Daruri de Crăciun, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju - „Este o tradiţie să avem grijă de cei care au nevoie de sprijin, de mângâiere şi dărnicie“ (galerie foto + video)


În prag de Crăciun, Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au adus zeci de bucurii locuitorilor comunei. Copiii au primit pungi cu dulciuri, iar persoanele nevoiaşe - pachete cu alimente.


Din dorinţa de a oferi un strop de fericire şi lumină în sufletele bătrânilor aflaţi în nevoie, reprezentanţii Primăriei şi Consiliului Local Cumpăna au decis să întindă o mână de ajutor celor care au nevoie.

Astfel, ieri, 18 decembrie, reprezentanţii Primăriei Cumpănă, alături de primarul ec. Mariana Gâju, au oferit pachete cu alimente celor 150 de bătrâni fără venituri sau cu venituri reduse. De asemenea, alte 119 persoane cu dizabilităţi încadrate în gradul grav de handicap, identificate de către asistenţii sociali ai Primăriei Cumpăna, au primit alimente necesare mesei de Crăciun.


Tot ieri, Primăria comunei Cumpăna, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, Grădiniţele “Florilor”, “Sf. Maria” şi Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, au demarat, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, campania locală „Fă-le o bucurie!”. Pachetele pregătite au fost dăruite unui număr de 15 familii aflate în dificultate, identificate de către funcţionarii publici ai Compartimentului de Asistenţă Socială din cadrul primăriei.


„A devenit o tradiţie ca, an de an, să avem grijă de cei care au nevoie de sprijin, de mângâiere, iubire și dărnicie. Pentru că asta înseamnă Crăciunul. Fiecare dintre noi trebuie să dăruiască. Și este firesc să fiu promotorul, uneori, al acestor acţiuni. Administraţia publică locală este cea care trebuie să atragă sponsori. Mai mult, Consiliul Local Cumpăna a oferit daruri celor 2.000 de copiii (de la grădiniţă până la clasa a XII-a). De asemenea, avem 150 de bătrâni care sunt singuri și care au nevoie de ajutor. Ei primesc pachete, care conţin alimentele de bază: zahăr, ulei, făină și cozonac“, a declarat primarul ec. Mariana Gâju.


Mai mult, alte 15 familii din comună au primit pachete mai consistente, care conţin: ulei, făină, zahăr, orez, carne, suc de roşii, cozonac, fructe și multe alte produse necesare mesei de sărbători.



„Noi trebuie să fim alături de cei care simt lipsa unui om drag, a unei mângâieri. În această perioadă, vrem să fim oameni cu suflet, să fim oameni pentru oameni. Este o atmosferă magică, de bucurie, pe care vrem să o creăm noi, administraţia publică locală. La aceste acţiuni, se adaugă și Orășelul Copiilor, care îi așteaptă pe toţi locuitorii comunei la spectacolele de Crăciun“, a mai spus Mariana Gâju.



Serbările de Crăciun au început, luni, ieri la Cumpăna, când dragul Moş Crăciun, ajutat de primarul Mariana Gâju, a împărţit cadouri, din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cumpăna, aducând pe chipul micuţilor zâmbete si bucurie. Moment deosebit de emoţionant pentru preşcolarii grădiniţelor “Florilor” şi „Sf Maria”, care l-au primit în mijlocul lor pe Moş Crăciun. Pentru a fi pe placul lui, copiii au pregătit un program artistic de cântece, poezii şi dansuri tematice, sub coordonarea educatoarelor.




Citește și:

Spectacol de Crăciun, oferit de Şcoala de Balet „Nicolae Spirescu“ din Cumpăna. Unul dintre invitaţi a fost Moş Crăciun (galerie foto)

Surpriza a venit din partea lui Moș Crăciun La Cumpăna s-a disputat Cupa Shobu. Pe podium au urcat și sportivi din localitate (galerie foto)

De Moş Nicolae, copiii din Cumpăna au primit daruri de la autoritatea publică locală (galerie foto)

Daruri pentru copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi din Cumpăna (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.