Cum închide CJC gura Curţii de Conturi Cadou de lichidare - 220.000 de lei pentru Domeniul Public şi Privat Judeţean

SRL-ul Judeţului Constanţa, aflat în lichidare, a primit un ultim cadou - substanţial - de la unicul asociat, CJC. Potrivit datelor prezentate în Monitorul Oficial, în urma unei hotărâri luate în data de 14 octombrie 2014 de către Consiliul Judeţean, reprezentat de vicepreşedintele Cristinel Dragomir, s-a decis majorarea capitalului social cu suma de 220.000 de lei, conform HCJ 30.01.2014. Astfel, capitalul social total după majorare este de 9.833.030 de lei, divizat în părţi sociale a câte 10 lei, care aparţin asociatului unic, conform celor menţionate în Partea I a Monitorului Oficial din data de 29 octombrie 2014.

 Adio, dar rămâi cu mine!

Majorarea de capital social cu 220.000 de lei vine după ce vicepreşedintele Cristinel Dragomir anunţa că DPPJ a intrat în insolvenţă, în şedinţa CJC din 31 iulie: „Este în reorganizare judiciară (n.r. DPPJ). Avem administrator judiciar. Practic, activitatea se diminuează, pentru că nu mai e de actualitate“, a explicat, atunci, vicepreşedintele cu atribuţiuni de preşedinte al CJC.
Apoi, în şedinţa din 3 octombrie, s-a dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea dizolvării şi lichidării SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, dar şi un proiect referitor la încetarea dreptului de administrare al DPPJ asupra imobilului Bloc L4, situat în municipiul Constanţa, aleea Magnoliei nr. 2, proprietate publică a judeţului Constanţa. „Activitatea era de reabilitare a tuturor obiectivelor culturale, sociale pe care le-am avut în administrare de la autorităţile locale şi acum se închide, practic, activitatea (n.r. SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL) şi-a atins obiectivul. Acum trebuie să finalizăm ce mai avem de finalizat, numai că obiectul de activitate este din ce în ce mai mic. Chiar şi sumele alocate din buget pentru DPPJ au fost din ce în ce mai mici anul acesta“, explica vicepreşedintele Cristinel Dragomir.

 Uite banii să mi-i dai!

 Ţinând cont de cele amintite mai sus, este legitimă întrebarea „de ce se dau bani unui SRL aflat în dizolvare“? Acelaşi reprezentat al CJC explică: „DPPJ este societatea Consiliului Judeţean. Ei (n.r. DPPJ) aveau o datorie la noi de 220.000 de lei. Este o hotărâre de instanţă şi DPPJ era obligat să ne dea această sumă. Dar pentru că este societatea noastră, a Consiliului Judeţean, le-am dat prin Hotărâre aceşti bani, că aşa e procedura, şi, acum, ei ni-i dau înapoi. Dar, practic, banii au plecat de la Consiliul Judeţean şi se întorc tot la Consiliul Judeţean. Noi vrem să dizolvăm DPPJ-ul că şi-a făcut treaba, dar nu puteam, pentru că era această datorie. Le-am dat banii, ni-i i-a dat şi s-a rezolvat“, a declarat Cristinel Dragomir pentru ZIUA de Constanţa.

 DPPJ, pe lista neagră a Curţii de Conturi

Amintim că DPPJ figura pe lista neregulilor descoperite de Curtea de Conturi în urma controlului de anul trecut. În acest caz, entitatea de control a României a depistat „efectuarea de plăţi nelegale către SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL Constanţa reprezentând contravaloarea închirierilor de autoturisme, acţiuni interzise de actele normative în vigoare, în sumă de 1.651 mii lei şi dobânzi calculate de 158 mii lei (1.809.000 de lei)“, precum şi „efectuarea de plăţi nelegale reprezentând contravaloarea amortizării decontate de Unitatea Administrativ-Teritorială a Judeţului (UATJ) Constanţa către societate cu nerespectarea prevederilor Legii nr. 273/2006 şi OG nr. 119/1999“, în valoare de 240.000 de lei, sumă de altfel apropiată de cea pe care au primit-o acum sub formă de majorare de capital.

Cine este persoana juridică DPPJ Constanţa?

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, „societatea se află, începând din anul 2011, în etapa de reorganizare judiciară prevăzută de Legea Insolvenţei“. Prin încheierea 3847 din 8 iulie 2004, a luat fiinţă SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, având, la vremea respectivă, ca fondator Judeţul Constanţa, iar ca administratori persoane fizice pe Ionuţ Cristian Clipea, Ion Marica, Ionuţ Chiriţă, Gheorghe Tănase şi Carmina Rodica Ţapuş. În 2014, capitalul a ajuns la 45.604.600 de lei, după numeroase majorări din partea „tătucului“ CJC, potrivit datelor din Registrul Comerţului.

Printre persoanele împuternicite şi învestite cu putere de decizie se află şi Ionuţ Cristian Clipea, care deţine calitatea de „administrator special“ al companiei. Un alt administrator, ale cărui puteri sunt însă suspendate, este directorul RAJDP, Adrian George Gâmbuţeanu, trimis în judecată în stare de libertate în acelaşi dosar în care s-a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a liderului CJC, Nicuşor Constantinescu. Un alt administrator cu puteri suspendate, dar care este membru în Consiliul de Administraţie, este Carmina Rodica Ţăpuş, cunoscută pe plan local ca membră PRM. Porojnicu Alexandru Călin, fiul fostului consilier judeţean Ion Porojnicu, apare, de asemenea, administrator cu puteri suspendate, la fel ca şi Eugenia Anca Botezan. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, administratorul judiciar al SC Domeniul Public şi Privat Judeţean este MG Activ Insolvency IPURL, care a fost numit încă din aprilie 2011.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.