DOCUMENT)

24 Feb 2024 1189

Contractul de reabilitare a MINAC a fost reziliat În sedința de CJC se propune achiziția de servicii juridice în vederea apărării intereselor județului Constanța în procesele cu SC Actaeon Invest SA(DOCUMENT)

16 Feb 2024 1592

Ședință CLM Municipalitatea vrea să modernizeze iluminatul public din cartierul Veterani! Proiectul este implementat de Administrația Fondului pentru Mediu (DOCUMENT)

12 Feb 2024 818

Ședință CLM Proiectul de reabilitare a malurilor lacului Tăbăcărie, majorat cu aproape 3 milioane de euro (DOCUMENT)

11 Feb 2024 977

Activează în Comisia pentru învățământ Consilierul local municipal PSD, Irinela Nicolae și-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2023 (DOCUMENT)

17 Jan 2024 740

Cine i-a luat locul fostului director CJC, Ermil Chelariu, suspendat din funcție și trimis în judecată de DNA Constanța pentru folosire de informații nedestinate publicității (DOCUMENT)

12 Jan 2024 2045