Administratie locala

Daniel Learciu, fără atribuţii în domeniul sănătăţii Managerii spitalelor din judeţ, la raport în faţa preşedintelui CJC, Horia Ţuţuianu

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a anunţat, ieri, la finele şedinţei CJC, că, începând cu 30 octombrie, vicepreşedintele CJC Daniel Learciu nu va mai asigura coordonarea managerilor de spitale din judeţ.
 
Mai mult, preşedintele CJC a mai precizat că o dată pe săptămână sau chiar la 2-3 zile va cere un raport de activitate tuturor managerilor de spitale din judeţ. Horia Ţuţuianu i-a transmis managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, că aşteaptă randament şi deblocarea tuturor problemelor unităţii sanitare.
 
„Săptămâna viitoare, ne vedem în Spitalul Judeţean. Aştept echipa de lucru, urmând ca în perioada următoare să facem o conferinţă de presă să vă prezentăm echipa de lucru de la Spitalul Judeţean Constanţa. Aştept de la dumneavoastră randament, aştept ca în perioada următoare să îmi deblocaţi toate problemele care sunt în cadrul spitalului. Dacă nu, la anul, în vară, vom discuta în alţi termeni“, a spus Horia Marius Ţuţuianu.
 
În context, preşedintele CJC şi Cătălin Grasa au menţionat viitoarea colaborare şi coordonare din partea Consiliului Judeţean, în mod special în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean Constanţa. „Ştim cu toţii că anul trecut, în mai, am preluat într-o perioadă mai mult decât dură conducerea Spitalului Judeţean Constanţa. Au fost schimbări atât la nivelul directorului de îngrijiri, de asemenea, avem un nou director medical, o să avem şi director financiar-contabil, astfel încât să putem să ducem la bun sfârşit ceea ce ne-am propus în faţa CJ şi a constănţenilor: să funcţionăm 24/24, 7 zile din 7 fără sincope şi să funcţionăm pentru pacienţi, pentru personalul meu - şi dânşii trebuie să aibă confort, şi să putem participa la planurile pe care ni le-a propus vizavi de construcţie, vizavi de apariţia unor noi structuri. Indiferent cum am vrea să facem, actul medical într-un spital de aceste dimensiuni, fără să suporte modificări din 1989, ne duce într-o zonă în care gestionăm o situaţie relativ de criză. Este singurul spital de urgenţă fără un spital de pediatrie, fără un spital municipal multifuncţional, în contextul în care aici sunt toate urgenţele din judeţul Constanţa, urgenţa din Tulcea şi urgenţele de sezon estival. Anul trecut au fost un milion de turişti. Urgenţele sunt făcute în acest spital“, a comentat managerul Cătălin Grasa.
 
Întrebat de colaborarea cu Daniel Learciu, Grasa a menţionat că uşile au fost deschise tot timpul. „Am colaborat. A fost o colaborare! Într-un fel, puţin mai atipică, pot să zic. Uşile au fost tot timpul deschise la noi. Conducerea spitalului a dat dovadă de transparenţă. Deciziile sunt comune cu CJC. Eu sunt un administrator. În primul rând, sunt medic chirurg. Din 1981 sunt în acest spital. Am mai operat, dar mai rar, şi îmi e poftă! Un lucru pe care vreau să-l spun este că acest spital este ultima zonă de câmp de luptă. Nu cred că trebuie să planeze suspiciuni, ieşiri în mass-media care ar putea să debusoleze echilibrul“, a adăugat Grasa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Da, ne vom implica şi vom ajuta echipa“ Consiliul Local şi CJ Constanţa şi-au afirmat sprijinul pentru SSC Farul (galerie foto + video)

21 Jun 2019 2305

Conferință de presă cu subiectul SSC Farul Constanța. Participă Decebal Făgădău, Horia Țuțuianu, Ciprian Marica și Lorand Balint

18 Jun 2019 2362

45 de kilometri de reţea, care va deservi 1.800 de gospodării Locuitorii din Limanu, 2 Mai şi Vama Veche se vor putea racorda la reţeaua de gaze (galerie foto)

11 Jun 2019 785

Horia Ţuţuianu a semnat trei contracte de finanţare

23 May 2019 486

UPDATE Continuă procesul de dezinstituționalizare la nivelul DGASPC Constanța. Azi, au fost semnate trei contracte. Detalii

23 May 2019 675

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 1855

Imagini de la eveniment Compartimentul de Îngrijiri Paliative, “Casa Soarelui” din Constanța, redeschis (galerie foto + video)

22 May 2019 1303

Revista presei locale

20 May 2019 498

Campania electorală s-a mutat în Consiliul Județean Constanța Contre între Horia Țuțuianu (PSD) și consilierii liberali

18 May 2019 655

LIVE TEXT Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Iată ce se discută

17 May 2019 778

În cazul în care se va construi un stadion la Constanța, „Regele“ exclude în totalitate inițiativa ca arena să se numească „Gheorghe Hagi“

11 May 2019 6208

Consilierii au aprobat bugetul judeţului şi pe cele ale instituţiilor subordonate Horia Ţuţuianu a anunţat că 2019 va fi un an al investiţiilor în sănătate

20 Apr 2019 872

Instanța a decis. Dana Dumitrescu este din nou director al Teatrului de Stat Constanța

16 Apr 2019 1128

Președintele Consiliului Județean Constanța s-a întâlnit cu Ministrul Apărării Naționale. Ce teme au fost analizate

16 Apr 2019 649

Deputatul Huţucă vrea explicaţii de la preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, privind anularea licitaţiilor pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic

12 Apr 2019 1031