Cum au distrus comercianţii Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean (galerie foto)

Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean este marcată, în această perioadă, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa. Roşii, ardei, castraveţi, struguri, pere, mere, mezeluri, produse din carne, brânzeturi, ciocolată şi alte produse tradiţionale româneşti pe alese sunt expuse la tarabe la preţuri de producător.
 
Nu mai puţin de 550.000 de lei a alocat doar Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) pentru susţinerea celei de-a şaptea ediţii a acestei sărbători, eveniment umbrit însă de anumite aspecte mai puţin plăcute.
 
De cum intri, observi dezordinea şi mizeria dintre şi de pe standuri. Deşi comerciantul e prietenos şi te cheamă, cu patos, să îi guşti produsele, pentru ca, mai apoi, să îi cumperi marfa, te împiedică să dai curs invitaţiei musculiţele ce domnesc pe carne, pe brânzeturi sau pe ciocolată. Prosoapele cu care s-a curăţat sângele de pe mese stau, murdare, pe lângă marfa ce ar trebui să fie vândută. Pe câteva mese de plastic verde, incredibil de murdare, stă, aruncată la întâmplare, carnea. Mirosul este... repulsiv.
 
Viespile, ca nişte adevărate regine ce sunt, stăpânesc mezelurile, dorind ca ele să fie primele care gustă din bunătăţile sărbătorii. Brânzeturile nu sunt lăsate deoparte, ele fiind atacate în forţă de muşte mari. Degeaba încearcă vânzătorii să le alunge, confecţionând fel şi fel de instrumente de izgonire, pentru că ele se încăpăţânează să rămână în zonă şi se aşază la loc.
 
Preţurile cârnaţilor sau ale micilor la grătar, care te seduc cu mirosul şi cerşesc să fie cumpăraţi, sunt incredibil şi nejustificat de mari. Ca să înţelegeţi cum stau lucrurile, dăm şi un exemplu. Un mititel costă 2,5 lei, fără pâine! De bon fiscal nici nu merită să se aducă vorba! Se dau produse pe bandă, dar nu se certifică nicăieri. Doar la cerere primeşti bon, dar şi acela cu mare chin, pentru că intră parola pe casa de marcat şi trebuie să fie sunat patronul ca să decodifice „instrumentul“.
Alţi comercianţi, mai deschişi la minte, au reuşit mult mai simplu să scape de invazia de insecte şi de infecţia de pe produsele vândute. Au pus folie de plastic pe mezeluri şi pe brânzeturi sau au închis produsele într-un frigider curat, de tip vitrină.
 
Contactat telefonic, directorul Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Constanţa, Geronimo Brănescu, a declarat că medicii veterinari din echipa sa fac verificări. Cu privire la rezultatele controalelor, vom reveni cu amănunte.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Marius

05 Oct, 2014 01:55

Domul Veterinar Sef are un nume predestinat: Gerooonimooo, nu sunt aici!

n

04 Oct, 2014 17:10

acesta e motivul pt care cumpar de la kaufland

vio_constanta

04 Oct, 2014 09:09

Asteptam si noi, constantenii, rezultatele controalelor.

Articole asemanatoare

Primăria Constanța și Curtea de Conturi, la judecată. Sunt vizați banii aruncaţi pe tipărituri de promovare a evenimentului “Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului” (documente)

08 Jun 2020 1916

Programul “Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean” 2018

11 Sep 2018 5880

Adevăr şi dezinformări Un consilier a luat judeţul la pas şi povesteşte ce se întâmplă în localităţile unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană

24 Aug 2018 3617

Promovarea „Sărbătorii Recoltei şi a Vinului Dobrogean“, alţi bani, altă „distracţie“ din bugetul CJC

07 Sep 2017 3437

Despre „Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Românesc” Coincidenţă stranie sau cum a câştigat Fundaţia Fantasio bani nerambursabili de la Primăria Constanţa (documente)

26 May 2017 4394

Bani publici pentru postări pe Facebook CJC a mai făcut un pas pentru organizarea Sărbătorii Vinului Dobrogean (document)

27 Aug 2016 3168

Fără Primăria Constanţa, fără Fundaţia Fantasio. Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean, ediţia 2015, organizată exclusiv de CJC

16 Sep 2015 3037

CJC se reuneşte, marţi, în şedinţă extraordinară Se pune la punct organizarea „Sărbătorii recoltei şi a vinului dobrogean“

11 Sep 2015 2670

Bye-bye, Fundaţia Fantasio? Începe Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean. Premieră - expozanţii nu mai plătesc chirie (document)

11 Sep 2015 3424

Cin’ să fie? Primăria Constanţa caută organizator pentru Sărbătoarea recoltei şi vinului dobrogean

15 Aug 2015 2872

Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean, la control Igiena precară de la Pavilionul Expoziţional, taxată de inspectorii DSVSA (galerie foto)

07 Oct 2014 3980

Dosar pentru o „plata nelegală“ a ediţiei de anul trecut O nouă Sărbătoare a Recoltei, marca Fundaţia Fantasio (galerie foto)

27 Sep 2014 2759

În faţa Pavilionului ExpoziţionalRadu Mazăre s-a prins în horă

26 Sep 2014 2566

„Miştocăreala“ legii şi Fundaţia Fantasio Astăzi începe Sărbătoarea recoltei şi a vinului dobrogean

26 Sep 2014 2757

O nouă ediţie a Sărbătorii Recoltei şi Vinului Dobrogean începe mâine

25 Sep 2014 2800