Cum a ajuns Felicia Ovanesian să se ocupe de parcări, reabilitarea piețelor și a altor clădiri din patrimoniul Administrației Fondului Imobiliar? (DOCUMENT)

  • Primarul municipiului Constanța a emis dispoziția nr.707 din 09.03.2023 privind constituirea grupului de lucru în vederea implementării unor obiective de investiții
  • Grupul de lucru având ca obiectiv implementarea acestor proiecte de investiții este condus de administratorul public Felicia Ovanesian
  • Printre obiectivele de investiții pe care municipiul Constanța le are în derulare se află un viitor sediu secundar al municipalității, reconfigurarea și modernizarea pietei agroalimentare Grivița; realizare parcare multietajată pe strada Dezrobirii nr.52C; reabilitare imobil de pe Mercur nr.10; construire Piața Agroalimentară zona Filipescu; amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, aleea Capidava/aleea Argeș
  • În ședința Consiliului Local Municipal din 28 februarie a.c., consilierii locali municipali au adoptat o serie de proiecte, printre care și cel privind revocarea dreptului de administrare al societăţii Administraţia Fondului Imobiliar SRL Constanţa asupra unor imobile
  • Este vorba despre Piața Griviței, Filipescu, imobilul de pe str. Mercur și terenurile de tenis din Tomis Nord
  • Primarul Chițac a spus că retragerea administrării se va face doar pe perioada modernizării după ce a afirmat că Administraţia Fondului Imobiliar nu ar avea personal capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte
 

 
Primarul municipiului Constanța a emis dispoziția nr.707 din 09.03.2023 privind constituirea grupului de lucru în vederea implementării unor obiective de investiții care au ca scop creșterea calității serviciilor pentru cetățeni.

Obiectivele de investiții pe care municipiul Constanța le are în derulare, sunt amenajare de spații publice și construire totemuri situate Ia intrările în municipiul Constanța; construire imobil de birouri S+P+3E cu servicii comerț / alimentație publice Ia parter situat pe Strada Griviței nr. 44 din Constanta;reconfigurarea și modernizarea pietei agroalimentare Grivița; realizare parcare multietajată pe strada Dezrobirii nr.52C; reabilitare imobil de pe Mercur nr.10; construire Piața Agroalimentară zona Filipescu; amenajare peisagistică și parcaje aferente zonei terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, aleea Capidava/aleea Argeș dar și reabilitare imobil situat în Constanța, pe bdul 1Mai nr.2, b1.310, sc.A, parter, potrivit referatului administratorului public nr.35031/21.02.2023.

Grupul de lucru având ca obiectiv implementarea acestor proiecte de investiții este condus de administratorul public Felicia Ovanesian. Din comisie mai fac parte:  Daniel VIăescu - Director executiv Direcția Gestionare, Îndrumare și Sprijin Comunitar; Cristina Laurenția Itoafă - șef Serviciul Amenajări Urbane; Cristina Grosu - inspector Serviciul Amenăjari Urbane; Carmen Ispas - Director Executiv Adjunct Direcția Patrimoniu; Nicoleta Florescu - șef Serviciul Topografie, Cadastru și Cartografie Digitală; Calinic Georgiana - inspector Serviciul Spații Verzi;  Drăgan Andreea - Director Executiv Adjunct Direcția Logistică și Nasurla Elmira - Inspector Biroul Tehnico-Economic-Direcția generală gestionare servicii publice.
Grupul de fucru va avea următoarele obiective, dar fără a se limita la acestea: Managementul de proiecte; Urmărirea și verificarea documentațiilor; - Controlul și gestionarea documentelor tehnico-economice; Gestionarea contractelor, asigurarea respectării prevederilor contractuale; Întocmirea documentatillor de achiziții publice, precum și participarea la procesul de derulare a achizițiilor publice aferente obiectivelor; Monitorizarea execuției de lucrării din punct de vedere a calității și conformității și respectării termenelor conform documentațiilor tehnice și specificațiilor contractuale; Identifică neconformitățile constatate; Identifică situațiile cu potențial de risc mare, ce ar putea afecta implementarea proiectelor; Asigură respectarea legislației specifice ficărui domeniu de activitate, formulează propuneri, puncte de vedere pentru aplicarea corectă a acestora.

