Cumpăna, județul Constanța Habitat for Humanity România sărbătorește Ziua Mondială a Locuirii pe șantier, construind 4 locuințe


Habitat for Humanity România sărbătorește Ziua Mondială a Locuirii pe șantierul de la Cumpăna, județul Constanța, prin construirea a 4 locuințe în doar 5 zile. Peste 70 de voluntari au început lucrările luni dimineață de la fundație, iar vineri, la finalul zilei, casele vor avea acoperiș, ferestre și uși.


În fiecare an, în prima zi de luni din octombrie, Organizația Națiunilor Unite celebrează Ziua Mondială a Locuirii. În 2022, atenția este îndreptată către vulnerabilitățile și inegalitățile din grupurile defavorizate care au fost adâncite în ultima perioadă de criza celor 3 „C” – COVID-19, criza climatică și conflictul din Ucraina.

Este deja o tradiție în istoria organizației Habitat for Humanity România să aducă oamenii împreună în această zi, pentru a construi case, comunități și speranță. Motivul principal este chiar nevoia urgentă de locuire decentă din țara noastră. Ultimele statistici arată o realitate gravă – 36% din populația României trăiește în risc de sărăcie și excluziune socială, iar 3 din 10 români sunt afectați de problemele de locuire.

Săptămâna aceasta, asociația organizează acțiunea cu numărul 3 a proiectului de construire accelerată și voluntariat - Hope Build 2022. Primele 2 acțiuni au avut loc în iulie și august la Poduri, județul Bacău, unde au fost ridicate 4 locuințe, iar luna aceasta proiectul se încheie pe șantierul de la Cumpăna, județul Constanța, unde vor fi construite în total 8 locuințe decente, cu ajutorul voluntarilor.

Au venit să dea o mână de ajutor atât voluntari locali, aflați pentru prima dată pe un șantier sau dintre cei care se întorc în fiecare an cu același entuziasm, cât și angajați ai companiilor partenere în proiect. Cei mai mulți dintre aceștia nu au nici o experiență în construcții, însă vin cu dorința de a învăța. Atelierele sunt coordonate și supravegheate tot timpul de echipa de suport, formată din specialiști în construcții, pentru ca lucrările să fie executate corect.Ziua Mondială a Locuirii este o zi specială în organizație, pentru a trage un semnal de alarmă asupra condițiilor precare în care locuiesc foarte multe familii din România și, de asemenea, pentru a pune în lumina dreptul fundamental al oamenilor la o locuință decentă. Și cum altfel să marcăm această zi decât prinprezența noastră pe șantier, în formula completă – echipă, familii, voluntari și parteneri deopotrivă, având în minte același scop: să construim un viitor mai bun pentru cei aflați în nevoie.”, sunt cuvintele lui Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

La acțiunea din această săptămână sunt prezenți și 8 membri ai familiilor care se vor muta în noile locuințe. Ei muncesc umăr la umăr cu voluntarii la clădirea propriului vis, și vor voluntaria și pentru alte proiecte din programele Habitat for Humanity România.
La evenimentul de deschidere, a participat și Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, susținător al proiectelor Habitat for Humanity România. Terenul pe care sunt construite locuințele, cât și racordarea la utilități sunt facilitate de Primăria Cumpăna.

Primele case de acest tip construite la Cumpăna, au fost date în folosință în 2009 și iată că astăzi vorbim despre un număr de 31 de locuințe finalizate, cărora li se vor adăuga alte 8 ce vor fi realizate în această lună.
 
Cei care își doresc să se participe la proiectele asociației, se pot înscrie voluntari pentru acțiunea Hope Build #4, care va avea loc în săptămâna 24-28 octombrie tot la Cumpăna, județul Constanța, pe website-ul www.habitat.ro/hopebuild. De asemenea, implicarea poate fi făcută și de la distanță, prin trimiterea unui SMS la 8845 cu textul „HABITAT”, pentru a dona 2 euro lunar sau printr-o donație cu cardul pe habitat.ro. Fondurile strânse vor fi direcționate către construirea de locuințe noi pentru familii cu venituri reduse.
Partenerii principali ai proiectului sunt Fundația Hilti, Grupul Hilti și angajații săi din Europa.
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Galerie Foto Primăria Cumpăna, evenimente dedicate Zilei Naționale a României

01 Dec 2022 665

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României (VIDEO)

01 Dec 2022 703

Manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României, la Cumpăna

29 Nov 2022 511

„Cel mai frumos dar, în prag de sărbători!“ Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 14 medalii la ultimele două competiții din acest an (GALERIE FOTO)

22 Nov 2022 613

Primăria Cumpăna Săptămână încărcată pentru localitatea Cumpăna. Iată raportul săptămânii ce s-a încheiat

20 Nov 2022 1376

Proiectul “Fii avocat în școală ta!” a ajuns la Cumpăna! Ce au transmis reprezentanții școlii

13 Nov 2022 554

Primăria Cumpăna. Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 - Ideile de digitalizare, mai aproape de a fi puse în practică

10 Nov 2022 759

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, alături de sportivele de la Clubul Sportiv “Victoria” Cumpăna. Cu ce medalii s-au întors fetele

07 Nov 2022 691

Primăria Cumpăna a primit acordul de mediu pentru extinderea rețelei de distribuție apă și canalizare

03 Nov 2022 573

Fazele județene ale turneelor „Gheorghe Ola“ și „Gheorghe Ene“ și-au desemnat laureatele. Meciurile, disputate la Cumpăna și Techirghiol (GALERIE FOTO)

31 Oct 2022 972

Primăria Cumpăna și Habitat for Humanity Proiectul HOPE BUILD #4 a ajuns la final. Ce le-a transmis primarul Mariana Gâju celor implicați

30 Oct 2022 697

122 de elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu" Cumpăna au avut parte de o lecție de geografie în natură

28 Oct 2022 1301

Primăria Cumpăna a marcat Ziua Armatei Române! Flori pentru ostași (GALERIE FOTO)

25 Oct 2022 576

Mini-fotbal La Cumpăna și Techirghiol se dispută faza județeană a turneelor „Gheorghe Ola“ și „Gheorghe Ene“

24 Oct 2022 940

LIVE TEXT „Săptămâna Mondială a Romanuluiˮ marcată în comuna Cumpăna, județul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Oct 2022 759