Cum are de gând Primăria să concesioneze bunurile imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanţa? (documente)

Municipalitatea a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind „atribuirea contractelor de concesiune a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului Constanta sau din domeniul public al statului şi în administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa“.
 
Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 30.03.2018, pentru o perioadă de 30 de zile: la sediul Primăriei municipiului Constanţa, pe site-ul instituţiei, www.primaria-constanta.ro, la secţiunea „Transparenţă Decizională pe Legea 52/2003 - Informare şi consultare publică“, dar şi în secţiunea „Documente“. Până la data de 30.04.2018 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.
 

Ce conţine proiectul de hotărâre privind atribuirea contractelor de concesiune a bunurilor imobile care fac parte din domeniul public sau privat al municipiului?

 
Concesionarea bunurilor imobile proprietate publică sau privată a municipiului Constanţa sau a bunurilor imobile proprietate publică a statului şi din administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa se realizează potrivit prezentei metodologii. Concesionarea are loc la iniţiativa concedentului sau ca urmare a unei
propuneri însuşite de acesta. Propunerea de concesionare a bunurilor va fi supusă aprobării Consiliului Local al municipiului Constanţa.
 
În baza hotărârii CLM Constanţa prin care se aprobă, în principiu, concesionarea bunurilor, se demarează procedura propriu-zisă a concesiunii. Propunerea de concesionare trebuie să fie fundamentată din punct de vedere economic, financiar, social şi de mediu. Iniţiativa concesionării trebuie să aibă la bază efectuarea unui studiu de oportunitate. Concedentul este obligat ca, într-un termen de 30 de zile lucrătoare de la însuşirea
propunerii de concesionare formulate de persoana interesată, să procedeze la întocmirea studiului de oportunitate.
 
Concesionarea se aprobă pe baza studiului de oportunitate, prin hotărâre a Consiliului Local al municipiului Constanţa. Instrucţiunile privind organizarea şi desfăşurarea procedurii de concesionare se elaborează atât pentru procedura licitaţiei, cât şi pentru procedura negocierii directe, precum şi în cazul atribuirii directe.
 
Procedurile de atribuire a contractului de concesiune sunt următoarele: licitaţia - procedura la care persoana fizică sau juridică interesată are dreptul de a depune oferta; negocierea directă - procedura prin care concedentul negociază clauzele contractuale, inclusiv redevenţa, cu unul sau mai mulţi participanţi la procedura de atribuire a contractului de concesiune. Concedentul are obligaţia de a atribui contractul de concesiune, de regulă, prin aplicarea procedurii licitaţiei.
 
Comisia de evaluare este alcătuită dintr-un număr impar de membri, care nu poate fi mai mic de trei. Pentru desfăşurarea procedurii licitaţiei, este obligatorie participarea a cel
puţin doi ofertanţi. Pentru determinarea ofertei câştigătoare, comisia de evaluare aplică criteriile de atribuire. Contractul de concesiune se încheie în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii. Contractul de concesiune trebuie să conţină: partea reglementară a contractului; alte clauze contractuale stabilite de părţi prin acordul lor.

 
În termen de cel mult 90 de zile de la data încheierii contractului de concesiune, concesionarul este obligat să depună o sumă fixă reprezentând o cotă-parte din suma obligaţiei de plată către concedent, stabilită de acesta şi datorată pentru primul an de exploatare.
 
Soluţionarea litigiilor apărute în legătură cu atribuirea, încheierea, executarea, modificarea şi încetarea contractului de concesiune, precum şi a celor privind acordarea de despăgubiri se realizează potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările ulterioare.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt secretarii fiecărei primării de comune și orașe din județul Constanța. Lista oficială

21 Mar 2024 5264

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 669

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 505

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 550

Primăria Negru Vodă, județul Constanța lansează licitație pentru renovarea energetică a clădirii primăriei (DOCUMENT)

16 Mar 2024 547

AUR şi-a prezentat oficial candidatul la Primăria Capitalei. Despre cine este vorba

16 Mar 2024 643

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 920

DNA Tribunalul Constanța amână, pentru a cincea oară, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

15 Feb 2024 877

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 929

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 998

Valentin Vrabie ar putea reveni în fruntea Primăriei Medgidia! Curtea de Apel Constanța a suspendat executarea deciziei prin care a fost condamnat definitiv!

09 Feb 2024 1008

Parohia Izvorul Tămăduirii Cerchezu, bună de plată! Trebuie să achite peste 10.000 de lei Primăriei Cerchezu (MINUTA)

25 Jan 2024 909

Proiect privind construirea Șoselei de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța

15 Jan 2024 1129

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1083

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2229