Dacă aţi fost amendaţi, consideraţi-vă intraţi în legalitate Făgădău - „Autorizaţia de construire pentru branşamente şi instalaţii pentru racordarea la reţeaua de gaz a fost eliminată“

Mai multe asociaţii civice din Constanţa au semnalat în ultima perioadă faptul că cetăţenii care s-au racordat la reţeaua de gaze după anii 2000 sunt amendaţi de Direcţia Poliţia Locală pentru lipsa autorizaţiilor de construire. Potrivit Legii 50/1991, asociaţiile de proprietari au primit amenzi începând cu 1.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei pentru coloana principală, iar unele doar avertismente.
 
După ce într-o emisiune de la o televiziune locală primarul municipiului Constanţa a cerut public Poliţiei Locale să nu mai amendeze asociaţiile care s-au debranşat de la sistemul centralizat în urmă cu 9-10 ani, ci să le să dea avertismente şi să le solicite locatarilor să intre în legalitate, edilul-şef vine cu noi precizări pe acest subiect.
 
„Legea 50 privind autorizarea lucrărilor de construire nu prevedea aplicarea de avertisment. Primăria a aplicat sancţiuni acolo unde coloana principală a fost realizată fără autorizaţie, iar unde doar branşamentele şi instalaţiile au fost realizate neautorizat nu s-a amendat. Acolo unde s-au dat amenzi şi pentru branşamente, înainte de mandatul meu, unii au câştigat în instanţă şi alţii au pierdut. Nu ştiu..
Le-am cerut poliţiştilor locali ca atunci când merg într-o scară de bloc să facă un singur proces-verbal, astfel încât toată lumea să intre în legalitate plecând de la acel proces-verbal.
Am discutat despre acest aspect şi cu preşedinţii de asociaţii de proprietari.
De la începutul lunii noiembrie, Legea 50 a fost simplificată, astfel încât nu mai este necesară obţinerea autorizaţiei de construire pentru branşamente. Astfel, orice asociaţie care doreşte să se racordeze la reţeaua de gaze trebuie să obţină autorizaţie de construire doar pentru coloana de pe casa scării, în timp ce pentru branşament şi instalaţia interioară se întocmeşte o documentaţie tehnică pe care şi-o asumă firma care o realizează. Nu se mai vine cu ea la primărie. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul reţelelor de apă, canalizare, de comunicaţii sau electrice.
 
Astfel, cei care nu au avut autorizaţii de construire pentru branşamente, odată cu simplificarea Legii 50 se pot considera intraţi în legalitate prin efectul aplicării normativului. Chiar şi cei care au un proces-verbal care le impunea intrarea în legalitate”, a precizat primarul Decebal Făgădău.
 
Cât priveşte utilizatorii sistemului centralizat de încălzire, primarul a anunţat că la rectificarea bugetară aprobată recent a fost suplimentată subvenţia pentru căldură, astfel încât constănţenii să plătească şi în această iarnă 250 lei pentru gigacalorie.
 
Citeşte şi:
 
Constănţeanul supărat Scandal. Poliţia Locală amendează primii posesori de centrale pe gaz. Făgădău pledează pentru avertismente şi intrarea în legalitate

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exercițiu de evacuare în caz de incendiu la sediul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța.

17 Apr 2024 385

Administrația Chițac bagă peste 1,4 milioane de euro în noul sediu al Poliției Locale Constanța

13 Apr 2024 780

Sancțiuni drastice pentru încălcările legate de gestionarea deșeurilor în Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 446

Persoană depistată de polițiștii locali în timp ce comercializa substanțe interzise în municipiul Constanța

11 Apr 2024 404

Cumpărări directe! Medgidia. Se extinde sistemul de supraveghere stradală! GMB Computers SRL se va ocupa de lucrări

08 Apr 2024 547

Primăria Mangalia cumpără de la Universal Grup SRL uniforme pentru poliția locală!

05 Apr 2024 493

Atenție sporită când mergeți cu taxiul! Avertizările polițiștilor locali din Constanța

03 Apr 2024 626

Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar se ridică în intersecția de la Dacia, în Constanța

03 Apr 2024 684

Primăria Constanța, apel în dosarul împotriva Primavera Campus SRL. Pe fond, amenda de 40.000 lei, înlocuită cu avertisment

01 Apr 2024 623

Mamaia 2000 SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui PUZ

22 Mar 2024 713

Primăria Constanța Sancțiuni aplicate pentru lipsa autorizației de folosire a tramei stradale și a avizului de traseu, precum și pentru transportul deșeurilor (FOTO)

22 Mar 2024 456

Știri Constanța Controale pe autobuzele CT BUS! (FOTO)

21 Mar 2024 577

Acte de vandalism în Constanța! Făptașii, doi tineri, identificați de polițiști (VIDEO)

13 Mar 2024 883

Camerele de supraveghere, „dușmanul” vitezomanilor din Constanța (VIDEO)

13 Mar 2024 1100

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 820