Comisia îsi va desfășura activitatea până la data finalizării proiectelor de investiții, vezi secțiunea „documente".

Vă reamintim, că în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal din 28 februarie a.c., consilierii locali municipali au adoptat o serie de proiecte, printre care și cel privind „revocarea dreptului de administrare al societăţii Administraţia Fondului Imobiliar SRL asupra imobilelor situate în municipiul Constanţa”. Proiectul a fost inițiat în cadrul ședinței de primarul Vergil Chițac.

Este vorba despre Piața Griviței, Filipescu, imobilul de pe str. Mercur și terenurile de tenis din Tomis Nord.

Chițac a spus că retragerea administrării se va face doar pe perioada modernizării după ce a afirmat că Administraţia Fondului Imobiliar nu ar avea personal capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 18 voturi pentru și 9 împotrivă (n.r. voturile consilierilor USR Constanța), vezi secțiunea „documente”.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

USR Constanța „Mutarea pe care vrea să o facă Felicia Ovanesian este ilegală! Administrația Fondului Imobiliar Constanța trebuie să rămână sub tutela Consiliului Local"

Prin dispoziție de primar. Felicia Ovanesian conduce Comisia care va decide sub ce formă Primăria va prelua în administrare domeniul public și privat de la Administrația Fondului Imobiliar (DOCUMENTE)

Tun mascat?! Ce se va întâmpla cu patrimoniul imobiliar administrat în prezent de RAEDPP – Administrația Fondului Imobiliar? (DOCUMENTE)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Au fost puse bazele transportului public de persoane metropolitan. CT BUS va deservi și localitățile Cumpăna, Valu lui Traian, Năvodari și Ovidiu

08 Jun 2023 3292

Câștigătorii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța pentru activităţi nonprofit culturale pentru anul 2023

03 Jun 2023 740

Indicele Transparenței Locale Ce scor a primit Primăria Constanța?

03 Jun 2023 1366

Noul termen pentru finalizarea șantierului de pe Ștefan cel Mare din Constanța este 1 septembrie. Iată ce prevede proiectul tehnic (DOCUMENT)

01 Jun 2023 5471

Investitorii de la Margona MTC, Genesis Concept, Tomis Real Estate și Confort Urban fața în față cu reprezentanții Comisiei de Urbanism a Primăriei Constanța

31 May 2023 742

Contractul încheiat cu Numart MS Kraft SRL pentru restaurarea statuilor și monumentelor istorice din municipiul Constanța, adiționat cu repetiție (DOCUMENTE)

27 May 2023 994

Primăria Constanța cheltuie 540 mii de euro. Comisiile de selecție ale proiectelor non-profit, la secret

25 May 2023 1258

Instalați în același sediu cu ADD Cine sunt membrii fondatori ai Asociației Organizația de Management al Destinației Județul Constanța? (DOCUMENTE)

25 May 2023 1134

După ce a blocat reabilitarea piețelor agroalimentare Griviței și Pescăruș, Chițac le transferă din nou la Administrația Fondului Imobiliar SRL (DOCUMENT)

24 May 2023 4226

Consiliul Local Municipal votează șefii de secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase. Iată nominalizările (DOCUMENTE)

23 May 2023 998

Parohia din Veterani rămâne fără o parte din teren E-Distribuție Dobrogea va amplasa postul de tranformare pe pământul dat în folosință bisericii (DOCUMENT)

22 May 2023 887

După ce a avut grijă de propriul buzunar, primarul Chițac a majorat și indemnizațiile consilierilor locali municipali(DOCUMENT)

12 May 2023 1634

Reorganizări în administrația Chițac Viitorii angajați ai Direcției Locuințe Sociale din cadrul DGAS Constanța, obligați să susțină concursuri! În organigramă apar 28 de posturi (DOCUMENTE)

10 May 2023 2679

Constănțeanul supărat Florin Cocargeanu, viceprimar Constanţa - „Vergil Chiţac a decis soarta Creşei nr. 6 de pe Aleea Topolog. În locul ei va fi construită o parcare supraetajată”!

08 May 2023 3442

Ghenele de gunoi vor fi reparate iar locurile de joacă vor fi amplasate începând cu luna iunie Zona reabilitată din cartierul Inel II va beneficia de iluminat LED și camere de supraveghere!

06 May 2023 1012