Administratie locala

Daniel Learciu, fără atribuţii în domeniul sănătăţii Managerii spitalelor din judeţ, la raport în faţa preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a anunţat, ieri, la finele şedinţei CJC, că, începând cu 30 octombrie, vicepreşedintele CJC Daniel Learciu nu va mai asigura coordonarea managerilor de spitale din judeţ.
 
Mai mult, preşedintele CJC a mai precizat că o dată pe săptămână sau chiar la 2-3 zile va cere un raport de activitate tuturor managerilor de spitale din judeţ. Horia Ţuţuianu i-a transmis managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, că aşteaptă randament şi deblocarea tuturor problemelor unităţii sanitare.
 
„Săptămâna viitoare, ne vedem în Spitalul Judeţean. Aştept echipa de lucru, urmând ca în perioada următoare să facem o conferinţă de presă să vă prezentăm echipa de lucru de la Spitalul Judeţean Constanţa. Aştept de la dumneavoastră randament, aştept ca în perioada următoare să îmi deblocaţi toate problemele care sunt în cadrul spitalului. Dacă nu, la anul, în vară, vom discuta în alţi termeni“, a spus Horia Marius Ţuţuianu.
 
În context, preşedintele CJC şi Cătălin Grasa au menţionat viitoarea colaborare şi coordonare din partea Consiliului Judeţean, în mod special în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean Constanţa. „Ştim cu toţii că anul trecut, în mai, am preluat într-o perioadă mai mult decât dură conducerea Spitalului Judeţean Constanţa. Au fost schimbări atât la nivelul directorului de îngrijiri, de asemenea, avem un nou director medical, o să avem şi director financiar-contabil, astfel încât să putem să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus în faţa CJ şi a constănţenilor: să funcţionăm 24/24, 7 zile din 7 fără sincope şi să funcţionăm pentru pacienţi, pentru personalul meu - şi dânşii trebuie să aibă confort, şi să putem participa la planurile pe care ni le-a propus vizavi de construcţie, vizavi de apariţia unor noi structuri. Indiferent cum am vrea să facem, actul medical într-un spital de aceste dimensiuni, fără să suporte modificări din 1989, ne duce într-o zonă în care gestionăm o situaţie relativ de criză. Este singurul spital de urgenţă fără un spital de pediatrie, fără un spital municipal multifuncţional, în contextul în care aici sunt toate urgenţele din judeţul Constanţa, urgenţa din Tulcea şi urgenţele de sezon estival. Anul trecut au fost un milion de turişti. Urgenţele sunt făcute în acest spital“, a comentat managerul Cătălin Grasa.
 
Întrebat de colaborarea cu Daniel Learciu, Grasa a menţionat că uşile au fost deschise tot timpul. „Am colaborat. A fost o colaborare! Într-un fel, puţin mai atipică, pot să zic. Uşile au fost tot timpul deschise la noi. Conducerea spitalului a dat dovadă de transparenţă. Deciziile sunt comune cu CJC. Eu sunt un administrator. În primul rând, sunt medic chirurg. Din 1981 sunt în acest spital. Am mai operat, dar mai rar, şi îmi e poftă! Un lucru pe care vreau să-l spun este că acest spital este ultima zonă de câmp de luptă. Nu cred că trebuie să planeze suspiciuni, ieşiri în mass-media care ar putea să debusoleze echilibrul“, a adăugat Grasa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Incompatibilitatea președintelui CJC, Horia Țuțuianu, pe înțelesul tuturor Firma familiei a înapoiat banii către CJC. Ce a decis ÎCCJ într-un caz similar al unui fost director al Neptun-Olimp SA! (documente)

07 Feb 2019 2459

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate. Cum comentează preşedintele CJC

31 Jan 2019 1925

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, încearcă dezamorsarea conflictului cu Asociaţia Elevilor din Constanţa

31 Jan 2019 621

UPDATE Cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie, inaugurate la SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța (galerie foto)

30 Jan 2019 798

Proteste la şedinţa de Consiliu Judeţean Constanţa şi un cancan pe ordinea de zi, fără efecte juridice (document)

30 Jan 2019 657

Dana Dumitrescu a atacat în instanţă raportul de control. Pe ultima sută de metri, managerul a emis o notă internă care confirmă „haosul“ din instituţia de cultură! (document)

30 Jan 2019 1056

Interviu live TSC nu se predă! Actorii cer respect, salarii și sporuri ca în toate celelalte teatre. De la noul manager, transparență și implicare, iar de la autorități, un templu de cultură pentru Constanța! (video)

24 Jan 2019 1837

Fost secretar de stat în Guvernul Cioloş Regizorul Erwin Şimşensohn, în cărţi pentru preluarea Teatrului de Stat Constanţa (documente)

23 Jan 2019 1256

Managerul contestă măsura în instanţă Horia Ţuţuianu o demite pe Dana Dumitrescu de la conducerea CJC cu mâna „majordomului“ său (documente + galerie foto)

22 Jan 2019 1860

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, anunţ despre auditul efectuat la Teatrul de Stat Constanţa. Dana Dumitrescu a primit preaviz

21 Jan 2019 904

Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, vizită la Constanţa. Ce a avut pe agendă şi cu cine s-a întâlnit (galerie foto)

15 Jan 2019 771

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, precizări despre acordarea reducerilor elevilor la transportul județean

10 Jan 2019 650

Spitalul Regional Constanța - de la necesitate la promisiuni. Ce a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu

08 Jan 2019 684

Când va fi inaugurată la Constanța Casa Soarelui. Ce a declarat președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu

07 Jan 2019 407

Firma Baran a plecat din Constanța! RMN-urile din Spitalul Județean și Policlinica 2, Radioterapia și Casa Soarelui, funcționale abia din 2019

20 Dec 2018 894