Administratie locala

De 1 Decembrie, steagul centenar a fost sfinţit în comuna Grădina (galerie foto)

În anul 2018 sărbătorim 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârşirea statului naţional unitar român, realizată prin unirea provinciilor româneşti cu România.
 
1 Decembrie a fost marcat aşa cum se cuvine şi în comuna Grădina. Locuitorii comunei au celebrat, alături de consilierii locali şi primarul Gabriela Iacobici, Ziua Naţională a României. Astfel, steagul centenar a fost sfinţit şi purtat de copii pe străzile comunei Grădina. „La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!“, a spus primarul Gabriela Iacobici.
 
Anul 1918 este anul în care România a fost unită, prin sacrificiul oamenilor care au pus valorile naţionale peste orgoliile personale şi peste interesul propriu. Interesul naţional a clădit un popor puternic şi a reiterat valorile strămoşilor care de milenii au apărat graniţele României. În 2018, România nu mai este la fel de mare în graniţe, dar inima ei este tot acolo. Cu graniţe care ne despart de fraţii noştri, măcinată de probleme politice, sociale, economice, singurul care rămâne naţional este imboldul naţional. Drapelul, Imnul Naţional, stema şi dragostea pentru poporul român sunt valorile de care ne agăţăm în vremuri de cumpănă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sală de sport, două case mortuare, staţie de epurare şi canalizare, garaj Zeci de proiecte realizate de Primăria Grădina anul trecut (galerie foto)

08 Jan 2019 1409

Casa mortuară din localitatea Cheia, comuna Grădina, a fost sfințită (galerie foto)

01 Dec 2018 458

Concert de zile mari la Grădina, dedicat Centenarului Marii Uniri

27 Nov 2018 745

Ghiozdane echipate cu rechizite, oferite din inimă de Primăria Grădina copiilor din localitate (galerie foto)

03 Oct 2018 1006

Momente de neuitat şi zeci de surprize Vacanţă de vis la munte, oferită de Consiliul Local Grădina elevilor din localitate

03 Sep 2018 711

Achiziţie nouă la Primăria Grădina Primarul Gabriela Iacobici - „În caz de incendiu, trebuie să fim pregătiţi“ (galerie foto)

06 Aug 2018 1024