Cumpăna, gazda conferinţei “Creştem România BIO”


Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, în parteneriat cu mediul academic constănţean, organizează, azi, conferinţa cu tema “Creştem România BIO”. Evenimentul se va desfăşura, începând cu ora 13.00, la sala de conferinţe a Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală Cumpăna.
 
Programul Creştem România BIO completează seria de parteneriate dezvoltate de Carrefour cu producătorii agricoli.
 
“Creştem România BIO” este primul program pe termen lung iniţiat de un retailer, dedicat susţinerii agricultorilor români care vor să treacă la agricultura BIO. În primele 2 luni, peste 200 de fermieri s-au înscris în program şi 75 dintre ei sunt eligibili pentru a începe conversia la BIO, aceştia beneficiind de sprijin financiar pentru primul an, contracte ferme de preluare a producţiei în perioada de conversie şi 2 ani după obţinerea certificărilor necesare, cât şi consultanţă şi promovare. Produsele recoltate în perioada conversiei vor ajunge pe rafturile magazinelor Carrefour cu o etichetă specială, de tranziţie “în conversie la BIO”, iar după certificare, cu eticheta ecologică, în conformitate cu normele europene. La eveniment vor participa Silviu Diaconu - director Produse Proaspete Carrefour şi artizanul proiectului Creştem România Bio şi Mario Creţu - director de Comunicare şi Marketing, alături de  prof. Cristian Pamfilie - reprezentant INGENIUS HUB. De asemenea, vor fi prezenţi şi primari şi legumicultori din localităţile: Cumpăna, Topraisar, Lumina, Amzacea, Pecineaga, Grădina, Poarta Albă, sat Poiana-Ovidiu, precum şi reprezentanţi ai serelor legumicole din Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cursul acreditat de agricultură ecologică revine în Constanţa. Când va avea loc

08 Jan 2018 1929

CCINA organizează un nou curs de agricultură ecologică

20 Nov 2017 1655

Curs de agricultură ecologică, organizat de CCINA Constanţa

03 Nov 2017 1995

CCINA Constanţa invită Târg de produse şi servicii eco, „Exponatura - Trăieşte Sănătos“, la cea de-a V-a ediţie

18 Oct 2017 2663

Constănţenii, instruiţi de CCINA în domeniul agriculturii ecologice

02 Nov 2016 1877

Cursuri la CCINA Constanţa Cum să te ocupi eficient de o fermă ecologică sau cum să devii un bun organizator de evenimente

29 Aug 2015 2781